2009.12.10.
09:23

Írta: szuperapu

Hiba

Minden szülő elfogult a gyerekeivel szemben, és ez így van rendjén. Akkor is szépnek, okosnak és ügyesnek látjuk a porontyainkat, ha történetesen az elfogadható átlagot sem ütik meg. Ezzel sincs semmi baj, biztos van valami értelme ennek a viselkedésnek a törzsfejlődés nagy és olykor kesze-kusza rendszerében. Én viszont úgy gondolom, hogy a lányaim szépsége nem csak az én szülői szememben üt meg egy magasabb szintet, és ezért estem kétségbe a minap. A nagylány fogváltása ugyanis nem tűnik zökkenőmentesnek. A második épp hogy kikandikáló maradandó foga majdhogynem kilencven fokban a normális síktól elfordulva próbál nőni.
Tudom, hogy korrigálható majd…, és nem egy nagy szépséghiba…, de akkor is…

 

2 komment

Címkék: gyerek fog

2009.12.10.
07:10

Írta: szuperapu

Favágók

Télvíz idején megszaporodnak azok a hírek amikor fatolvajok lefüleléséről számolnak be az illetékes hatóságok. Lopni csúnya dolog és büntetendő is, de nem azokat kellene abajgatni, akik biciklin eltolható mennyiségben viszik haza a száraz ágakat, hanem azokat a vállalkozókat, akik két nap alatt hegyoldalak tarolnak le. Mert sajnos ritkaságszámba megy a kiskunhalasi eset, ahol természetkárosítás címén letöltendő börtönbüntetés szabtak ki, méghozzá a maximális tételt. Persze az ítélet még nem jogerős, de szeretném hinni, hogy ha csak olykor-olykor is, de működik még a magyar igazságszolgáltatás.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek környezetvédelem erdő

2009.12.09.
11:02

Írta: szuperapu

Maffia

Az hogy az állami cégeknél lopnak nem új. Az sem, hogy ha feljebb és feljebb vizsgálódunk azon a bizonyos szamárlétrán, akkor egyre nagyobb mértékű tolvajlással találjuk majd szembe magunkat. Én csak azon lepődtem meg, hogy a felső vezetésben mindezt úgy teszik, hogy közben maffiásdit játszanak. Hát most Don Békávé és Don Erport kápója csúnya hibát vétett, és lehet, hogy bedől az egész rendszer.

Nem fog. Ez nem az a film…

Szólj hozzá!

Címkék: emberek pénz

2009.12.09.
09:39

Írta: szuperapu

Egyszerű

Egy Uniós rendelet értelmében a vasúttársaságok minden félórát meghaladó késés esetében kötelesek pénzbeli kárpótlás nyújtani az utasoknak, utazzanak azok bármilyen vonalon, bármilyen kategóriában. Szép és jó szabály. Már ha alkalmazzák, mert természetesen a MÁV egyből kívül helyezte magát a rendszeren és legalább öt év haladékot kért. Arra hivatkoznak, hogy nincs meg a technológia és a rendszer, aminek híján az (a tolvaj csaló szemét) utasok trükközni fognak. Szerintem meg újfent a vasutasok trükköznek…
Nos, a szükséges technológiát kalauznak hívják, a rendszert meg jegyvizsgálásnak. És úgy működik, hogy a jegyvizsgálás során a kedves vasutas ráírja az időpontot és a járatszámot a jegyre. A jegy, a járatszám és az időpont alapján egyértelműen megállapítható hogy a kedves utas által az adott időpontban utazásra igénybevett vonat késett-e, és ha igen mennyi kártérítés illeti meg. Nekem egyszerűnek tűnik.
Ahogy egyes helyeken a menetrend pontos betartása is…

4 komment

Címkék: utazás pénz vonat

2009.12.07.
18:27

Írta: szuperapu

Lankadó figyelem

Idén is jött és ajándékozott a Mikulás. Ráadásul több hullámban és bőségesen. Meg is kérdeztem az én szépséges porontyaimat:
- Ennyire jó gyerekek volnátok??
- Szerintem csak nem figyelt oda a Mikulás amikor rosszalkodtunk... - felelte kicsit elgondolkodva, de annál nagyobb önkritikával a kisebbik tündérhercegnőm.
Hát, úgy látszik a nagyszakállú is öregszik...

1 komment

Címkék: gyerekszáj mikulás

süti beállítások módosítása