2011.02.25.
17:50

Írta: szuperapu

Az év vicce

Hát nem gondoltam volna, hogy a hazai politikai élet, mi több a hazai szélsőjobb fog vidámságot lopni borús napjaimba. Aztán mégis. Történt ugyanis, hogy a hazai dísznácik krémje levonult Karcagra, hogy ott ünnepeljék meg a helyik dísznácikkal, azt hogy volt pár megvezetett és/vagy meggyőződéses idióta akik halálukig (fegyverrel a kezükben) kitartottak a náci világuralom ideája mellett. Ez alkalomból gondolták megkoszorúzzák a a helyi II. világháborús emlékművet. Eddig a történet nem vicces, legfeljebb tragikomikus. A nagyfokú derültséget az generálta, hogy bár a hülyeség tehetetlenségi ereje nagy, mégsem generált a szervezőkben és a résztvevőkben akkora mozgási energiát hogy a nevezett emlékművet körbejárják. Ez esetben észrevették volna a felíratott amin ez áll: "Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak."
Na így esett hogy egy holokauszt emlékműnél rótták le a tiszteletüket a gárdisták és a Jobbik!

4 komment

Címkék: emberek fasizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr685560200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

51043 2011.02.25. 20:37:32

Ide is hadd írjam le, elnézést, hogy ismétlem magamat. Karcagiként szégyellem magam helyettük is, egy újfasiszta párt parádézik a városomban, szép új világ. Másfelől az is szánalmas, - Szuperapu, ezt ne vedd magadra - hogy egy csomó hírportál átveszi ezt a hírt, hogy rúghasson egyet a Jobbikba, amelyik amúgy megérdemelné, de az az igazság, hogy ez a Kun Pieta a 2. világháború összes áldozatának lett állítva, tehát nem Holokauszt-emlékmű. Sőt, állítólag a karcagi elesett katonák és civil áldozatok mellett azért nem nevesítették a zsidó áldozatokat, mert a budapesti hitközség nem járult hozzá, mondván: "Gyilkosokkal nem aluszunk!" Ez utóbbi igaz, vagy nem (a kurucon olvastam), de ha igen, valahol meg tudom érteni őket.

37041 2011.02.25. 20:50:33

[hphp](#11197563) kösz a kiegészítést, persze a történtekből levezetve én is sejtettem hogy ez nem egy direkt holokauszt emlékmű lehet, de ezzel együtt is vicces. (Mondjuk azt nem értem, hogy mitől szánalmas, hogy a poén kidomborítása, vagy épp a hiányos információk okán lemarad az "is" szócska. Merthogy nem véletlen hogy van az a külön véset az emlékművön. Mindegy. Nincs harag.)

tappancs 2011.02.26. 18:51:09

együtt nevettünk:)

51043 2011.02.27. 18:46:02

direkt kértem, hogy ne vedd magadra. nem mezei bloggerektől, hanem országos hírportálok hivatásos újságíróitól szánalmas, hogy nem tájékozódnak.
süti beállítások módosítása