2011.02.27.
10:01

Írta: szuperapu

Tanulj tinó!

Már megint nevet a fél ország. Persze az, hogy nem a méltán népszerű magyar humoristák dolgoztatják meg a rekeszizmainkat, hanem prominens politikusok már aggodalomra ad okot. De ha tovább tekintünk a Pokorni et. arrogáns tudatlanságán, valamint elraktároztuk a kapcsolódó információkat miszerint a balneológia a gyógyvizek hatásait és felhasználási területeit vizsgáló tudományág, és, hogy bálnát sehol a világon nem tenyésztenek, felsejlenek a hazai oktatáspolitika ijesztő irányvonalai. Aminek a lényege ugyanaz a köldöknézős dacos bezárkózás amit a nagyvezér például a gazdaságpolitika terén már megfogalmazott. Nekünk nincs szükségünk a külvilágra, nincs szükségünk olyan szakemberekre akik nem magyar tudományokkal foglalkoznak. Nincs szükségünk tengerbiológusokra, egyiptológusokra, sőt, minek tanulunk egyáltalán világtörténelmet, meg amerikai irodalmat? Továbbmegyek: minek tanulunk idegen nyelveket?

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás emberek

2011.02.25.
17:50

Írta: szuperapu

Az év vicce

Hát nem gondoltam volna, hogy a hazai politikai élet, mi több a hazai szélsőjobb fog vidámságot lopni borús napjaimba. Aztán mégis. Történt ugyanis, hogy a hazai dísznácik krémje levonult Karcagra, hogy ott ünnepeljék meg a helyik dísznácikkal, azt hogy volt pár megvezetett és/vagy meggyőződéses idióta akik halálukig (fegyverrel a kezükben) kitartottak a náci világuralom ideája mellett. Ez alkalomból gondolták megkoszorúzzák a a helyi II. világháborús emlékművet. Eddig a történet nem vicces, legfeljebb tragikomikus. A nagyfokú derültséget az generálta, hogy bár a hülyeség tehetetlenségi ereje nagy, mégsem generált a szervezőkben és a résztvevőkben akkora mozgási energiát hogy a nevezett emlékművet körbejárják. Ez esetben észrevették volna a felíratott amin ez áll: "Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak."
Na így esett hogy egy holokauszt emlékműnél rótták le a tiszteletüket a gárdisták és a Jobbik!

4 komment

Címkék: emberek fasizmus

2011.02.25.
11:19

Írta: szuperapu

Ajánló

Kedves internetező gyerekek! Hétvégén menjetek el a Petőfi Irodalmi múzeumba, mert most van a Kortárs Gyerekirodalmi Napok, és lehet venni akciósan könyveket, és meg lehet nézni az Aranyvackor kiállítást is. Perszehogy azért mondom mert nekem is ki van állítva munkám...

Szólj hozzá!

Címkék: könyv art kiállítás

2011.02.25.
09:32

Írta: szuperapu

Analfabéták

A közösségi közlekedéssel a legnagyobb probléma az, hogy közösségi. Ha lemerül a zenelejátszóm akkumulátora, akkor kénytelen vagyok az utastársaim hülyeségeit elviselni. Ami a legritkább esetben szórakoztató. De amellett, hogy fárasztó hallgatni, ezek az ijesztő közjátékok segítenek megérteni a világ működését. Tegnap is három 16 év körüli leányzó birkózott az egyik programújság horoszkóp rovatával. Szótagolva olvasás után, hárman együtt sem tudták értelmezni a nem túl hosszú és bonyolult szövegeket. S miután a cselló virtuózt háromszori nekifutásra sem sikerült elolvasni, megállapították, hogy a furcsa nevű fickót biztos azért nem ismerik mert túl fiatalok. Hát ezért nem hiszek a jövőben…

4 komment

Címkék: utazás emberek

2011.02.23.
12:01

Írta: szuperapu

Mozgás tér

Na, a budapesti főpolgármester is talált magának egy olyan látszattevékenységet, ami a társadalom széles rétegeinek ad hosszú távú elfoglaltságot. Értem én hogy frusztráló lehet bármi, ami Kádár rendszerre és az abban betöltött szerepükre emlékezteti a most regnáló hatalom embereit, főleg hogy újra egy hasonló berendezkedés alapjait rakják le épp gőzerővel. A Moszkva tér ráadásul elég transzparens eleme a fővárosnak, de inkább rendezni kellene végre a területet. Az egy szép szimbólum lenne, a neve meg maradhatna az ami. Egy európai világváros neve.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek

2011.02.23.
09:53

Írta: szuperapu

Egerek és emberek

Fura állatok a macskák. Én persze velük vagyok, de legtöbbször értetlenül állok, mi több, bosszant a viselkedésük. A Cilának is elmondtam már párszor, hogy méltányolom az igyekezetét, hogy kimutassa háláját a gondoskodásért, de én speciel nem eszek egereket. Igaz, hogy vadászom rájuk időnként, de nem eszem meg őket.
Ennek ellenére kétnaponta egyet-egyet otthagy az ajtó előtt a lábtörlőn.

Szólj hozzá!

Címkék: kaja állat

2011.02.23.
06:49

Írta: szuperapu

Kritika

Régen írtam könyvről, de most muszáj volt billentyűzetet ragadnom, egyrészt önterápiás céllal, másrészt a tudományos ismeretterjesztés okán. Persze nem gondolom, hogy bármit is megváltoztatok, vagy elindítok, de hátha.

Itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: blog könyv

2011.02.22.
19:12

Írta: szuperapu

Ki fizeti a révészt?

Így legyen ötösöm a lottón! A közösségi közlekedésből a kedvezmények megvonásával úgy vonnak ki 10 milliárdot, hogy a 65 éven felüliek ingyenes utazása marad ahogy van. Én megmondtam, hogy így lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás emberek pénz

süti beállítások módosítása