2011.02.17.
20:27

Írta: szuperapu

Szerintem

Szerintem a rántotta sült szalonnával egészséges, az élsport meg nem.
Merthogy a 98 éves nagyapám egész életében mindig szalonnát meg tojást reggelizett és csak hályog miatt volt kórházban. Nekem meg már jó ideje kinéz két térdprotézis. Szóval inkább az élsportolókat kéne megadóztatni. Jól.
Szerintem egyébként nincs is egészségtelen étel, csak egészségtelen életmód. Már csak azért is így gondolom, mert az élelmiszer egészségügyi engedélyeztetés az olyan, hogy egészségre ártalmas élelmiszer nem kerülhet kis hazánkban forgalomba. Persze van, akinek árt a mogyoró, vagy a cukor, vagy a tej, és amiatt kerül kórházba pazarolva a TB kassza adóforintjait, de rájuk eseti bírságot lehetne kiróni.
Szerintem persze az egészségünknek nem csak szájon keresztül árthatunk. Fentebb említettem ugye az sportot. De van aki, mondjuk, sokat dolgozik, vagy nem tisztálkodik rendesen, vagy figyelmetlenül közlekedik. Őket is meg kellene adóztatni valahogy. Már csak azért, nehogy megfeledkezzenek arról, hogy a testük tulajdonképp az állam szolgálatában áll.

Szerintem hős vezérünk nem gondolta át ezt a blődséget, amivel meg akarta támogatni a McDonalds meg a Coca Cola megsarcolását. Szerintem az effajta béna próbálkozások helyett egy gazdasági program kellene inkább. Most már. Szerintem.

18 komment

Címkék: kaja emberek pénz

2011.02.15.
11:58

Írta: szuperapu

Ajándék

A népveszejtő karvalytőke a nagy válság közepette egész jól kufárkodik a pénzünkkel és ahelyett, hogy eltőzsdézné a kis megtakarításunkat felköszöntött minket a tízéves évfordulónkon. A közös évfordulónkon. Mivel egy évtizede fizetjük már a biztosításunkat. Hát ilyen szép ajándékot már rég kaptam. Ilyen nagyot meg még sohasem…

Szólj hozzá!

Címkék: pénz évfoduló

2011.02.15.
08:50

Írta: szuperapu

Farsang

A farsang első felvonása abszolválva. A nagylány boszorkánynak öltözött. Még mielőtt valaki visszakeresve a témában született eddigi bejegyzéseket rámutatna a jelmezben rejlő nyilvánvaló önellentmondásra, sietnék pontosítani: szép boszorkának. Majdhogynem egyszerű volt tehát idén a maskarakérdés, az izgalmak csak az esemény lecsengésénél jöttek. A banyaruha ugyanis a talált tárgyak osztályán, a kiscsaj meg éjszaka az ügyeleten landolt. Az utóbbi az elfogyasztott édességek okán – gyomorgörccsel. Nem unatkoztunk.
Ahogy a parlamentben sem a honatyák. Vezérünk a 9 év után kitalálta, hogy mi legyen a gazdasági programjának a neve. Mint egy béna író egy béna vígjátékban, aki nem jut tovább a regény címénél. Röhej. De mégsem ez volt a legviccesebb. Hanem hogy a hazai dísznácik vezére beöltözött. Szálasi jelmez nem volt a kölcsönzőben, úgyhogy oroszlános lajbiban bohóckodott. Valaki szólhatott volna neki, hogy kár volt strapálnia magát: mellény nélkül hatásosabb lett volna.
Ánuszként.

1 komment

Címkék: farsang emberek

2011.02.14.
15:01

Írta: szuperapu

Hiány

Melegfelvonulás idén nem lesz.
Igazából az a csoda, hogy tavaly még nagy nehezen átment az engedélyezés. Ez van. Balkanizálódunk, mondhatnám, de nem: Semjénizálódunk. És ez fölöttébb elszomorít.  Mert lehet köpködni, meg elmantrázni hogy az ott felvonulók hangos és harsány - és nem reprezentatív - rétege a meleg-társadalomnak, de akkor is egy szimbólum az a felvonulás. A hiánya meg még inkább az. Egy nagyon ijesztő szimbólum.

13 komment

Címkék: emberek

2011.02.14.
14:05

Írta: szuperapu

Kapuk

Nem tudom, hogy szeretett vezérünk és udvartartása hogyan képzeli a használatarányos autópálya-használati díj bevezetését, de én azt - józan paraszti ésszel - kapuk nélkül nem nagyon tudom elképzelni. Persze tudom én hogy a kapuk focipályára valók, de akkor is...

(De az is meglehet hogy az első Orbán kormány által lebontott kapuk szocilista-liberalista karvalytőke ármánykodásának segédeszközei voltak a mostaniak meg nemzeti összetartozás egymásra nyíló szimbóleumai lesznek.)

2 komment

Címkék: utazás emberek

süti beállítások módosítása