2006.12.09.
20:57

Írta: szuperapu

Spenótos túrós tészta

A jövő héten megvesszük a konyhabútort, és ennek örömére közkincsé teszem a saját túrós-spenótos tészta receptemet.
75 dkg friss, szárától és az anyaföld morzsáitól megszabadított spenótot 10 dkg vajon megpárolunk. Kis só, bors, fokhagyma és őrölt szerecsendió izlés szerint mehet rá, mondhatni szokás szerint. Két deci főzőtejszínnel meglocsoljuk, majd amikor felfőtt belemorzsolunk az elegybe 25 dkg tehéntúrót. Összekeverjük és a főtt tésztával vegyítjük (mi speciel fodros nagykockával).
A jóétvágy mellé nem árt némi önmérséklet, mert könnyen függőséget okozhat!

Szólj hozzá!

Címkék: spenót túró

2006.12.08.
15:27

Írta: szuperapu

Képeslap helyett

Az év végi hajtást még szebbé teszi a sok karácsonyi képeslap legyártása...
Ez az a meló amit csak kínkeservek árán tudok megoldani. Nem tehetek róla, de erre nem bír ráállni az agyam sehogy se. De ha megtalálom bekopizom ide is a tavalyi magánüdvözletemet.
Hátha valaki még nem látta.

Szólj hozzá!

Címkék: munka art

2006.12.07.
21:58

Írta: szuperapu

Tüzes víz

A kandalló begyújtásakor mindig elgondolkodom azon, hogy vajon az erdőtüzek hogyan alakulnak ki? Mert ha rajtam múlna biztosan nem lenne ennyi. Valahogy nekem elég körülményesen megy: hosszadalmas előkészülettel és persze az izgalmakkal járó ékes nyelvgyakorlással.
Ma még a Mikulástól kapott körtepálinkát is bevetettem.
Persze nem a kandallóba került, de mégis melegített.

Szólj hozzá!

Címkék: kandalló

2006.12.07.
15:24

Írta: szuperapu

Csokimérgezés

Sikeresen abszolváltuk az idei Mikulás-járást is.
A nagylány szerint a húga nem is volt olyan rossz, hogy virgácsot kapjon, viszont a sajátját mély önkritikával szó nélkül elfogadta. E viselkedés tükrében logikus, hogy az óvódában élő valójában megjelenő nagyszakállú jó és aranyos kislánynak titulálta, majd megajándékozta.
A nap összképét az esti lefekvés körüli hercehurca kicsit beárnyékolta, mert a kisebbik csaj csokoládé túladagolás következtében kicsit túlpörögte magát.


Szólj hozzá!

Címkék: gyerek

2006.12.05.
12:35

Írta: szuperapu

Mikulás

Holnap jön a Mikulás!
A nagylány készül is nagyon. Hiába mondogatom neki, hogy csak virgácsot kapnak a rossz gyerekek, ő tele van önbizalommal.
Kölcsönkérte a 47-es gumicsizmámat...

Szólj hozzá!

Címkék: csizma

2006.12.04.
14:10

Írta: szuperapu

Ajándék

Ezek a megátalkodott nyugdíjasok unalmukban már megint gonoszkodnak, pedig közelegnek az ünnepek, és ilyenkor már csak tradícióból is puhulnak a harcállások. A Danoninó joghurtról lelopkodni az ajándék hűtőmágneseket mondjuk az év bármely szakában érzékenyen érintene, mivel a lányokat rövidítik meg vele. Persze nem csak a hűtőmágnes miatt vesszük ezt a tejipari terméket, de jópofa, betűk vannak rajta és ajándék. És azé aki megveszi a joghurtot.
Ellenakció folyamatban...

Szólj hozzá!

Címkék: kommandó

2006.12.04.
13:23

Írta: szuperapu

Csak apa

A nagylány tanul ezt-azt az oviban a társaitól is. Azt hiszem ennek valami köze lehet a szocializációhoz, és mintha e miatt írattuk volna be. Szóval sokkal kislányosabban viselkedik, rendszeresen becsurkáztatja a haját, és néha még otthon is szoknyát vesz fel. Ráadásul a múltkor előadta, hogy ő nem játszik a fiúkkal, mert az összes fiú gonosz.
Csak apa aranyos.
A világ már csak ilyen.
Még vagy tíz évig...kilenc...

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszáj

2006.12.04.
12:38

Írta: szuperapu

Indiánok

Találkoztam a kis félszemű kínaival. Nem a Blahán, onnan kiszorították a pánsípon R. Claydermannt félplaybackelő indiánok. Ehhez nem tudtam mit hozzászólni, mert az én zenei ízlésem nem irányadó - nálam megállt az idő a Clash 79-es London Calling című albumánál. De a közelgő karácsonyra való tekintettel ezzel be is rekesztettük a zeneművészeti dialógust és rátértünk az üzletre.
Vettem egy láncfűrészt és egy tucat sokkolót. Idén ezek a menő cuccok.

Szólj hozzá!

Címkék: zene emberek

süti beállítások módosítása