2008.06.29.
11:36

Írta: szuperapu

Pecsét

Ha már egy egy kiló húsz dekás csülökre rányomnak 4 pecsétet, mintegy 12 négyzet-centiméternyi területet kidekorálva az értékes bőrből, akkor miért nem olyan festékkel teszik, ami hő hatására lebomlik? Vagy van valami házi praktika a probléma kezelésére, amiről én nem tudok??

11 komment

Címkék: kaja

2008.06.28.
17:30

Írta: szuperapu

Rakott karfiol

Kis családunkban a rakott karfiol készítése körül mindig fellángolnak a hitviták. Nem annyira autentikusak, mint amik a túrós és káposztás tészta ízesítése körül szoktak kialakulni, de azért mégis. Számomra természetesen az anyukámtól tanult recept az irányadó és ehhez bigott módon ragaszkodom. Három réteg, alulról fölfelé: rizs, zúza pörkölt, és a karfiol. A tetején persze rengeteg tejföl. A recept ezek után már nem egy nagy ördöngösség...
A 20 dkg rizst és egy közepes karfiolt előfőzünk, tehát amikor puhára főtt akkor visszamegyünk az időben 5-10 percet és leszűrjük. Közben egy kiló csirkezúzát megpucoltatunk a párunkkal, majd pörköltet készítünk belőle jó sűrű szafttal. Ezután a három komponenst egymásra rétegezzük egy tűzálló tálban, 3 dl tejföllel megkoronázzuk és 180 fokon addig sütjük amíg a teteje kellemes barna színt kap. (Ha túl sötét lenne, akkor újra beüzemeljük a főzésnél használt időgépet.)
Jóétvágy!

3 komment

Címkék: karfiol

2008.06.27.
11:09

Írta: szuperapu

Akció

Nincs kapcsolat a munkahelyemen, ezért muszáj voltam kimenni a Tandem Caféba, hogy elintézzem a levelezésemet, és a Nagycsarnok árkádja alatt a kezembe nyomtak egy szórólapot, amin nagy betűkkel áll, hogy olajfestmények -90% kedvezménnyel! Bumm! Ölembe hullott a nagy lehetőség. Ha ilyen olcsó, akkor ezentúl nem éri meg festenem,
venni fogom a képeket én is!

6 komment

Címkék: art Tandem Café

2008.06.26.
12:18

Írta: szuperapu

Olvasóblog

Egy megtisztelő felkérésnek tettem eleget a múlt héten, amikor elfogadtam a meghívást az olvasóblog csapatába. És ma már publikáltam is az első könyvajánlómat, ami egy képregény, kicsit illusztrálva azt, hogy manapság nincsen már annyi időm az olvasásra, mint régen volt, vagy amennyit szeretnék. Persze még mindig több könyv formátumú információt fogyasztok, mint a nagy magyar átlag, de ezekkel a bejegyzésekkel igyekszem majd én is kedvet csinálni a Guttenberg Galaxis további felfedezéséhez. Szóval ha már könyvet nem is könyvajánlót tessenek olvasni!
Remélem sikerül kedvet csinálni egy-két könyvhöz...

Szólj hozzá!

Címkék: blog könyv

2008.06.25.
13:02

Írta: szuperapu

Bukás

Tegnap a nagylány elkövette első komolyabb kerékpáros bukását!
Fékezésnél a földúton keresztbe fordult az első kerék és ennek folyományaként fejest ugrott a csaj a kormányon át. Mit sem ért a térd és könyökvédő, meg a sisak, olyan lett a szája mint Angelina Jolie-nak, mi meg örültünk, hogy a fogai épségben megúszták a mutatványt. Arra gondoltam beszerzek egy hoki kapus sisakot, ha van ekkora méretben egyáltalán...


7 komment

Címkék: baleset kerékpár

2008.06.24.
15:20

Írta: szuperapu

Ökoklíma

Ebben a nagy hőségben különösen örülök, hogy annak idején, amikor az otthonunknak megfelelő ingatlant kerestük alapvető kritériumként ragaszkodtam a vályogépítésű házhoz. Az „otthon melege” toposz ebben a kánikulában kifordul, és én alig várom, hogy hazaérve, a kinti forróság után megérintsen az otthon hűvöse. Még a legnagyobb hőségben sem megy a hőmérő higanyszála 25 fok fölé, főleg ha zárva vannak az ajtók ablakok. Nagyon finom!
Kár hogy a tetőtér már nem ennyire jól klimatizált.

5 komment

Címkék: meleg ház

2008.06.24.
12:17

Írta: szuperapu

Kitartás

Van egy rozsdafarú pár, akik évek óta próbálkoznak családalapítással a gáder utolsó oszlopának tetején. Ami nem a legmegfelelőbb hely az ilyesmire, és ennek megfelelően nem értek még soha célba ezirányú terveik. Volt hogy már a fészekrakásnál megfeneklettek a dolgok, de volt, hogy a tojások potyogtak le, vagy már a kis fiókák. Ahogy idén is. Miskolci kirándulásunkból hazatérve négy fiókát találtunk a kövezeten, amiből három már menthetetlennek bizonyult, egyet viszont visszatettem a fészekbe. Hátha. És láss csodát, egyelőre úgy néz ki megmaradt!
Jövőre lesz még egy ügyetlenül próbálkozó rozsdafarkú pár a házunknál…

4 komment

Címkék: állat

2008.06.24.
11:15

Írta: szuperapu

Elmarad

Elmarad az idei Tehénparádé!
A gyújtogatás és a megsérült prototípusok miatt olyan csúszásba került a tehenek legyártása, hogy csak jövő nyáron lehet megrendezni az erre az évre tervezett akciót. Viszont a szervezők ígérete szerint minden tekintetben az előzőeket túlszárnyaló parádéra számíthatunk!
Remélhetőleg nem lesz több agyatlan atrocitás, viszont lesznek újabb eszement tehenek...

1 komment

Címkék: tehenek

süti beállítások módosítása