2008.12.25.
14:44

Írta: szuperapu

Borleves

Egy új levessel leptem meg szeretteimet az ünnep alkalmával. Illetve főleg magamat. A borleves mazsolával egyből a kedvencem lett, a nejem szerint ez nem egy rendkívüli felfedezés, lévén bor van benne... Nem egy bonyolult mutatvány, és a borfajtákkal, mazsolákkal, fűszerezéssel elég sok változat kihozható belőle. Első körben kiválasztunk egy üveg édes vagy félédes (fehér) bort, és veszünk belőle két üveggel. A leveshez csak az egyiket használjuk majd fel a második üveg a tartalék.
Én tokaji sárga muskotályt választottam, de lehet bármi más, mondjuk szamorodni vagy akár aszú is. Arany mazsolából egy jó maréknyit egy pohárnyi borba áztattam, a többit narancs és citromhéj, fahéj, szegfűszeg és egy kis reszelt szerecsendió beltartalommal felforraltam. Négy tojás sárgáját négy kanál cukorral kikevertem majd két deci tejszínt is hozzáadtam. Ehhez a keverékhez hozzá adagoltam a forró bort, majd a tűzre visszarakva óvatosan és kevergetve besűrítettem. Végül beleöntöttem a mazsolát.
Téli hidegben, melegen ajánlom!

Szólj hozzá!

Címkék: bor

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr245559736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása