2018.05.21.
21:07

Írta: szuperapu

Akasszátok fel a királyokat!

Nem várt fejleményként a Royal Wedding - a közösségi hálón átszűrve - hozzásegített ahhoz, hogy nagyot lépjek az önmegismerés útján. Konkrétan kiderült, egy frusztrált kommunista vagyok, akit hidegen hagynak a tradíciók. Persze legyinthettem volna, de önérzetes pasas lévén, kicsit nekiszomorodva a balatonszárszói sínekre képzeltem magam. De el is vetettem legott a kósza gondolatot! Egyrészt mert még önmagamhoz mérten is túlzott nagyképűség lenne József Attilához mérni magam - még akkor is, ha ő is egy frusztrál kommunista volt -,  másrészt meg, akkor ki a fene írta volna meg ezt a posztot...

Kedves internetező gyerekek, alapvetően hidegen hagy, hogy melyik valóságshow szereplő, ügyeletes celeb, vagy popsztár, milyen színűt kakált, hol nyaralt vagy épp kivel osztja meg az ágyát. Igazából el sem jutnak hozzám ezek a hírek. De sajnos az angol herceg frigyének mindennemű aspektusa olyan szinten uralta a közelmúltban a hazai médiát és a közbeszédet, hogy az már az én ingerküszöbömet is markánsan el kezdte súrolni. És hamár az ismerőseim is hangot adtak a rajongásuknak, gondoltam én sem hagyhatom szó nélkül, és én is világgá kürtölhetem a véleményemet.

Szerintem szomorú hogy a fél világ hetekig tapsikol afelett érzett örömében, hogy egy beltenyésztett arisztokrata az őseitől megörökölt - alapvetően összerabolt - vagyon okán sikeresen becserkészett egy "ZS" kategóriás színésznőcskét. Tudom még akár punknak is titulálhatnánk azt az algoritmust ami mentén egy színes katolikus elvált nőt vett el a Harry gyerek, de akkor messzire vetnénk a sulykot, fittyet hányva a valóság képviselte gravitációra. A lényeg, hogy a pénz és a rang bárkit megszépít, a csajszi meg akit a herceg megvett kilóra, lehet bármennyire romantikus alkat, nem valamiféle magasztos célok okán kötött házasságot. Szóval költhet bármennyit az uralkodóház véres pénzeiből jótékonykodásra (ahogy a megboldogult anyósa is tette) az ezerszeresét fogja kidobni csak pipere-cikkekre, és a milliószorosát kapja vissza az élettől. A skalptulajdonos ifjú férj meg finoman szólva sem igazolta eddig, hogy a genetikai torzulásai csak a fizikai megjelenésében okoztak deficitet... Aki tiniként Gestapo egyenruhában jópofáskodik, az felnőttként sem lesz komolyan vehető jószolgálati nagykövet. Vagy bármi.

És lehet jönni azzal, hogy savanyú a szőlő, meg szerelem, meg ők majd ketten megváltoztatják/megváltják (az angol uralkodói házat, Brittaniát) a világot, meg a nyilvánosság ereje, meg blablabla... De ez mind papucs orrán pamutbojt. A pénz beszél, a gazdag kutya meg azzal coitál akivel akar. De ez legalább ne születési előjog legyen! És ha ez egyes jobbágy-lelkű embernek szégyen nélküli örömet okoz, akkor se csináljunk belőle kritikát nem ismerő világra szóló népünnepélyt. Ráadásul egyenes adásban.

2018 van.
A középkornak régen vége.

Szólj hozzá!

Címkék: politika celeb gondolat emberek esküvő anarchizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr6713991022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása