2007.01.27.
17:05

Írta: szuperapu

Almás-banános

Már egy ideje ismerkedek a villanysütővel, de még nem minden úgy sikerül benne ahogy azt a gázzal működő készségeknél megtanultam. Szóval a süteményekkel még adós vagyok , bár a rizses sütim egész jó lett ma.
A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztottam és két 15 centiméter széles és tepsi hosszúságú lappá nyújtottam. A töltelék három rétegből állt. A legalsó vaníliával és citromhéjjal ízesített nagyon sűrű tejberizs, amibe belekutyultam 5 deka vajat. A második réteg fél centis banánkarikákból állt, a legfelső pedig dinsztelt reszelt alma fahéjjal, mézzel, kakukkfűvel és citromlével ízesítve. A rétegek öt centi széles sávot képeztek kis kezeim által a tészta felém eső szélétől három centire, a tésztát ráhajtogattam, a széleket légmentesen zártam, a tetejét megkentem olajjal, cukrot szórtam reá. A másik tésztával ugyanezt ugyanígy, és mindkettőt jól megsütöttem.
Hidegen fogyasztandó, de egy nap alatt még jobban összeáll.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

2007.01.26.
13:29

Írta: szuperapu

Animáció

A magyar animáció megint reflektorfénybe került egy kicsit, hála M. Tóth tanár úrnak. A filmecske nagyon hangulatos és ütős is. Nekem bejött, bár nem ér fel Rófusz Oscar díjas remekével. Mindenesetre talán most egy kis lépést tehetünk a régi renomé felé, hogy ne csak olcsó iparosok gyülekezetének tekintsék a magyar rajzfilmeseket.
És talán idén mi is rávesszük magunkat a Gilles munkacímű fantasztikus animációs filmünk elkészítésére/befejezésére.


Szólj hozzá!

Címkék: film art

2007.01.24.
20:20

Írta: szuperapu

Csípős

Kisebbik lányom a jóllakottságától és a tányérom tartalmától függetlenül nap mint nap elkunyerálja a vacsorám felét. Fölöttébb idegesítő szokás, viszont hosszútávon némi pedagógiával hasznos tulajdonsággá válhat. Bár egyelőre nem tudom az élet mely területén lehet majd kamatoztatni, úgyhogy lehet hogy inkább csírájában fojtom el a dolgot.
De ennek a módja is ismeretlen előttem.
Például a csípős rákleves nem jött be, lángoló szájjal, de bevágta.
Most titokban vacsorázom.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kaja

2007.01.24.
10:37

Írta: szuperapu

Ígérgetés

A meteorológusok úgy vannak a téllel mint az egyszeri adós a sarával. Majd holnap... De a hó és a hideg helyett csak ez a nyálkás valami jutott. Nem mintha a hónak örülnék, de azt legalább a csajok élveznék. És a hólapátolás ürügyén iszogathatnék egy kis forralt bort.

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás

2007.01.24.
09:41

Írta: szuperapu

Matrac

Nagyon jól szuperálnak az új matracok. Kimondottan pihentető rajtuk az alvás. Persze nem baj ha le tudok csípni a hihetetlen nagy alvásigényemből, mert már megint túlvállaltam magamat.
De a matracon szurkolni is jól lehet, mivel rugós. És ez meg is látszik a férfi kézilabda válogatott németországi szereplésén.


Szólj hozzá!

Címkék: sport alvás

süti beállítások módosítása