2009.01.31.
22:09

Írta: szuperapu

Kifordulva

Kezdésnek, hogy a vegetarianizmus komoly tudományos alapvetéseit ellenpontozzam, el kell mondanom, én a növényfogyasztásnak három formáját preferálom: 1. elszívva, 2. pálinkának kifőzve, 3. állateledelnek.
Persze mindenki azt eszik ami jól esik neki, feltéve ha evés közben nem zúdít rám az étrendjével kapcsolatban blőd áltudományos, moralista és vallási hablatyokat. De megint más a leányzó fekvése, ha a téveszméivel valaki a rábízott élőlények életét veszélyezteti. Mondjuk a gyerekéét. Vagy teszem azt a kutyájáét. Igen, egyes vegák és környezettudatos fogyasztók (a Magyar Narancs cikke szerint) arra jutottak, hogy az ember legjobb barátja mindenevő, tehát lazán elvan hús nélkül is. Aha. Ezeknek az embereknek agyára mehetett a sok sárgarépa, vagy túl sokáig nézegették az Őrtorony borítóit! A kutya alapvetően ragadozó, húsevő. A háziasítás során kicsit módosult az étrendje, de a legtöbb növény továbbra is emészthetetlen a számára és ezek nagy része elég nagy gondokat tud okozni az ebnek. Szóval a vegák tartsanak növényevő állatokat,esetleg növényeket, hamár...

5 komment

Címkék: kaja állat

2009.01.31.
13:38

Írta: szuperapu

Szuper

Miután elolvastam Douglas Adams korszakalkotó ötrészes trilógiáját, sokáig élt bennem a vágy, hogy szendvicskészítő leszek. Egy messzi-messzi galaxisban. De mára már letettem ez irányú terveimről. A szendvicsek maradtak, de a motiváció most már az, hogy egyszer majd szuperebbnél szuperebb kreálmányokkal tölthessem meg a tündérhercegnőim tízórais dobozát.
A tegnapi fejlesztés az alábbi módon rétegződött:
kenyér, vaj, pulykasonka, Pannónia sajt, vajon párolt spenót levelek, frissen őrölt bors, fokhagymás-szerecsendiós tejföl, kenyér.

9 komment

Címkék: spenót szendvics

2009.01.31.
13:07

Írta: szuperapu

Miskolc

Nem az a legnagyobb baj, hogy a miskolci rendőrkapitány rasszista, vagy rasszista felhangú kijelentéseket tesz. Ezt megteheti, magánemberként. Még az se lenne baj, (ha a kommentárját elhisszük), hogy csak egy rossz társadalmi berögződés generálta előítélet mentén nyilatkozna nagy nyilvánosság előtt és ezáltal indulatokat szítana pro és kontra. A baj az, hogy ezek az előítéletek a munkája során szűkítik a látókörét, feladatának elvégzésében gátolják. Mert amíg ő súlyozottan a roma kisebbség soraiban keresgél, addig a valódi elkövetők vígan folytatják törvénysértő magatartásukat.
Na, ez jelent igazi veszélyt a közbiztonságra nem pedig a cigányok!

Szólj hozzá!

Címkék: emberek fasizmus

2009.01.26.
15:11

Írta: szuperapu

Amortizáció

Néhanapján letaglóz a felismerés, hogy a műszaki cikkek amortizációja hihetetlen módon felgyorsult. A számítástechnika környékén ez ráadásul hatványozottan jelentkezik. Egy 8 éve 150 ezer forintért vásárolt digitális fényképezőgép ma már csak veszélyes hulladéknak számít a piacon, ami nem baj amíg működőképes. De ha valami javítanivaló támad rajta akkor erős dilemma elé állítja a tulajdonost, hogy érdemes-e több tízezer forintot költeni olyasmire ami tulajdonképpen nem ér semmit, vagy vegyen több tízezer forintért egy kevésbe leamortizálódott és működőképes használt kütyüt.
Mert egy grafikus fényképezőgép nélkül félkarú óriás.

6 komment

Címkék: munka art pénz

süti beállítások módosítása