2008.05.31.
17:04

Írta: szuperapu

Szignál

Nagyon nem szeretem a Family Frost kocsijainak a szignálját! Nem azért, mert primitív és idegesítő, mert ez gondolom tudatos, és célravezető. Hanem azért mert a kutyánknak szemmel láthatóan fizikai fájdalmat okoz ez a hang. És így van ezzel a környék összes nagy testű kutyája. Már a sárga autó érkezése előtt percekkel a kutya szűköl, majd szívet tépően vonyítani kezd, pedig mi még nem is halljuk az iszonyatos zenebonát. Nem értem, hogy miért nem szállt rá még egyetlen állatvédő sem a témára? Nem lehetne megváltoztatni a frekvenciát?
És ha már..., akkor lehetne emberbarátibb a dallama is...


5 komment

Címkék: állat falu

2008.05.30.
17:33

Írta: szuperapu

Miértek

Baromi kíváncsi lennék, hogy miért tör fel valaki egy végtelenül szakadt Renault 19-est, és ha már feltöri, akkor, miért hagyja ott az értéket képező kettő darab gyermekülést és a rádiós magnót?
(És igazán kíméletesebben is bánhatott volna a zárral, mert most azt is javítani kell... Kellene...)

6 komment

Címkék: autó

2008.05.30.
09:41

Írta: szuperapu

Űrkutatás

A diavetítés még mindig rendszeres program mifelénk. De mostanában nem a meséknek van nagy respektje, hanem az űrkutatás kezdeteit bemutató diáknak. A nagylány teljesen beleszeretett a műholdakba és a hordozórakétákba, nem is beszélve a holdkompról. A baj csak az, hogy a diák 1975-ben készültek, és így az elmúlt 33 év látványos eredményei és kudarcai nem elérhetőek ezen a módon.
Ma körülnézek a könyvpiacon, hogy van-e valami gyerekeknek ebben a témakörben.


7 komment

Címkék: gyerek

2008.05.28.
19:15

Írta: szuperapu

Munkaidő

Kaptunk egy éretesítést. Tüdőszűrésről. Helyszín, dátum, miegymás. Az időpont konkrétan jövő hét kedd, 9 és 14 óra között. És kéretik mindenkit, hogy lehetőleg ne munkaidőben menjen!
(No komment - mondanám, ha ez nem egy blog lenne. De az.)
Én minden esetre megpróbálok addig olyan munkahelyet találni ahol esti műszakba tudok menni, vagy elmegyek munkanélkülire...

Szólj hozzá!

Címkék: falu ügyintézés

2008.05.28.
13:54

Írta: szuperapu

Morál

Ma úgy hozta az élet, hogy át kellett mennem a felújítás alatt álló Szabadság-hídon. Erre, mint gyalogosnak meg van a lehetőségem, de egy nemzetközileg szabványosnak mondható rajzos tábla hívja fel, még az írástudatlanok figyelmét is arra, hogy ez ugyanakkor kerékpárral tilos. Ennek ellenére az oda- és vissza-utamon megszámolt tizenkét biciklistából mindössze kettő tolta a járművét. Ez nem kimondottan az a kritikus tömeg! És meglátásom szerint más területeken is hasonlóképpen viszonyulnak a KRESZ-hez kétkerekű polgártársaink. Csak azt nem értem, hogy ezek után miért veszik zokon, ha másodrendű szereplőként kezelik őket a közlekedés többi résztvevői?

(És nem, nem megyek a bicikliútra sem gyalogosan, sem autóval, és nem gázolom el a részegen és/vagy kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost, és nem dudálom le a sáv jobb oldalából jelzés nélkül balra kanyarodó futár fejét, és figyelek az egyirányú utcában szemből várható kerekezőre, és félreugrok ha a zebrán a tilos jelzés ellenére, a türelmetlen kerós, a gyalogosok között cikázik át.)

Be kellene vezetni a kerékpáros jogosítványt, végre...!


10 komment

Címkék: kerékpár

2008.05.28.
09:43

Írta: szuperapu

Példaképek

Ma valahogy eszembe jutott a Kockás nevezetű szocialista képregénymagazin, és azon belül is Dr. Justice. Ennek erős vizuális alapot adott a nekivadult arcszőrzetem és a pandás WWF pólóm.
Hát, kölök koromban nagyon szerettem volna Dr. Justice lenni...
Most egy kicsit, úgy érzem, hasonlítok rá.

12 komment

Címkék: képregény

2008.05.27.
23:26

Írta: szuperapu

Ágak

Találtam egy oklevelet az egyik dobozban. 15 éve kaptam. Majdnem pontosan. 1993. május 5. áll a dátumnál, az aláíró pedig Mádl Ferenc. Azóta volt már ő a köztársaság elnöke is. Én viszont még mindig felszálló ágban vagyok...

Szólj hozzá!

Címkék: art

2008.05.27.
10:28

Írta: szuperapu

Bodzaszörp

Közeleg a lányaim születésnapja (ami logisztikai és financiális okok miatt szinte ugyanakkor-  öt nap eltéréssel van), és ez egyben az évnek az az időszaka amikor megsarcoljuk a környező bodza bokrokat, és az illatos fehér tányérokból szörpöt készítünk.
Első körben nagy körültekintéssel begyűjtjük a virágokat. Érdemes a nagy tányérú és érett virágokat szedni, amiken a porzók tele vannak virágporral, és az sem elhanyagolható pozitív tulajdonság, ha virágon kevés tetű van (esetleg egy sem), mert bár a tetű a testét nagymértékben a bodzából építette fel az íze mégsem hasonlít rá (arról nem is beszélve, hogy vegetáriánus barátaink így nem fogják fogyasztani az elkészült terméket). Szóval szedünk egy szakajtónyi virágot és edénybe vagy edényekben vízbe áztatjuk egy-két napra, majd felfőzzük, leszűrjük és 1 liter per 1 kilogramm cukorral szirupot készítünk. Tartósítószer, citrompótló ízlés szerint, és mehet az üvegbe.
Lehet több hullámban, a virágok érését követve szörpöt készíteni, főleg, hogy a bodza nyaranta kétszer virágzik, és azt is belekalkuláljuk, hogy az első adag az elkészítést követő egy-két hétben elfogy.


13 komment

Címkék: bodza

2008.05.26.
13:52

Írta: szuperapu

Nyilt nap

Ma megnézhettük a nagyobbik porontyunkat miközben részt vett a rendes heti úszásoktatáson, illetve, hogy mire jutott a tanév során a témában. Nem mondhatnám, hogy jó eséllyel indulna a korosztályos bajnokságon, de a vízfekvését és a vitálkapacitását tekintve bizakodhatóak lehetünk, hogy nem lesz ez mindig így. És ami a legfontosabb, hogy a 45 perc alatt egy pillanatra sem lankadt a lelkesedése, végig jól érezte magát, annak ellenére, hogy a közönség előtt szereplés (legyen az akár csak a legszűkebb család) általában erőteljesen visszaveti még rutinszintű cselekvési sorok elvégzésében is.
Most azon dilemmázunk, hogy az edzőnő ajánlását megfontolva beírassuk-e egy intenzív két hetes tanfolyamra...


11 komment

Címkék: úszás

süti beállítások módosítása