2007.05.20.
10:48

Írta: szuperapu

Spágás tészta

Benne vagyunk a spárgaszezonban, és mi nagyon szertejük a spárgát. Mert a spárga jó grillezve, párolva, nyersen, levesnek, köretnek, hallal. Mert egyszerű. Most éppen tésztára, feltétnek.
Fél kiló fehér spárgának levágjuk az alsó fás részét, majd meghámozzuk, s közben duzzogunk hogy ez milyen egy macerás tevékenység. 10 deka vajat megolvasztunk majd a karikára vágott spárgát megpároljuk benne. Sóval, borssal, pici cukorral és citromlével fűszerezzük. Öntünk bele egy kevéske száraz fehérbort, majd 3 deciliter főzőtejszínnel besűrítjük.
Alárakunk kifőtt tésztát, fölé meg reszelt sajtot.
Száraz fehérborral öblögetünk.
Jóétvágy.

Szólj hozzá!

Címkék: spárga

2007.05.18.
20:13

Írta: szuperapu

Bili

Tudom hogy nem kapkodja el, és tudom hogy az út elején járunk de ma nagy lépést tett a kisebbik lányom a szobatisztaság felé! Ma, fürdés előtt, sikerül a bilit rendeltetésszerűen használnia!
Éljen, éljen!

1 komment

Címkék: gyerek

2007.05.18.
11:29

Írta: szuperapu

Nők

A női sportoló különleges lény.
Van olyan edző barátom, aki semmi pénzért nem vállalna nőnemű csapat mellett megbízást. Túl sok lenne. A hiszti, a veszekedés, az intrika.
Hát ebbe tekinthet be most mindenki a honi kajak női szakosztálya révén. Az egyik világelsőnk nem akar annyit edzeni, zsarol majd távozik, a másik nem ül csapathajóba, az edző (szintén nő és szintén világelső) megsértődik, zsarol. Hiszti, veszekedés, intrika.
És végül a történetben szereplő egyedüli férfi beadja lemondását...
És nyakunkon a pekingi olimpia.


Szólj hozzá!

Címkék: sport kajak kenu

2007.05.18.
10:12

Írta: szuperapu

Rendőrök

Személy szerint én sosem bíztam a rendőrökben. Egyrészt taszít az egyenruha, másrészt úgy tartom hogy az emberi működéshez hozzátartozik, hogy az a rendelkezésére bocsájtott hatalommal előbb-utóbb visszaél. A rendőrnek meg egyenruhája, és hatalma is van. Meg fegyvere. Mindezek ellenére abban azért reménykedtem, hogy erre a foglalkozásra az átlagnál nagyobb erkölcsi érzékkel megvert egyedek adják a fejüket. Hát a mostani híradásokat elnézve ez nem így van. És ez így nem jó.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek

2007.05.17.
14:35

Írta: szuperapu

Máj

Tegnap olvastam hírt "Halált okozhat a reumatikus fájdalmakra felírt gyulladáscsökkentő". Akkor még úgy véltem, hogy ez engem nem igazán érint. Tévedtem. Mára kiderült, hogy műtétem után három hétig szedett Xilox is erősen veszélyeztette a májam állapotát és így az életminőségemet.
De szerintem volt már nagyobb veszélyben a májam.


Szólj hozzá!

Címkék: betegség

2007.05.17.
14:04

Írta: szuperapu

Tervek

Megtekinthető az összes tehénterv a Tehénparádé 2007 honlapján.
Azt kell mondjam, hogy mind darabszámban, mind minőségben elmarad az anyag a tavalyihoz képest. De persze ebből is ki lehet állítani egy 50 fős ütős kis gulyát. És én persze hoztam a szintet. A magam szerény módján.

Szólj hozzá!

Címkék: tehenek

2007.05.17.
13:43

Írta: szuperapu

Habozunk

Ha már civil aktivistaként exponál a média, akkor szeretném megjegyezni, hogy a Rába ész nélküli szennyezését nem fogják megoldani szakmai és politikai bizottságok. Azok csak további pénzek eltüntetését és a probléma elkendőzését segítik elő. Szerintem az összegyűjtött habot és szennyezett vizet tartálykocsikban Bécs főterére kellene szállítani és ott a kövezetre önteni.
Egyből gondolkodni kezdenének a sógorok...


5 komment

Címkék: környezetvédelem

2007.05.17.
13:21

Írta: szuperapu

Kukorica-krémleves

Pörög az életem, meg úgy érzem hogy pörög a világ is, és most ráadásul egy kicsit körülöttem. Ma reggel például a Petőfi Rádiónak adtam interjút. És ez alkalomból is meghatódom önön fontosságomtól, és hol máshol mint a konyhában pihenem ki a fáradalmaimat.
Mostanság engedve a családi nyomásnak krémlevesekben utazom, és ebben a kategóriában a kukorica-krémleves minimum dobogós, és így áll össze:
5 deka vajon megfonnyasztok két szál újhagymát, meg egy kevéske korianderlevelet, majd ráöntök másfél doboz kukorica konzervet pirítás céljából. Fűszerezem az alábbiakkal: só, bors, Cayenne- bors, chili, őrölt kömény, koriander. A pirítás végeztével felöntöm fél liter húslével, és jól megfőzöm. Miután kihűlt leturmixolom, átpasszírozom szűrőn, majd négy deciliter habtejszín társaságában újra felfőzöm. Apróra vágott korianderrel megszórható, levesbetétnek pirított kenyérkocka és kukorica és kockára vágott kaliforniai paprika ajánlott. Előtte meg egy tequila.
Jóétvágy!

Szólj hozzá!

Címkék: kukorica

süti beállítások módosítása