2007.11.03.
23:00

Írta: szuperapu

Vége

Vége.
Egy fejezet lezárult.

"Megszülettél védd meg magad,
Temesd el a halottakat!"

Szólj hozzá!

Címkék: mama

2007.11.01.
18:20

Írta: szuperapu

Comming out

Kis hazánkban a politikai meggyőződés kimerül a négyévenkénti nagy szavazásosdiban, meg a sárdobálásos hőzöngésben. Pedig egy tökéletes világban ettől kicsit többről lenne szó. Arról mégpediglen hogy hogyan is viszonyulunk ahhoz a közösséghez amiben élünk, és ennek a közösségnek miként értelmezzük a szabályait és azokról mit gondolunk. Szóval itt az identitásunk egy jó nagy darab szegletéről van szó és nem kéne azzal lealjasítanunk, hogy egyik vagy másik parlamenti párthoz kötjük.
A társadalomhoz és a történelemhez való közelítésem az én életemnek egy igen sarkalatos pontja. Mondhatni ezek az elvek meghatározzák a mindennapjaimat, a munkámat és még a gyereknevelési elveimet is. Ezeket az elveket kevesen értik meg és még kevesebben fogadják el. Ez van.
Anarchista vagyok.
Közellenség.

7 komment

Címkék: anarchizmus

2007.10.30.
10:17

Írta: szuperapu

Miértek

Közeleg a Halottak Napja, és ilyenkor kicsit többet gondolok a túloldalon lévő haverjaimra. Vannak szép számmal. Sajnos. Volt aki önként ment, volt aki az önként vállalt hülyesége miatt, van akinek máig sincs tisztázva megnyugtatóan, hogy mi is történt vele. De egyikük sem érte meg a huszonötöt.
Nem hiszek a sorsban vagy a karmában, de még az isteni gondviselésben sem nagyon, és nem igazán értem, hogy miért ők és miért nem én. Mondjuk. Mert a pakliban ez is bőven benne volt. És sosem fogjuk megtudni, hogy az ő életük hova fejlődhetett volna, és azt sem hogy mit gondolnak most rólam, ha látnak.


Szólj hozzá!

Címkék: barátok gyász

2007.10.29.
11:36

Írta: szuperapu

Almaleves

Szabolcsi gyerek lévén gyerekkoromban az almát is almával ettem, így mostanság már nem bír felizgatni a maga naturális és nyers valójában, de feldolgozva továbbra is nagy mennyiségben fogyasztom. Például tejszínes levesként.
Négy öt közepes almát megpucolva darabolva másfél liternyi vízben puhára főzöm. A vízbe persze mindenfélét hajigálok az alma mellé. Mégpedig cukrot, mézet, citromlevet, citromhéjat csíkokban, fűszerzacskóban vagy teatojásban fahéjat, szegfűszeget és ami a legfontosabb kakukkfüvet. Illetve a legfontosabb, hogy mindezeket ízlés szerint. Ha az alma megfőtt (nagyon puhára, majdnem szét), akkor kiszedem azt, ami nem alma és összeturmixolom. Megy bele 2-2 deciliter főző- és habtejszín, meg két darab közepes alma hámozva, kockázva. Összeforralom.
Hidegen jobb. Ha van türelem..., egyébként melegen ajánlom!


3 komment

Címkék: alma

süti beállítások módosítása