2007.01.19.
14:56

Írta: szuperapu

Csirkecomb gombával

A piacon bóklászva kicsit elbizonytalanodtam hétvégi menüt illetőleg. Vagyis konkrétan halvány lila elképzelésem sem volt, hogy mit fogok főzni, ezért megcsörgettem a nejemet. A mit ennétek kérdésre zsigeri tradicionalizmussal azt válaszolta: pörköltet.
Ám legyen, de a kreativitással mi lesz?
Erre jutottam:
Nyolc darab csirke felső combot kicsontozok, tárkonnyal, sóval borssal bedörgölöm, megsütöm. Amikor már szinte kész mindegyikre halmozok egy kis paradicsompürével kevert marinált gombát, és visszazavarom a sütőbe. Esetleg valami keménysajtot is reszelek a tetejére, csak hogy összefogja az egészet. És mondjuk polentával körítem.
Talán megjön a jóétvágy evés közben.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gomba

2007.01.19.
14:30

Írta: szuperapu

Összefüggések

Nem az a baj a világban, hogy a tehetségtelenség nem párosul nagy mennyiségű önkritikával, hanem az hogy az önbírálat helyébe annak szükségességével arányosan a pénz lép, és az így elkövetett környezetszennyezéseket a piac sem tudja maradéktalanul kirostálni. Mindamellett hogy ezen tevékenységek károsak az egészségre, ráadásul még olyan társadalmi problémákat generálnak, miszerint a pénzszűkében lévő elszánt de tehetségtelen egyedek sikertelenségük okát másba beleképzelvén szélsőséges irányzatok rajongói, illetve előremozdítói lesznek.
Egyszerűbben: Kiszel Tünde és társai generálják a hazai szélsőjobboldal erősödését és radikalizálódását.
Szerintem.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek fasizmus

2007.01.19.
13:10

Írta: szuperapu

Elmaradás

Van némi lemaradásunk a lányok kötelező oltásait tekintve. A kicsi három hónapos késéssel most kapta meg a 15 hónapos korban esedékes löketet. De ettől is durvább, hogy kiderült a nagylány fél évvel ezelőtt nem kapta meg a DiPerTe emlékeztetőt! Jövő héten pótolhatjuk.


 

Szólj hozzá!

Címkék: orvos oltás

2007.01.18.
20:12

Írta: szuperapu

Ellenőrizetlenül

Szülőanyámnak megmaradt az állása az ÁNTSZ-nél. Ami a mai leépítésekkel terhes időszakban egyrészt örvendetes, másrészt meglepő. Meglepő, mert teljesen szembemegy a bevált gyakorlattal. Mert általában azokat a szakképesítés és tapasztalat nélküli munkaerőket szokták meghagyni az állami hivatalokban akik vagy valakinek a valakijei, vagy igen-igen simulékony a természetük. Nem vagyok naiv, anyám esete átmeneti és egyedi, és ez még mindig az az ország...
De mi lesz itt élelmiszer és vendéglátós fronton, ha már senki sem ellenőriz senkit?!?

Szólj hozzá!

Címkék: anyám

2007.01.18.
10:24

Írta: szuperapu

Jó tanácsok

A főorvos úr a kontrollon azt mondta a rendszeres testmozgás témakörében, hogy kerülnöm kell azokat a mozgásformákat, ahol a lábam érintkezik a földdel. Tehát a kosár- és kézilabda kizárva, hacsak nem antigravitációs térben történik az esemény. Vagy a televízióban. Szerencsémre holnaptól kézilabda világbajnokság.
És a sérülések elkerülése végett a hétvégén megvesszük az új 28 cm vastag zsákrugós matracokat is...

Szólj hozzá!

Címkék: sport orvos

2007.01.17.
15:58

Írta: szuperapu

Zöldülünk

Levásároltam a fenyőfa mellé kapott 1500 ft-os bónt. Zöld növényeket vettem beltéri használatra. Van hely, és ráfér a házra, főleg, hogy felújítás során szinte az összes benti növényünk odalett. A keretet meg kellett dupláznom de így is gyér a zsákmány. Igazság szerint egy zsák pénzt is el tudtam volna költeni minden szívfájdalom nélkül.
Már ha lenne több zsák pénzem.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás

2007.01.17.
15:51

Írta: szuperapu

Ajándék lónak

Kis falunkban az önkormányzat valahonnan megneszelte, hogy jövő kulcsa nem a nyugdíjasok hanem kisgyerekes fiatalok támogatásában rejlik. Első körben minden óvódás kapott egy bakancsot. Hát, minimum furcsa gesztus. Félreértés ne essék, nagyon örülünk, de hány gyerek járt eddig mezítláb az óvodába?!?
Szóval inkább az óvodai játszótérre költötték volna pénzt, az a nyugdíjasoknak is nagyobb vizuális élményt jelentett volna. Most meg biztos zúgolódni fognak, mi meg retteghetünk a Összevont Szemöldökű Szabadcsapatok bosszújától.


Szólj hozzá!

Címkék: falu cipő

2007.01.16.
13:55

Írta: szuperapu

Megújulok

Eljött az idő, hogy megújuljon a honlapom. Első lépésben levágtam a régit, mert egyrészt mindig a pólóbolt kudarcnak mondható végét juttatta eszembe másrészt meg, mert már nem tetszett. Második lépésben gőzerővel készül az új lap. Igaz, hogy a munkában most egy kicsit hátráltat az a kéthavonta rám szakadó érzés, hogy végtelenül tehetségtelen vagyok... (De ez az állapot remélhetőleg, és szokás szerint holnapra elmúlik.)

Szólj hozzá!

Címkék: munka póló

2007.01.16.
13:47

Írta: szuperapu

Vége

Vasárnap, miután a lányok elaludtak, levetkőztettük a karácsonyfát. Ez az a tevékenység ami, bár nem vagyok egy érzelgős fajta (még a karácsonytól sem szoktam meghatódni), mégis kis szomorúsággal tölt el.
A képeslapot is levettem a blog sarkából.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek

süti beállítások módosítása