2007.02.11.
20:43

Írta: szuperapu

Barter

Egész kellemes hétvége áll kicsiny családom mögött. Még azzal együtt is, hogy a csajok továbbra sem mondhatóak száz százalékig egészségesnek, és hogy a villanyszerelő ma délután beállított a járandóságáért. Ez utóbbi eseményhez társult némi kellemes meglepetés, amihez meg pénz társul, ami meg még kellemesebb. A derék iparosnak illetve a cégének ugyanis piacképes arculatra lenne szüksége, amit velem szeretne  formába öntetni. 

Szólj hozzá!

Címkék: munka

2007.02.08.
13:19

Írta: szuperapu

Folytatjuk

Közeleg a tavasz, megjelentek a dolgozó emberek. Mert ugye még mindig van mit csinálni kis házunk tájékán. Most például sikerült a melléképületek áram alá helyezése, a hiányzó szerelvények és kábelek pótlásával egyetemben. Már csak pár év, és...


Szólj hozzá!

Címkék: áram

2007.02.08.
12:45

Írta: szuperapu

Elvek

Tegnap a metrón láttam egy 5 hónapos forma kislányt az anyukája ölében, pirosra lakkozott körömmel. Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy a nagylány valamelyik nap azzal állított haza az óvodából, hogy egy csomó barátnőjének színes a körme, és akkor neki is...
Én első körben utaltam rá, hogy ez fene nagy szocializáció már az elején sem tetszett, második körben pedig közöltem a kiskorúval, hogy majd akkor, ha nekem is festve lesz a körmöm, esetleg nagykorú és/vagy önálló keresettel rendelkező személy lesz.
Punktum!


Szólj hozzá!

Címkék: gyerek divat

2007.02.07.
11:48

Írta: szuperapu

Ajándékkosár

Jut eszembe!
Tegnap megünnepeltük becses nejem neve napját. Persze csak szolidan, a korunknak és a lehetőségeinknek megfelelően. Kapott egy ajándékkosarat tőlem amiben volt: egy audio-video átjátszókábel átalakítóval, egy fél rúd füstölt májas, 2 zacskó mamma instant tésztaleves, egy üveg pezsgő, csoki és cserepes virág. A pezsgő és a csoki elfogyott, de többinek is örült.

Szólj hozzá!

Címkék: ajándék feleségem

2007.02.07.
10:14

Írta: szuperapu

Mexikói

Szörnyű rémálmom volt, verejtékben úszva ébredtem. Azt álmodtam, hogy megszűnt a Nagycsarnok pinceszintjén az Ázsia bolt, a nyolc négyzetméternyi fűszerpult bőségszaruját külön megkönnyeztem. Hála az égnek csak álom volt, és ennek örömére eszünk egy burittot. (Hozzávalók a boltban).
Pirítunk pulyka vagy marhahúst, vagy amit szeretünk. Fűszerezzük koriander levéllel, chillivel, köménnyel. Megy mellé főtt vörös bab és kukorica, újhagyma, avokádó, színes kaliforniai paprika, paradicsom, persze apróra darabolva ami nem babszemnyi. Aztán az elegyet összemelegítjük és betekerjük a meleg tortilla lapokba.
Tequilla, sör, jókedv.
És szép álmok.

Szólj hozzá!

Címkék: buritto

2007.02.06.
20:13

Írta: szuperapu

Begyorsultunk

Felgyorsult az élet mifelénk. A betárcsázós-modemes kapcsolatot, micro-ra cseréltük. Hasítunk az éterben 370 kbyte/secundummal ami nem 8 Mega, de az 56,6 kbyte-nál lényegesen humánusabb sávszélesség. Már ha ekkora mérőszámok esetében beszélhetünk egyáltalán szélességről.
És most már nem csak a vakbarát site-okat lehet látogatnunk, és itthonról is tölthetek fel képet a filckr-re.

Szólj hozzá!

Címkék: internet

2007.02.06.
14:29

Írta: szuperapu

Nagy gondolatok

Az elmúlt napokban időm jelentős részét fa hasogatással töltöttem. Még jó, hogy sokat lehet gondolkodni e tevékenység közben, így egyrészt gyorsabban telik az idő, másrészt dupla haszon. Nem is értem miért nem termelt ki a történelem során még több nagy gondolkodót a munkásosztály.
Persze azért én sem reformáltam meg a kvantumfizikát. De kitaláltam például, hogy milyen jó lesz a jól megrakott kandalló mellett forralt bort iszogatni...


Szólj hozzá!

Címkék: munka

süti beállítások módosítása