2007.10.29.
11:36

Írta: szuperapu

Almaleves

Szabolcsi gyerek lévén gyerekkoromban az almát is almával ettem, így mostanság már nem bír felizgatni a maga naturális és nyers valójában, de feldolgozva továbbra is nagy mennyiségben fogyasztom. Például tejszínes levesként.
Négy öt közepes almát megpucolva darabolva másfél liternyi vízben puhára főzöm. A vízbe persze mindenfélét hajigálok az alma mellé. Mégpedig cukrot, mézet, citromlevet, citromhéjat csíkokban, fűszerzacskóban vagy teatojásban fahéjat, szegfűszeget és ami a legfontosabb kakukkfüvet. Illetve a legfontosabb, hogy mindezeket ízlés szerint. Ha az alma megfőtt (nagyon puhára, majdnem szét), akkor kiszedem azt, ami nem alma és összeturmixolom. Megy bele 2-2 deciliter főző- és habtejszín, meg két darab közepes alma hámozva, kockázva. Összeforralom.
Hidegen jobb. Ha van türelem..., egyébként melegen ajánlom!


3 komment

Címkék: alma

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr555559458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12139 2007.10.29. 15:05:55

Na majd kipróbáljuk, köszönöm!

4651 2007.10.29. 20:04:20

Jól hangzik ez a kakukkfű. Ki fogom próbálni. Én csak habtejszínnel szoktam, és tokajiban, resre párolt almát szoktam levesbetétnek adni hozzá.

37041 2007.10.30. 10:26:48

Tokaji..., hmm...
süti beállítások módosítása