2006.10.30.
13:09

Írta: szuperapu

Tárkonyos fácánleves

Bár levesek terén nem vagyok erős, de azért van egy-kettő a saját szerkesztésű szakácskönyvemben amivel el tudom kápráztatni az éhes vendégeket. Az egyiket most külön kívánságra közzé is teszem. Ez pedig a tárkonyos fácánleves.
Az egész fácánt 2-3 sárgarépa, és egy csokor finomra vágott tárkony társaságában bőséges vízben megfőzöm. (Persze a só, meg a bors az standard.) A madárkát ezután kicsontozom és felcsíkozom, illetve ezzel egyidejűleg eltávolítom az esetleges söréteket, inakat és szálkákat. A répát leturmixolom, a szárított erdei gombakeveréket beáztatom és szintén csík jellegű formába kényszerítem. Aztán mindezek visszakerülnek a főzőlébe, majd az összeforralást követően 3 dl tejszínnel besűrítem az egészet. Jön még bele mustár, cukor és zsemlegombóc, mint levesbetét.
Ez utóbbi nem kötelező.
Lehet enni kanállal is, meg jóétvággyal.

Szólj hozzá!

Címkék: fácán tárkony

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr605559185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása