2009.12.09.
09:39

Írta: szuperapu

Egyszerű

Egy Uniós rendelet értelmében a vasúttársaságok minden félórát meghaladó késés esetében kötelesek pénzbeli kárpótlás nyújtani az utasoknak, utazzanak azok bármilyen vonalon, bármilyen kategóriában. Szép és jó szabály. Már ha alkalmazzák, mert természetesen a MÁV egyből kívül helyezte magát a rendszeren és legalább öt év haladékot kért. Arra hivatkoznak, hogy nincs meg a technológia és a rendszer, aminek híján az (a tolvaj csaló szemét) utasok trükközni fognak. Szerintem meg újfent a vasutasok trükköznek…
Nos, a szükséges technológiát kalauznak hívják, a rendszert meg jegyvizsgálásnak. És úgy működik, hogy a jegyvizsgálás során a kedves vasutas ráírja az időpontot és a járatszámot a jegyre. A jegy, a járatszám és az időpont alapján egyértelműen megállapítható hogy a kedves utas által az adott időpontban utazásra igénybevett vonat késett-e, és ha igen mennyi kártérítés illeti meg. Nekem egyszerűnek tűnik.
Ahogy egyes helyeken a menetrend pontos betartása is…

4 komment

Címkék: utazás pénz vonat

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr345560001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

86215 2009.12.09. 15:11:46

Amíg a MÁV által közlekedtetett vonatok a Ferihegy - Nyugati útvonalon (menetidő 10 perc) 31 perces késést tudnak összeszedni biztos nem fog működni a kártérítéses rendszer.

37041 2009.12.09. 15:17:42

Egyszerű a képlet is, hogy miért bújnak ki a felelősség alól... ;) Engem csak az zavar, amellett hogy megint bűnözőként kezelnek, az, hogy hülyének néznek. Álljon ki a sajtós és nyilatkozza bele a kamerába az igazságot: ha fizetni kellene minden félórányi késés után akkor megrokkanna a MÁV. Egy hét alatt. Ennyi.

86215 2009.12.10. 08:15:06

Természetesen már, azt is hallottam, hogyha sztrájk miatt késnek a vonatok, akkor az természetesen már kizáró ok a kártérítés alól.
süti beállítások módosítása