2008.04.10.
09:49

Írta: szuperapu

Tűz

Kigyulladt a tehénparádé műterme.
Az épületben lakó négy embert kimentették, de az ott tanyázó tehenekről semmi hír. Azt sem tudom, hogy a tavalyi (tavaly előtti) csordából mennyi maradt raktáron. De fáj a szívem az épületért is. Fantasztikusan nézett ki az egykori komlószárító, még romosan is mutatós volt a masszív faszerkezet, gyönyörű loft-lakásokat álmodtam bele tehénfestés közben...
Füstbe ment terv...

Update: Az épületben nem keletkezett nagy kár. A műanyag bocik viszont durván megsínylették a dolgot.

24 komment

Címkék: tehenek

2008.04.09.
22:22

Írta: szuperapu

Döntő

A Vasas bejutott az Euroliga négyes-döntőjébe!
Csapnivaló játékkal, de sikerült. És mivel  minden jó ha  a vége jó, elmondhatjuk, hogy : Szép volt fiúk!
De azért szükségeltetik némi formajavulás a döntőre...

Szólj hozzá!

Címkék: sport vizipóló

2008.04.09.
10:40

Írta: szuperapu

SUV

Egyre több SUV-ot látok az utakon. De lehet, hogy csak rémeket. Ráadásul a budapesti V. kerületben is ahol még a hazai áldatlan útviszonyok sem indokolják e nagytermetű terepjárók jelenlétét. Ki kellene találni valami pluszadót az effajta környezetszennyező státuszszimbólumokra, és ki is tilthatnák ezeket a városok belső kerületeiből, ha már terepjárásra van kitalálva, akkor ne alázzuk meg aszfaltkoptatással. És nem ártana közmunkára ítélni a tulajdonost, mondjuk, szedhetne szemetet az út mentén csak, hogy a témába vágó tevékenységgel érzékeltessük számára a dolog lényegét.
Mert ha nem figyelünk oda (most olvastam) a klímaváltozás miatt eltűnik a sör!!


10 komment

Címkék: környezetvédelem

2008.04.09.
09:54

Írta: szuperapu

Törtetők

Nem vagyok egy sorozatrajongó fajta. Sőt! Inkább az ellentábor számát gyarapítom, de az HBO-n futó Törtetőket ha szakaszosan is, de szokásommá vált követni. Nem véletlenül. És hogy a viszonylagos lelkesedésemet illusztráljam egy jellemző példa: a tegnapi részben E. egy jópár darabos fotógyűjteményből kiszúr egyet, amin a Ramones látható, aztán szó szót követ és előkerül az együttesről szóló forgatókönyv…, aztán a zárójelenetben aláfestésnek szól a Hey-ho let’s go!
Kár hogy a banda nevét lefordították és Ramónék-ként emlegetik őket. (De akkor már miért nem inkább Ramónok?)


2 komment

Címkék: film

2008.04.08.
18:00

Írta: szuperapu

Véglények

Már megint nem bírnak a felgyülemlett energiáikkal a fasiozid véglények. Molotov-koktél, flashmob, garázdaság, miegymás. Randalíroznak. Nem is várnánk tőlük mást, ennyit tudnak. Tehetség, ész és szorgalom hiányában ez jutott nekik. Ha nem kapnak koncertjegyet: akkor zsidóznak. Ha drága a sör: zsidóznak. Ha szorulásuk van: zsidóznak. Aztán meg felvonulnak. Aztán randalíroznak. És ha hagyjuk őket, akkor még tovább mennek. Ha nem félünk, és nem hagyjuk, akkor is. A süllyesztőbe. Mert oda valók, az összes nevenincs minihitler, a nyíltan antiszemita újságírók, és az összes félkatonainak nevezett bohóctársulás.

9 komment

Címkék: fasizmus

2008.04.08.
14:16

Írta: szuperapu

Bojkott

A Tibet függetlenségéért és a kínai diktatúra ellen harcolóknak miért nem elég, hogy az olimpiai játékok révén sokszoros figyelem irányul rájuk és céljaikra? Tegyék amit a józan ész és az emberséges gondolkodás diktál és én támogatom őket, de magát az Olimpiát ki kellene hagyni a küzdelemből. Semmi köze a sportnak, a sportolóknak, és az olimpiai lágnak az egészhez.
Ennyi erővel lehetne akár pultokat döntögetni a józsefvárosi piacon, vagy bojkottálni a Jackie Chan filmeket, a kínában gyártott termékekről már nem is beszélve...
Értelmetlen erőszakkal még soha senki nem ért el értelmes célt.
Szerintem.

8 komment

Címkék: olimpia

2008.04.08.
13:10

Írta: szuperapu

Én is

Évek óta nem mozgok olyan rendszerességgel és intenzitással, mint ahogy azt az egészséges életmód megkívánná. Hát most elérkezett az idő a váltásra! Ha már a nagylány kihasználja kis falunk adottságait (konkrétan az uszodát), akkor én miért ne? Heti két-három alakalom és annyiszor pár kilométer jól fog esni, arról nem is beszélve, hogy a hirtelen meggyarapodott súlyomat is könnyebben tudom talán kordában tartani.
Meg hát ugye: ép testben ép lélek...

3 komment

Címkék: úszás falu

süti beállítások módosítása