2008.04.09.
10:40

Írta: szuperapu

SUV

Egyre több SUV-ot látok az utakon. De lehet, hogy csak rémeket. Ráadásul a budapesti V. kerületben is ahol még a hazai áldatlan útviszonyok sem indokolják e nagytermetű terepjárók jelenlétét. Ki kellene találni valami pluszadót az effajta környezetszennyező státuszszimbólumokra, és ki is tilthatnák ezeket a városok belső kerületeiből, ha már terepjárásra van kitalálva, akkor ne alázzuk meg aszfaltkoptatással. És nem ártana közmunkára ítélni a tulajdonost, mondjuk, szedhetne szemetet az út mentén csak, hogy a témába vágó tevékenységgel érzékeltessük számára a dolog lényegét.
Mert ha nem figyelünk oda (most olvastam) a klímaváltozás miatt eltűnik a sör!!


10 komment

Címkék: környezetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr245559576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemenbandi 2008.04.09. 11:00:37

Sebaj, akkor lesz bor!

72203 2008.04.09. 20:12:31

Londonban ki vannak tiltva és kapnak matricát ha behajtanak...de a francba, inkább fizessünk a mi adónkból a SUVtulajnak egy sofőrt egy mercibe vagy egy 4körös autóba? :D Amúgy nekem fájna egy PorscheCayenne-t mocskosan látni :D

37041 2008.04.09. 22:27:51

menjmar! Én kromofágot szoktam vizionálni, meg egy cetlit a szélvédőre (Egyszer te is megfizetsz! felirattal, mondjuk). De én elég radikális vagyok... ;)

72203 2008.04.09. 22:56:03

hmmm, áztatott kenyér? :D de neee, ez olyan izé, szegény ember megdolgozik érte...vagymi...különben is állítólag csak irigy dögök vagyunk, ha megrongáljuk a járművesüket :P amúgy imádnék egy 32 millás kocsira kromofág és sár utánzatú festést-fényezést feldobni :DD meg legyen közte golyó ütötte-nyom is. Meg természetesen madárkaki-minta is! :))) Így tuti mindenki fintorogna :D az ülésre pedig bébibuki, mustár és egyéb foltokat generálnék gyárilag, persze utánzatot :) Kényelmes, fel sem tűnik egy újabb :D megrongálni emg minek? Hát olyan vacakul néz ki...

HAri 2008.04.10. 15:39:49

a suv-os lett az új közellenség. (nekem nincs ) miatta kopik az út,fulldoklik az asztmás, miatta halnak a bébifókák és még az orrot se tisztíccsa. spec. engem jobban zavar, ha a pofámba cigiznek, vagy, ha kutyaszarba lépek a körúton. de egy doboz cigi vagy egy kutya nem olyan feltűnő és lehet bárkinek ugye. persze ez nem védőbeszéd, csak feltűnt a suvutáló trend.

37041 2008.04.10. 15:50:45

HAri! Ha valakinek 6000 köbcenti kell ahhoz hogy megtegyen 3km-ert a városban, és közben kipöfög 10kg széndioxidot, csak hogy megmutassa, hogy milyen gazdag, akkor azt asszem joggal utálhatom. A rongyrázás lett trend, a környezettudatos gondolkodás az kicsit több mint egy múló divat...

HAri 2008.04.10. 16:14:28

ebben nincs vita, csak azt mondom, hogy !utálom a ... -t! kitűző ikonná váltak. ők lettek a példabunkók. pedig csak egy szegmens. többek között a gyerekmunkával készült védettállatbőr kabátos is van olyan kártékony a gazdagságfitogtatása miatt. de ha a suv mint büdösgazdagdögöjjmeg szimbólum lett megértem. piktogramm világban élünk. azért a kábellopós-égetős sem kevésbé kártékony, a külömbség, hogy csóró.

37041 2008.04.10. 18:15:37

HAri! A kábellopást büntetik. A dohánytermékek árába pedig be van építve egy bünetés méretű pluszadó, ráadásul nem lehet akárhol rágyújtani (nyilvános helyen lassan sehol). Költse a pénzét, nem zavar, életben tartja a gazdaságot, de ne élje föl a Földet az unokáim elől. Ha ez szimbólum, hát legyen...

HAri 2008.04.10. 20:18:09

A benzinbe is van mindenféle adó. De nem is ez a lényeg. A tizensok éves suzukist és a kétütemű wartburgost senki sem okolja az ózonlyukért. Pedig lehet, hogy többet él fel a földből, mint a divatterepjárós. Persze az nem túl humánus, ha azt baßtatják, akinek nem telik új (esetleg frankó zöldkártyás) kocsira. Több kártékony egyéb autó van az utakon, mint az utált dömper. Mert minek neki ekkora? Esetenként igaz is. De ilyen megfontolás mentén mondhatnánk azt is, hogy minek egy özvegy nyugdíjasnak audi, amikor elférne egy ticoba is. (nem kell ezen felháborodni, csak tükörpéldának szántam) A Földet meg a szemét borítja el hamarabb, mint a suv-osok co-gáza. Mégis a szemétégetők ellen tüntetnek, meg a szélmalmok ellen, mert belerepül néhány madár. Nem a környezetvédelem ellen beszélek, hanem a megbélyegző példálózás ellen. Ez már szinte rasszista megkülönböztetése a kocsitipusoknak. (meg a tulajának is) ééérted apu:) világbékét, szeretetet és pillepalack összenyomót mindenkinek;)

37041 2008.04.10. 23:13:59

Akkor még mielőtt végleg elbeszélünk egymás mellett, ami engem zavar az az: e s z t e l e n _ p a z a r l á s. (A kétütemű Wartburgok a kötelezően beszerelendő katalizátorokkal, tulajdonképpen be vannak tiltva - merthogy egy ilyen kütyü 2 évig sem húzza viszont annyiba kerül a beszereléssel együtt mint maga a verda.)
süti beállítások módosítása