2008.03.30.
10:13

Írta: szuperapu

Sonkás tavaszi csirke

Annak ellenére, hogy jómagam nem szoktam húsvéti sonkát vásárolni, valahogy mégis kifogyhatatlan készletek szoktak belőle felhalmozódni nálunk is. Kerülgetni igen fáradságos, ezért próbálom változatos módon tálalni, vagy éppen belerejteni a vasárnapi menübe. Mint például most.
Egy egész csirkemellet falatnyi csíkokba aprítva megpirítottam, utánna küldtem két szár zellert darabokban, felöntöttem 3 deciliter tejszínnel, aztán ebbe az elegybe ment az apróra forgácsolt tizenöt dekányi húsvéti sonka (amit nem árt átmosni egy kicsit, hogy ne legyen átható módon sós a kész cucc), majd a végén, hogy még tavasziasabb legyen az összkép még egy kis petrezselyemzöld és újhagyma is.
Nálunk penne tésztán kötött ki az elegy, de más alternatív fogyasztási módot is el tudok képzelni.

3 komment

Címkék: sonka tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr625559565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noémi 2008.04.01. 14:20:10

először is Bodza üzeni a szupernagybácsinak, hogy szereti őt és Rulezt is! :) másodszor pedig a receptedet kicsit átdolgoztam és nehezítettem - persze nem az elkészítésben, hanem az emészthetőségben -, szóval: a csirkemellett apró kockára vágjuk és összekeverjük felkarikázott fokhagymával és valamilyen zöldfűszerrel, pl. petrezselyem, zeller, metélőhagyma, stb. ezt egy kicsit állni hagyjuk. majd lepiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és összerottyantjuk. közben szalonnán pirítunk és ha ez megvan, akkor összekeverjük tejföllel (vagy tejszínnel) és reszelt sajttal (stahljuditfanok reszelhetnek rá egy kis szerecsendiót!! :)). Tésztát főzünk, aminek a felét egy tűzálló tálba tesszük rá a csirkemelles sonkát, arra a tejfölös cuccot (ez egyébként a múltkor a rakott krumplinál nagyon bevált) aztán a tészta másik fele, rá reszelt sajt és be a sütőbe egy 10 percre.

89441 2008.04.02. 12:12:06

Ugyan ez szeitánnal, valami fölséges, ráadásul vega is. :) Gouranga!

noémi 2008.04.02. 13:31:48

a megmaradt húsvéti sonkától indultunk... sonka ízesítésű szója is van? ;)
süti beállítások módosítása