2009.06.26.
14:33

Írta: szuperapu

Jackson

Meghalt Michael Jackson.
És most vele van tele még a katolikus krónika is. Pedig (persze, tudom én is hogy a popzenében megkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen a munkássága de) közel húsz éve semmi mást nem csinált mint kétes megmozdulásaival és botrányos magánéletével erodálta a saját emlékművét. Szóval szerintem ha '92 környékén történik mindez akkor mindenki jobban járt volna, még a menedzsment is.
De hogy még érdekesebb és kerekebb legyen a történet a hírekben a halálhír mellé közbevetőleg általában elhangzik, hogy júliusban tervezte Jacko a visszatérést. Ami csak azért is mellbevágó megjegyzés, mert a szórakoztató iparban ilyen momentumról csak visszatekintve, múlt időben lehet beszélni, lévén a visszatérésről a visszafogadók, a piac, a közönség dönt. Ilyen kijelentés tenni minimum kockázatos.., hacsak nincs valami nagyon ütős terv, ami kultikus erejű felfordulást, árfolyamfelhajtó reciklizációt generál.
Mint például egy állítólagos haláleset...

4 komment

Címkék: zene halál pénz

2009.06.23.
09:51

Írta: szuperapu

Szépen

Nem igazán tudtam megbirkózni eddigi életem során az idegen nyelvek elsajátításával, viszont ellensúlyozásképp igyekszem az anyanyelvemet magas szinten művelni. Ebbe élőszóban a választékos, sokszor modoros és elitista közlésmódba, sajnos beletartozik az ékes káromkodás is, de ez most mellékszál, mert hála az égieknek azért ez a példa a gyerekeimre nézvést nem ragadós. Viszont sokszor meglepő módon olyan szép kerek mondatokkal és/vagy idegen szavakkal állnak elő az én kis tündérhercegnőim, hogy azt sem tudjuk, hogyan reagáljuk le. A minap is nagyon búsult a nagylány, ezért megkérdeztem:
- No, mi a baj Rozi?
- Zazesz azt mondta hogy hülye vagyok és nem a barátom, és emiatt nagyon elkeseredtem.

 

1 komment

Címkék: gyerekszáj nyelv

2009.06.22.
10:52

Írta: szuperapu

Jegyár

A vasúti közlekedés anomáliáiról és visszásságairól nekem sok újat nem lehet mondani. Több ezer kilométert töltöttem már a síneken, mint szerencsétlen utas, de még mindig akad olyan terület ahol meglepetéseket tartogat számomra az állami mamutok legmamutabbika.
Például a múltkor, amikor a gyerekekkel utaztunk, kiderült, hogy mivel a nagylány elmúlt hat éves ezért jegyet kell neki venni, de mivel még nem iskolás, és nincs diákigazolványa ezért nem vehet igénybe diákkedvezményt. Kész szerencse, hogy áthidaló megoldásként csak félárú jegyet kell neki venni.
Félreértés ne essék kifizetném én az egész jegyet is, ha mindenki megtenné, de ha már dolgozok és adózok, akkor miért ne moroghatnék azon, hogy az általam is kitermelt közösből nem a gyerekeim kapnak, hanem megint az a generáció akik miatt ott van az ország ahol…

6 komment

Címkék: gyerek vonat

süti beállítások módosítása