2010.02.07.
23:28

Írta: szuperapu

Új anyag

A hétvégén kicsit megszaladt az agyam meg a kezem, és körvonalazódni látszik egy újabb koncept-kiállítás. A vázlatok a sketchblogomon sorakoznak, a méret és a technika terén pedig radikális váltás következik. Talán nyáron sikerül tető alá hozni a dolgot, hogy az arra érdemes nagyérdemű vizuális gyönyörben részesedhessen.
Lehet szurkolni...

4 komment

Címkék: art festés

2010.02.05.
09:41

Írta: szuperapu

Új macska

Van egy új macskánk.
Nem lenne ezzel semmi gond, bár így már négy és fél macskát kell etetnünk, mert nagyon szép és barátságos cica. A hiba csak ott van hogy vemhes és a fészer padlását nézte ki szülőszobának.
Nincs szándékomban továbbra sem macskamenhelyet üzemeltetni...
Tavasszal veszünk egy kutyát!

10 komment

Címkék: állat

2010.02.03.
11:47

Írta: szuperapu

Tepertőkrém

Gondoltam megosztom a nagyérdeművel a csodálatos almás-narancsos avokádókrémmel töltött palacsintám receptjét, de aztán mégsem. Mert hát Dr. Ross Geller (Friends) is megmondta, hogy a süti nem férfias. És mi a férfias? Hát a tepertő.
Meg a tepertőkrém, kedves internetező gyerekek! Egyszerű és nagyszerű, úgyhogy inkább az következzen, itt alább:
Én kacsából csinálom, mondhatni a kacsás tészta melléktermékeként. De ha nem így lenne, akkor sem csak bőrös kacsahájjal dolgoznék, mert a jó tepertőkrém nyomokban húst is tartalmaz. Tehát a pirosas-barnára sült húsos tepertőt, hagyma és fokhagyma kíséretében ledaráljuk, állagát kacsazsírral szabályozzuk, gondolva arra, hogy a hűtőben megdermedve is könnyen kenhető legyen. A fűszerezés tekintetében én a konzervatív só-bors-paprika magyaros vonalat követem, de lehet vadulni.
Kenyérre kenve, a konzervatív sör-bor-pálinka magyaros vonallal kísérve fogyasztjuk. Jóétvággyal persze.

(Sokáig eláll, életmentő vésztartalékként is jól funkcionál.)

1 komment

Címkék: kaja tepertő

2010.02.03.
06:38

Írta: szuperapu

Jelmezek

Közeleg a farsang az óvodában, és kis családunk a szokásos jelmezkészítési lázban ég. Az hogy a lányok e téren is problémásabbak, mint a fiúk az idén kezdett kikristályosodni a nagylány esetében. Nem akart a szokásos tündérhercegnő lenni, de olyan öltözéket sem akart magára ölteni, amiben viccesnek, csúnyának, soványnak, vagy kövérnek tűnne. A végén már felmerült az a lehetőség, hogy el sem megy a farsangi buliba. Végül Piroska megmentette a helyzetet, mi pedig olcsón megúsztuk a beöltöztetést.
Nem úgy a kisebbiknél. Fejébe vette, hogy olajbogyó lesz, nem kis kreatív probléma elé állítva ezzel a szüleit. És nem, nem én sugalltam neki ezt a hibbant ötletet, genetikailag kódolva van a gyerekben a különcködés…

Update: eredmény olajbogyó ügyben itt. És köszönet Sztaniolnak!

3 komment

Címkék: farsang gyerek

2010.02.02.
10:31

Írta: szuperapu

Szánkó

Továbbra sem rajongok a télért. A hóval sem barátkoztam meg. De ha már ennyi leesett, akkor már csak a gyerekek kedvéért megpróbálom kihozni belőle a legjobbat. Példának okáért vasárnap elmentünk szánkózni az erdőbe. Illetve mondjuk úgy, hogy megpróbálkoztunk a szánkózással. Mert ugyan a félméteres szűzhóban mókásnak bizonyult a próbálkozás, a kudarc garantált volt.
A szánkó teljesen elsüllyedt a hóban.
Meg a csajok is…

2 komment

Címkék: gyerek tél

süti beállítások módosítása