2008.03.30.
10:13

Írta: szuperapu

Sonkás tavaszi csirke

Annak ellenére, hogy jómagam nem szoktam húsvéti sonkát vásárolni, valahogy mégis kifogyhatatlan készletek szoktak belőle felhalmozódni nálunk is. Kerülgetni igen fáradságos, ezért próbálom változatos módon tálalni, vagy éppen belerejteni a vasárnapi menübe. Mint például most.
Egy egész csirkemellet falatnyi csíkokba aprítva megpirítottam, utánna küldtem két szár zellert darabokban, felöntöttem 3 deciliter tejszínnel, aztán ebbe az elegybe ment az apróra forgácsolt tizenöt dekányi húsvéti sonka (amit nem árt átmosni egy kicsit, hogy ne legyen átható módon sós a kész cucc), majd a végén, hogy még tavasziasabb legyen az összkép még egy kis petrezselyemzöld és újhagyma is.
Nálunk penne tésztán kötött ki az elegy, de más alternatív fogyasztási módot is el tudok képzelni.

3 komment

Címkék: sonka tészta

2008.03.30.
09:14

Írta: szuperapu

Akció

Abban, hogy a SPAR-ban akciósan árulják a DVD-t, nincs semmi furcsa. Az, hogy a kosárban mese és horrorfilmek vannak vegyesen már aggodalomra ad okot. Mármint nekem gyakorló szülőnek, tekintve, hogy a borítókon a gyermekek éjszakai nyugalmának megzavarására alkalmas képek vannak, ami persze közvetve az én nyugalmamat is negatívan befolyásolhatja. De ez sem tartott vissza attól hogy beszerezzek néhány klasszikust. Őrült Stone, A kukorica gyermekei, Mesék a kriptából 200 forintért. Ez az az ár ami eltántorít az illegális beszerzéstől!
Már ha ez legális egyáltalán...

4 komment

Címkék: film

2008.03.28.
14:52

Írta: szuperapu

Kikapcsolódás

Kell egy kis kikapcsolódás, egy kis áramszünet.
Holnap este (március 29-én szombaton) 8 órától 9-ig a Föld órája lesz, és ennek apropóján az elektromos áram mellőzése mellett elgondolkodhatunk, hogy hova vezet a mértéktelen energiafogyasztás, avagy pazarlás. És még az is megeshet, hogy a lámpákkal együtt az otthoni gépparkot áramtalanítva több időnk jut egymásra is. Mondjuk egy gyertyafényes vacsora mellett beszélgetve. Akár.


3 komment

Címkék: környezetvédelem

2008.03.27.
15:19

Írta: szuperapu

Talált fotók

A nejem telefonjáról végre letöltöttük a fényképeket és találtam köztük néhány igazán jól sikerült fotót a lányokról. Persze jól sikerült gyerekekről nehéz rossz képet csinálni...
(Az így bővült válogatás a 'fotók' link alatt található.)


6 komment

Címkék: gyerek

2008.03.27.
13:58

Írta: szuperapu

Láthatatlan ember

Nem mondhatnám hogy kicsinyke állat vagyok, sőt, térbeli kiterjedésem elég szembetűnő. Viszont a fizika törvényeinek ellentmondva olykor láthatatlanná válok. Jellemző módon ez pultnál állva szokott velem előfordulni és legtöbbször az unatkozó nyugdíjasok női tagozatát szokta természet ily' módon megtréfálni. Ma is sikerült felbosszantanom a jelenséggel egyik tagjukat a péknél, amikor mégsem sikerült előttem leadni a rendelését.
Vitás esetekben az anyagmegmaradás elve azért még mindig jó kapaszkodót ad...!

3 komment

Címkék: kommandó

2008.03.27.
13:13

Írta: szuperapu

Notebook

S E L F {art}
A születésnapomra kapott notebook segítségével nagyobb hatékonysággal tudom kihasználni a vonatozással töltött időt, és óriási lökést adott a készülő mesekönyvemnek is. Talán idén végre elkészül a nagy mű, már persze ha az illusztrációk is sikeresen veszik a materializáció jelentette akadályt. Kérdéses persze, hogy készül-e belőle könyv formátum, de ha nem akkor lesz belőle blog, meg honlap, meg e-book.
De ha kiadják, akkor is lehet belőle blog, meg...


1 komment

Címkék: munka könyv

süti beállítások módosítása