2011.03.24.
08:10

Írta: szuperapu

Pozitív

Szeretett kormányunknak, van azért néhány jó húzása is, ha nem is sok. Persze ezek nem nagy jelentőségűek és mind a hasznosságuk, mind az életszerűségük vitatható, de legalább jó szándékkal készültek és nem károsak. Ilyen például a kamionok előzésének korlátozása. Aminek a pro és kontra tárgyalásából még a totalcar-on is kimaradt a KRESZ biztonságos előzésről szóló passzusa, ami alapján eddig sem volt szabályos a most betiltott gyakorlat.
Vagy ott van a dohányzás korlátozása, illetve tiltása. Ami akár üdvös is lehetne az össztársadalmi érdekeket tekintve, de szerintem aki sokáig akar élni az ne járjon kocsmába, ha van füst, ha nincs. Igya meg otthon a narancslevet. Mellesleg 20 évvel ezelőtt bárhol rá lehetett gyújtani, voltak cigi reklámok, és bárki bárhol vehetett olcsó dohányárut, a fiatalok között mégis lényegesen kevesebben dohányoztak. Lehet, hogy nem a tiltás-korlátozás a megoldás, hanem a munkaigényesebb tájékoztatás-megelőzés?

3 komment

Címkék: utazás emberek kocsma

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr625560209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr 2011.03.24. 10:44:41

Például mondják el, hogy a nikotin kábítószer, amire rászokni rohadt könnyű, önerőből végleg letenni viszont állati nehéz és súlyos elvonási tünetekkel jár? Helyeslem.

37543 2011.03.24. 11:09:44

tiltás nélkül szerintem ezt a füst-ügyet nem lehet megúszni. lehet mindenféle szuper kampányokat, megelőzést erőltetni, de nem lesz jelentős hatása. az viszont elképesztően képmutató és röhejes, hogy miután erről hangoskodtak heteken át, végül mégis elsunnyogták a döntést és elhalasztották. nyilván mert rájöttek, hogy hoppá, a költségvetésnek ez bizony kiesést fog jelenteni.

10155 2011.03.25. 09:39:24

bocsánat, hogy közbeböfögök, de azt hiszem ezekkel a kormányzati intézkedésekkel én is egyetértek. mindazonáltal azt is meg kell jegyezzem, hogy sajnos ritka, hogy hagyják, hogy a szakértők értelmes, megvitatandó javaslatokkal akasszák meg a törvényhozás motorvonatát. =)
süti beállítások módosítása