2010.07.16.
09:24

Írta: szuperapu

Madárfütty

A természet közelsége jó dolog. Előnye például, hogy hajnalban madárcsicsergésre ébred az ember. Persze ha ez ember nem egy koránkelő típus, akkor ez inkább hátrány.
Ma hajnalban is ütemes trillázás zavart bele az álmomba, de rövid eszmélés és két fordulás után sikerült felvenni újra a fonalat. Sikerült volna..., de épp akkor újabb dallamsor rángatott vissza az ébrenlét határára. Harmadjára már félig nyitott szemmel, és lőfegyvert vizionálva döngette a hallójárataim falát az egyre idegesítőbb hang, míg a zenebona negyedik felhangzásakor már ugrottam is ki az ágyból!
És töltőre raktam a lemerülésének pittyegve hangot adó telefonomat..!

1 komment

Címkék: állat kert

2010.07.14.
17:48

Írta: szuperapu

Víz

Ezt is megértük. A civilizáció valahogy befurakodott a MÁV soraiba, és valakinek feltűnt, hogy az alapvetően problémaként kezelt utazóközönség emberekből áll. Akiknek a szervezetét erősen megviseli a hőség. Ezért például a Keletiben a peronzáraknál félliteres kiszerelésben ásványvizet osztanak. Egyelőre nem akarok belegondolni, hogy esetleg mégiscsak valamilyen ismeretlen mögöttes szándék generálta a döntést, csak élvezem a helyzetet, hiszen egyértelműen könnyebb így túlélni a napi ingázást.
Mondjuk a komfortérzetem fokozása okán lehetne inkább fröccs…

1 komment

Címkék: utazás meleg vonat

2010.07.14.
11:01

Írta: szuperapu

Gép

Egy újabb státusz-, vagy még inkább: fallikus-, szimbólummal gazdagodott a háztartásunk. Vettünk egy benzinmotoros fűnyírót. Egyrészt az elmúlt nyolc évben meguntuk, hogy a mintegy 900 négyzetméteren a fűnyírást a vezetékkel zsonglőrködve kell abszolválnunk. Másrészt, ha lassan is, de rá kellett jönnünk, hogy ekkora területre már elkél egy nagyobb teljesítményű gép. Szóval hosszútávra tervezve logikus vétel volt…, amellett, hogy szép, nagy, hangos, és büdös: azaz fölöttébb férfias.

5 komment

Címkék: kert

2010.07.14.
08:55

Írta: szuperapu

Törölve

Nem lesz idén Red Bull Air Race futam Budapesten. Várható volt az utóbbi hónapokban rázúdult össztüzet nézve, de azért ezek a végső soron hirtelen támadt kétségek és ellenvetések számomra kicsit furcsának tűnnek. Pont most lett ennyire veszélyes, zajos, drága és környezetszennyező, hogy kis hazánk hatalomváltáson esett át? Vagy csak arról van szó, hogy a nép kap egy újabb marketing koncot, miszerint egy felesleges pénzpazarló vircsaftot szüntetnek meg a polgártársak nyugalma és biztonsága felett őrködve? (Arról nem is beszélve, hogy egy multi rondított eddig bele a mi világörökségünkbe…)
Vagy az lehet az ok – hogy egy a magyar viszonyokra rímelő instant összeesküvés-elméletet is idecitáljak – hogy a szervezők nem voltak hajlandóak kifizetni a (megemelt) sápot?

5 komment

Címkék: sport emberek

2010.07.12.
09:39

Írta: szuperapu

Önzés

Minden ember önző. Így vagyunk kódolva. Persze genetikailag az együttműködés (és így a szociális érzékenység) is belénk van programozva, de így is elmondható, hogy még a szenteknek is maguk felé hajlik inkább a keze. Azért, hogy manapság ez még inkább így legyen sokat tesz a fogyasztói társadalom és benne a reklámok: „Csak rólad szól”, „Törődj magaddal”, „Mert megérdemled”. Aztán meg külön kampányok kellenek, hogy felhívjuk a figyelmét az embereknek, hogy nem csak róluk van szó, és hogy magukon kívül mással is törődniük kell, mert más is megérdemelné…

6 komment

Címkék: reklám gondolat emberek

süti beállítások módosítása