2011.02.14.
14:05

Írta: szuperapu

Kapuk

Nem tudom, hogy szeretett vezérünk és udvartartása hogyan képzeli a használatarányos autópálya-használati díj bevezetését, de én azt - józan paraszti ésszel - kapuk nélkül nem nagyon tudom elképzelni. Persze tudom én hogy a kapuk focipályára valók, de akkor is...

(De az is meglehet hogy az első Orbán kormány által lebontott kapuk szocilista-liberalista karvalytőke ármánykodásának segédeszközei voltak a mostaniak meg nemzeti összetartozás egymásra nyíló szimbóleumai lesznek.)

2 komment

Címkék: utazás emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr945560189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

10155 2011.02.14. 16:42:02

ad 1) több kapuk nélküli megoldást is el tudok képzelni: pl. indulás előtt matricát veszel a kiindulási hely egyik benzinkútján (kb. 5-10 perc), olyat, mint eddig, aztán érkezés után ugyanezt a matricát vagy ellenőrzőszelvényét vagy csak az adattárban megtalálható frsz.-od alapján érvényesíted a megtett kilométereket és fizetsz egy másik benzinkúton(kb. 5-10 perc). kapuval persze könnyebb volna, de (ha kikerülik valahogy az állampolgárok mozgásának jogtalan megfigyelésének egyelőre alkotmányos korlátját) lehetne pl. automatikusan is fizetni, teszem azt felhajtás előtt küldesz 1 db. SMS-t a megadott számra, amit cellainformáció alapján validál a központ, lehajtasz megint egy SMS, újra csak cellainfó alapján validáció, telefonszámláddal fizetsz és az egész tartott kb. 5 percig, ráadásul ha utasod is van még megállni se kellett. (gond persze megint csak akkor lesz, ha nem ott fizetsz, ahol fel akarsz hajtani, de szvsz ez már csak megszokás kérdése.) ad 2) az persze más kérdés, hogy ha nem hozzák a pályák koncessziós szerződésben megállapított havi vagy éves bevételt az építtető és üzemeltető konzorciumnak, azért az állam helytállásra lesz kötelezhető --> no de legyen ez a majdani bíróságra beidézett pénzügyminiszter és az állami apparátus jogászainak gondja. ha Orbánék olcsóbbá akarják tenni a sztrádát, hát legyen. nem fog megártani!

37041 2011.02.14. 17:31:00

[drc](#11175365) A matricát én Pesten veszem, Valkóról indulok és Hatvannál hajtok fel az M3-ra és ez csak a kiindulópontnál jelentkező problematika. Mindegy, kapu nélkül bonyolult lesz...
süti beállítások módosítása