2009.08.01.
20:22

Írta: szuperapu

Dinnyeturmix

Sikerült vennem egy majdnem tökéletesen ízetlen dinnyét, és muszáj volt feljavítanom. Nem egy nagy találmány, de az eredmény ínycsiklandó. A dinnyét kimagoztam feldaraboltam, majd némi porcukor, jégkocka és egy adag vodka kíséretében beledobáltam a turmixgépbe. Enyhe nyomás a startgombra, rövid várakozás és máris fogyasztható. Társaságban esetleg pohárbaöntést követően..., és mehet rá mentalevél is.
Ja, és óvatosan a fogyasztásával, mert a tipikus "itatja magát" cucc...

9 komment

Címkék: dinnye turmix

2009.07.31.
08:50

Írta: szuperapu

Energia

Veszélyes dolog a féktelen energia-ital fogyasztás! Ahogy bejut a szervezetbe máris rombol, már az emésztőrendszert sem kíméli a sok kőolaj-feldolgozás során visszamaradt ipari hulladék, amit íz fokozás és állományjavítás céljából adnak az egyébként nehezen fogyasztható mérgekhez. Az, hogy ezek a mérgek függőséget okoznak meg csak a hab a tortán. De a legszebb az a hatásmechanizmus amivel segíti a rohanó világgal együtt csörtető delikvenst saját testét kizsigerelni. Egyrészről ugyebár elfedi a fáradtság érzését, másrészt felkutatja és mozgósítja az utolsó rejtett tartalékokat. Ideális együttállás, hogy minden nehézség nélkül érjük el a végkimerülés határát.
Persze ez engem nem zavar. Pörögni jó, pörögni muszáj…

7 komment

Címkék: gondolat energia

2009.07.30.
11:02

Írta: szuperapu

Vagyonosodom

Több milliós vagyont halmoztam fel az elmúlt pár évben! A gond csak az, hogy mindezt piacilag nem túl mobilis kortárs képzőművészeti remekekben. Időtálló persze, meg öröm a szemnek, de jószívű hentes legyen a talpán, aki a gyűjtemény egy-egy darabjáért adna egy kis fasírtra valót, a pékekről (akiknek kevésbé kifinomultabb lelkületűek) nem is beszélve. Merthogy természetesen a saját képeimről van szó…

11 komment

Címkék: art pénz

2009.07.30.
07:21

Írta: szuperapu

Természetesen

Nézem a televízióban a reklámokat, és az izzadás gátló dezodorok hirdetései feszegetik a tűréshatáromat. Van, amelyik azzal nyit, hogy a verejtékezés természetes, ezért nem mindegy hogy mivel és hogyan vágjuk haza. Mi van?? Természetes ezért természetes úton gátoljuk? Természetesen…
Rendben hogy most ennek van szezonja, és telített piacon muszáj valami hatékony módszerrel turkálni a fogyasztók zsebében, és egyébként is a bio meg a wellness a trend. De akkor se zavarjuk már ennyire össze a népet!
Én speciel köhögőrohamot kapok egyik másik embertársamtól (férfiaktól is) olyan szinten túlbuzgóak a témában. A természetes emberszag egy egészséges és ápolt ember esetében szerintem kevésbé zavaró, sőt egyes helyzetekben még vonzóbb is tud lenni, mint a tucatszagok. Én sem használok semmit…

Szólj hozzá!

Címkék: emberek illat

2009.07.29.
12:35

Írta: szuperapu

Nyilván tartanak

A BKV buszai még nincsenek bekamerázva, de dolgoznak rajta az illetékesek, hogy ez ne így legyen. A pénz és az emberi hülyeség parttalan, s ennek okán valószínűleg előbb utóbb a jogvédő civil szervezetek és ombudsmanok ténykedésének dacára megvalósul ez a mindenki érdekét szolgáló beruházás. A vélt biztonságunk fejében újra megnyirbálják a jogainkat, még egyet taszítanak rajtunk egy tökéletesen kontrolált rendszer felé. Orwell 1984 című könyve színtiszta kitaláció, érvként felhozni gyermeteg lenne, és az olyan képregényeket, mint a V for Vendetta is csak kevesen olvassák, én  mégis azt mondom, hogy valami akciót kellene szervezni a térfigyelés elharapódzása ellen, még mielőtt ezek a rémképek megvalósulnának.
Rakjunk vörös nyilakat minden kamera köré, eléjük pedig emberi sziluetteket mellkasukon céltáblával…
Mondjuk.

50 komment

Címkék: kamera

2009.07.29.
07:21

Írta: szuperapu

Kemény

Minden látszat és rosszindulatú feltételezés ellenére rendszerető rendes gyereknek neveltek a szüleim. Az anyukám fiatal anyaként igen pedáns volt, még a zoknikat is kivasalta, az ágyneműt pedig kikeményítette. Ez utóbbival okozva nekem számtalan álmatlan éjszakát. Konkrétan az ágyneműcsere utáni napokban. Az élére vasalt paplan kemény széle kidörzsölte a hónaljamat és az éktelen ropogás okozta zajban alig tudtam elaludni! Hülye egy szokás, nem is csodálom, hogy anélkül szokott le róla, hogy családi hagyományt teremtett volna vele!

3 komment

Címkék: anyám

2009.07.28.
06:57

Írta: szuperapu

Tennivalók

Minden megnyitóm előtt előbb-utóbb eljutok arra a pontra, ahol kijelenthetem, hogy utálom az egészet. Egyelőre még most nem járok ott. Egyrészt még van időm, másrészt meg olyan bónuszfeladatokkal terhelem magamat elterelésképp, mint a buli soundtrack-jének vagy a térinstalláció összeállítása, az addigra beélesítendő új honlapomról nem is beszélve…

Szólj hozzá!

Címkék: art kiállítás

2009.07.27.
18:56

Írta: szuperapu

Mereven

Hit dolgában vitatkozni parttalan és hiábavaló, mondhatni ördögtől való, dolog. Nekem sem szokásom, mindenki abban hisz, amiben akar, amíg ez nem jár együtt mások testi-lelki terrorizálásával. De azt azért halkan megjegyezném, hogy a legtöbb vallás törvényeinek és tanításának geológiailag kötött gyakorlati alapja van, nem véletlenül nem isznak alkoholt az arabok, nem véletlenül hagyják életben a teheneket a hinduk, és a körülmetélésnek is meg van a maga előnye bizonyos éghajlatokon. (Mert ugye mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy Allah megbüntet, ha szeszelsz, mint az, hogy a felborult vízháztartásod következtében pazarolod a drága vizet, esetleg a másnaposságod végzetes kiszáradásba torkollik, és mindkettő káros a közösségre nézvést.) A globalizációval divattá vált vallásimporttal olyan vallások törvényeit követik sokan vakon amik elvesztették az átültetéssel az alapjukat, és az egész nem más mint üres normakövetés. Az hogy a minden vallás rugalmatlan egy dolog, ebben rejlik a lényegük, de hogy az emberek is…?

4 komment

Címkék: vallás

2009.07.27.
09:40

Írta: szuperapu

Gyilkosság

A múlt hét sportbalesetei felvetnek egy sor kérdést. Jogilag is. A kiütés következtében meghalt mexikói ökölvívó esetében például mi a tényállás, és ki a felelős? Az ellenfele követett el halált okozó súlyos testi sértést? Esetleg a vezető bíró, vagy a ringorvos mulasztott el valamit foglalkozásának körében? Vagy valamelyik edző a felelős? Vagy senki…?

2 komment

Címkék: sport gondolat

süti beállítások módosítása