2007.05.17.
13:21

Írta: szuperapu

Kukorica-krémleves

Pörög az életem, meg úgy érzem hogy pörög a világ is, és most ráadásul egy kicsit körülöttem. Ma reggel például a Petőfi Rádiónak adtam interjút. És ez alkalomból is meghatódom önön fontosságomtól, és hol máshol mint a konyhában pihenem ki a fáradalmaimat.
Mostanság engedve a családi nyomásnak krémlevesekben utazom, és ebben a kategóriában a kukorica-krémleves minimum dobogós, és így áll össze:
5 deka vajon megfonnyasztok két szál újhagymát, meg egy kevéske korianderlevelet, majd ráöntök másfél doboz kukorica konzervet pirítás céljából. Fűszerezem az alábbiakkal: só, bors, Cayenne- bors, chili, őrölt kömény, koriander. A pirítás végeztével felöntöm fél liter húslével, és jól megfőzöm. Miután kihűlt leturmixolom, átpasszírozom szűrőn, majd négy deciliter habtejszín társaságában újra felfőzöm. Apróra vágott korianderrel megszórható, levesbetétnek pirított kenyérkocka és kukorica és kockára vágott kaliforniai paprika ajánlott. Előtte meg egy tequila.
Jóétvágy!

Szólj hozzá!

Címkék: kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr115559344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása