2008.12.25.
14:44

Írta: szuperapu

Borleves

Egy új levessel leptem meg szeretteimet az ünnep alkalmával. Illetve főleg magamat. A borleves mazsolával egyből a kedvencem lett, a nejem szerint ez nem egy rendkívüli felfedezés, lévén bor van benne... Nem egy bonyolult mutatvány, és a borfajtákkal, mazsolákkal, fűszerezéssel elég sok változat kihozható belőle. Első körben kiválasztunk egy üveg édes vagy félédes (fehér) bort, és veszünk belőle két üveggel. A leveshez csak az egyiket használjuk majd fel a második üveg a tartalék.
Én tokaji sárga muskotályt választottam, de lehet bármi más, mondjuk szamorodni vagy akár aszú is. Arany mazsolából egy jó maréknyit egy pohárnyi borba áztattam, a többit narancs és citromhéj, fahéj, szegfűszeg és egy kis reszelt szerecsendió beltartalommal felforraltam. Négy tojás sárgáját négy kanál cukorral kikevertem majd két deci tejszínt is hozzáadtam. Ehhez a keverékhez hozzá adagoltam a forró bort, majd a tűzre visszarakva óvatosan és kevergetve besűrítettem. Végül beleöntöttem a mazsolát.
Téli hidegben, melegen ajánlom!

Szólj hozzá!

Címkék: bor

2008.12.25.
14:25

Írta: szuperapu

Üdvözlettel

A Pápa karácsonyi üdvözletében rámutatott hogy az esőerdők kiirtásánál is nagyobb veszélyt jelentenek az emberiségre homoszexuális (és transzszexuális) embertársaink. Ha továbbviszem a gondolatsort, akkor az üzenetet úgy is értelmezhetnénk, hogy a fák elpusztítás helyett inkább a buzikat kellene kiirtani (persze a papi hivatást választók kivételt képeznek - gondolom). És ráadásul úgy rémlik, hogy  valamikor a Harmadik Birodalom egyenruhájába bújva, ifjonti hévvel egy másik embercsoportról is ugyanezt gondolta a fiatal Ratzinger...

3 komment

Címkék: fasizmus

2008.12.25.
13:43

Írta: szuperapu

Jézuska

A dráma az hozzá van nőve a karácsonyi ünnepekhez... Az egy dolog, hogy idén majdnem lebuktunk, és így egy hajszál híján kisiklott a titkos fa öltöztetési projekt, de ezzel együtt egy rakás kínos kérdésre kellett még kínosabb választ adnunk. A nejem szerint jövőre már a lányokkal kellene együtt öltöztetni a karácsonyfát, és valóság közelibbé tenni a körítést.
A nagylány ráadásul sírva fakadt azon, hogy nem kapott ajándékot senkitől, csak a Jézuskától.

4 komment

Címkék: gyerekszáj ajándék

2008.12.23.
11:44

Írta: szuperapu

Kívánság

Nem vagyok az ajándékozás híve, és nem hiszem hogy a kívánságlistám meghallgatásra talál, és egyébként is tudom, hogy már későn szólok, de hátha. Szóval kinéztem egy igazán szép és praktikus ajándékot magamnak, de csak valami természetfeletti ajándékosztóban bízhatom mert így a világgazdasági válság közepén nem engedhetem meg magamnak. Egy szó mint száz: Kedves Jézuska kérek szépen egy WACOM Cintiq 21 UX interaktív monitort!
(Ha nem tudnád mi ez akkor klikk ide!)


Szólj hozzá!

Címkék: munka art ajándék

süti beállítások módosítása