2009.09.23.
08:07

Írta: szuperapu

Őszi levelek

Itt van az ősz, és vele együtt az esős idő. És ilyenkor még jobban előtérbe kerülnek a postásunk szakmabeli hiányosságai. Leginkább az, hogy nem tudja belerakni a postaládába az oda való dolgokat. Például a Filmvilágot. Dolgoztam a hírlapkézbesítőként a postán, tudom milyen nehéz időnként a rendeltetési helyükre jutatni a kézbesítendő nyomdaipari termékeket, főleg ha láda vagy annak nyílása nem a megfelelő paraméterekkel bír. Ezért is vásároltam nagyon körültekintően postaládát. Nagyot. Nagy nyílással. Kettővel. Amibe hajtogatás nélkül akár egyszerre is befér 2-3 magazin, és még utána be lehet dobni több számlalevelet és szórólapot is akár.
És ilyenkor esős időben előfizetőként olyan gyűrött és szétázott magazinokat vagyok kénytelen olvasni mintha azokat több hónapnyi hányódás után valamelyik kóbor kutya szájából menekítettem volna ki…

2 komment

Címkék: újság

2009.09.22.
10:18

Írta: szuperapu

Veterán

Azt kijelenteni, hogy minden reklám hazudik egy eposzi túlzással felérő erős sarkítás lenne, de az élet nagy igazságai kétségtelenül máshol keresendők. Példának okáért itt van a Pöttyös új termékét bevezető tv spot. Nem mondom szép is, jó is, valószínűleg a termék sem rossz, de azért az életszerűségre odafigyelhetett volna valaki, vagy az ügynökségnél, vagy a megrendelőnél.
Hát hol van a világon olyan elmebeteg aki egy tökéletes állapotú Karmann Ghia-t odavett az alig húszéves fiának és haverjainak???

1 komment

Címkék: tv gondolat

2009.09.22.
07:34

Írta: szuperapu

Minden nap háború

A hajnali csípős ködök már megint meghozta az egerek népének bátorságát, és ez az érzés olyan szinte eluralta kicsi elméjüket, hogy már megint úgy gondolták, társbérletté teszik a mi vérrel és verejtékkel felépített családi lakunkat. Hát idén is a szokott intenzitású ellenállásba ütköztek. Sőt! Cila előretolt helyőrségként a ház körül és a melléképületekben tesz rendet, valamint a nehezen hozzáférhető helyeken rajtaütésszerű erődemonstrációkat foganatosít. Én pedig vadonatúj csapdákkal tizedelem a rágcsálókat. Hihetetlenül hatékony páros vagyunk.
És nem ejtünk foglyokat.

5 komment

Címkék: állat egér ház

2009.09.21.
17:32

Írta: szuperapu

Sűrű fillér elv

A hétvégi Moziünnep egy valamire hívta fel a figyelmemet. Nem arra, hogy milyen jó dolog moziba járni, mert azt eddig is tudtam - ahogy azt is, hogy ez a fajta szabadidős tevékenység családi programnak is kiváló. Hanem a nagy tapasztalás az volt, hogy senkiháziak kezében van a filmszakma! Akik ráadásul hülyék is. Ha 600 forinttal mérve a jegyet tele van a 3D-s vetítőterem, akkor miért éri meg 1650 forintért 5 embernek vetíteni a filmeket? Merthogy míg a hétvégén több hónapos filmek jegyeiért képesek voltak majdhogynem szó szerint megküzdeni a lelkes mozilátogatók, addig én voltam olyan premieren (Coraline), ahol kongott a terem az ürességtől…
Szóval nem lenne jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint? Nem lenne célszerűbb ahelyett, hogy az illegális letöltések miatt sírnak, egy kicsit (el)gondolkodni?

 

4 komment

Címkék: film mozi pénz

süti beállítások módosítása