2009.01.31.
22:09

Írta: szuperapu

Kifordulva

Kezdésnek, hogy a vegetarianizmus komoly tudományos alapvetéseit ellenpontozzam, el kell mondanom, én a növényfogyasztásnak három formáját preferálom: 1. elszívva, 2. pálinkának kifőzve, 3. állateledelnek.
Persze mindenki azt eszik ami jól esik neki, feltéve ha evés közben nem zúdít rám az étrendjével kapcsolatban blőd áltudományos, moralista és vallási hablatyokat. De megint más a leányzó fekvése, ha a téveszméivel valaki a rábízott élőlények életét veszélyezteti. Mondjuk a gyerekéét. Vagy teszem azt a kutyájáét. Igen, egyes vegák és környezettudatos fogyasztók (a Magyar Narancs cikke szerint) arra jutottak, hogy az ember legjobb barátja mindenevő, tehát lazán elvan hús nélkül is. Aha. Ezeknek az embereknek agyára mehetett a sok sárgarépa, vagy túl sokáig nézegették az Őrtorony borítóit! A kutya alapvetően ragadozó, húsevő. A háziasítás során kicsit módosult az étrendje, de a legtöbb növény továbbra is emészthetetlen a számára és ezek nagy része elég nagy gondokat tud okozni az ebnek. Szóval a vegák tartsanak növényevő állatokat,esetleg növényeket, hamár...

5 komment

Címkék: kaja állat

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr15559764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

77710 2009.02.01. 10:07:12

A kutyák én úgy tudtam hogy dögevők, de ez lényegtelen. Ha húsra nem csak a szervezetüknek van szüksége hanem a foguknak is. A mi kutyánk is egy ideig, csak ilyen konzerv húst kapott (ami igaz hogy elvileg húst tartalmaz, de puha, ezért nem kell vele küszködnie), és egy idő után a hátsó fogai elkezdtek, feketedni. Ezután már a hentestől kapott maradék marhagégét, és egyéb nyalánkságokat adtuk neki, és láss csodát. A foga kifehéredett, mert használta őket. Lehet természetesen minden féle vackot adni neki, amivel kifehéredik a foga, de én azt vallom, egye azt ami minden tekintetben hasznos neki, és valamilyen szinte természetes is.

vizikukac 2009.02.01. 16:46:44

A mi kutyánk legtöbbet konyhai maradékot eszik. Megeszi a kutya-konzervet és a tápot is, de nem annyira kultiválja. Sokkal jobban szereti a husikát! 8) De én is ismerek olyan vegát, aki a kutyáját is zöldséggel etette. Meg is döglött szegény...

37041 2009.02.01. 17:16:21

Lavmitendor! Persze hogy dögevők..., nem élve eszik meg a húst. :P vizikukac! A kutya életben maradt? ;))

77710 2009.02.01. 22:00:03

Úgy értettem, hogy nem maguk ejtik zsákmányul az áldozatukat. :D

73467 2009.02.05. 12:28:21

Lamitendor: "A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt." (forrás: wiki) Amire te gondolsz, az a ragadozó életmód. Ettől függetlenül a kutya a Ragadozók (Carnivora) rendjébe tartozik :)
süti beállítások módosítása