2011.03.26.
07:21

Írta: szuperapu

Google doodle

A lányok egyre tudatosabban használják az internetet. Már a saját fejlettségi szintjüknek és érdeklődésüknek megfelelően. De ennek mentén szinte vadásszák az url-eket. Reklámokból, csomagolásokról, így nem volt meglepő, hogy az iskola bejáratnál kihelyezett Google logópályázat plakátja megtalálta a nagylányt. Ami szerint diákoknak kell négy megadott témában doodle-t tervezni, a díjazás korcsoportonként történik és persze a nagy dicsőség mellé egy szép nagy összeg is jár. Az iskoláknak. Minden szép és jó, a kiscsaj is lelkesen pörög a témán. De! Az milyen már, hogy a pályamunkákat kizárólag postai úton lehet beadni??

6 komment

Címkék: internet gyerek pályázat

2011.03.25.
12:31

Írta: szuperapu

Gyüjtögetünk

Az iskolában, ahogy az kell, kiemelt szerepet kap a környezettudatos életmódra nevelés. Most például kartondoboz-gyűjtő versenyt hirdettek. Gyümölcsleves és tejes dobozt kell minimum két kilogrammnyi mennyiségben prezentálni és garantált a nyeremény. Dicséretes a kezdeményezés, de felmerült bennem a kérdés: miért pont a legproblémásabb, és legnehezebben újrahasznosítható hulladékfajtát választották? Lehetett volna inkább fémdoboz. Amiből ráadásul - a fogyasztási szokásaimat tekintve - sokkal könnyebben kitermelhető lenne a minimális mennyiség…

3 komment

Címkék: gyerek környezetvédelem

2011.03.25.
08:54

Írta: szuperapu

Béna

A kézügyességem szintje közismert, és már-már közmondásosan alacsony. Magyarán szólva olyan béna vagyok, hogy bloggolhatnék akár Fakezű Cecei nick alatt is. Persze olykor még önmagamat is meglepem. Mármint hogy nincs remény, viszont van lejjebb. Az üveges Bombát például nem tudom úgy felbontani, hogy ne fröccsenjen ki, viszont minden harmadik kísérletnél elvágom a kupakkal az ujjam.

2 komment

Címkék: gondolat

2011.03.24.
08:10

Írta: szuperapu

Pozitív

Szeretett kormányunknak, van azért néhány jó húzása is, ha nem is sok. Persze ezek nem nagy jelentőségűek és mind a hasznosságuk, mind az életszerűségük vitatható, de legalább jó szándékkal készültek és nem károsak. Ilyen például a kamionok előzésének korlátozása. Aminek a pro és kontra tárgyalásából még a totalcar-on is kimaradt a KRESZ biztonságos előzésről szóló passzusa, ami alapján eddig sem volt szabályos a most betiltott gyakorlat.
Vagy ott van a dohányzás korlátozása, illetve tiltása. Ami akár üdvös is lehetne az össztársadalmi érdekeket tekintve, de szerintem aki sokáig akar élni az ne járjon kocsmába, ha van füst, ha nincs. Igya meg otthon a narancslevet. Mellesleg 20 évvel ezelőtt bárhol rá lehetett gyújtani, voltak cigi reklámok, és bárki bárhol vehetett olcsó dohányárut, a fiatalok között mégis lényegesen kevesebben dohányoztak. Lehet, hogy nem a tiltás-korlátozás a megoldás, hanem a munkaigényesebb tájékoztatás-megelőzés?

3 komment

Címkék: utazás emberek kocsma

2011.03.23.
16:41

Írta: szuperapu

Illene

Nem vagyok az tekintélyelvű fajta, nem hiszem, hogy vannak a kötelező érvényű és magától értetődő tiszteleten alapuló viselkedésformák, amiket mindenkinek be kellene tartani. De még nekem is feltűnt, hogy a mai kölköknek eszébe sem jut előre engedni a felnőtteket az ajtónál. Sőt. Igaz a szüleik sem szólnak nekik, hogy lehetne ezt másképp is csinálni.
Tudom, szép lassan végleg hozzáöregedtem a „bezzeg a mi időnkben” rigmushoz…

3 komment

Címkék: gyerek

2011.03.23.
06:28

Írta: szuperapu

Színjáték

Hallgatom a rádióban a közérdekű közleménynek álcázott (fizetetlen) politikai hirdetést, miszerint folyamatosan növekvő számban küldik vissza az ügybuzgó polgártársak a javaslataikat az alkotmányozás témakörében. Meg hogy a kormányunk kíváncsi mindenki véleményére. És még ad is rá...
A jámbor szavazó és tesztkitöltő meg el is hiszi, hiszen olyan példák lebegnek a szeme előtt mint például az Alkotmánybíróság, a Költségvetési Tanács, és a Földrajzinév-bizottság esete a véleménynyilvánítással, illetve a kormánnyal. Nagy az isten állatkertje.

1 komment

Címkék: emberek

2011.03.22.
21:19

Írta: szuperapu

Álom

Ha sok pénzem lenne, nyitnék egy könyvesboltot. Olyasmi lenne, mint a High Fidelity-ben csak nem lemezbolt, hanem könyves. Lennének új könyvek meg használtak, lehetne vásárolni, kölcsönözni, eladni. Lehetne olvasgatni, beszélgetni, rajzolni. Mindig szólna zene, és a törzsvendégeknek, haveroknak csinálnék szendvicset, meg fröccsöt. No meg persze lennének kiállítások is. Fotó, grafika, miegymás. Tematikus, egyéni, még gyerekeknek is.
És persze brutál módon leoltanám az óvatlanul betérő, a legújabb Fejős Éva vagy Havas Henrik könyvet kereső szerencsétleneket. Mert persze csak olyan könyvek lesznek, amiket én is olvastam, vagy elolvasnék. Mert mivel sok pénzem lenne, csak a magam szórakoztatására csinálnám az egészet.

9 komment

Címkék: könyv pénz

2011.03.22.
17:15

Írta: szuperapu

Már megint

A kisebbik tündérhercegnőm is kibrusztolta magának a füllyukasztást. Már karácsony előtt elkezdődött a huzavona, és még a Jézuska is beszállt a meccsbe egy rózsaszín, Panyizsuzsi-féle fülbevalóval. De a rideg valóság most jön, és amilyen nagy drama-queen a kisasszony olyan nehéz lesz ez a szakasz az egész családnak. Persze én továbbra sem helyeslem, de támogatom az ügyet. Illetve a csajokat. Olyannyira, hogy nagynak már csináltam cerka fülbevalót is, annak ellenére, hogy csak pénteken és hétvégén hord fülbevalót, amikor nincs testnevelés és egyéb intenzív mozgást igénylő elfoglaltsága.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek

2011.03.21.
18:56

Írta: szuperapu

Parti

Üzenném Lázár Jánosnak, mint lányos apa, hogy a kisfia sosem lesz jó parti. Nincs az a vastag bankbetét ami feledtetné a genetikai állományának és neveltetésének hiányosságait. Persze nem fog egyedül maradni, de azok a lányok akiket a férfiak pénztárcája izgat leginkább, azok egy a politikusokéhoz közel álló céhhez tartoznak. Persze ők is keményen dolgoznak, és rendszerint viszik is valamire, de ez egy másik történet.

4 komment

Címkék: emberek pénz

süti beállítások módosítása