2007.12.30.
12:03

Írta: szuperapu

Világvége

2008-ban itt a világvége!
Ezt persze minden évben belengeti valaki az ezredforduló óta, de most tényleg lehet benne  valami, merthogy unatkozó nyugdíjasok egy jól kvalifikált csoportja egy fénysebességre gyorsított csupasz atommagokkal gerjesztett fekete lyukkal próbálja megoldani a nyugdíjrendszer világszerte megsokasodott gondjait. Különösen szomorú, hogy pont egy ilyen gyenge évvel zárjuk szereplésünket az univerzumban. Mert hiába sorjáznak a listák az év albumairól, filmjeiről, könyveiről, azért mindent összevetve elég gyengécske év volt. A popzenében nem történt semmi említésre méltó. Megemlékeztünk arról, hogy 30 éve a Sex Pistols (és a punk mozgalom) fenekestül felforgatta a világot, és örvendeztünk, hogy újra összeállt és koncertezik a Jesus and Mary Chain. Ahelyett, hogy előre néznénk... A film világában sem futottam bele semmi felejthetetlenbe, bár még a Persepolist nem láttam, könyvet meg már nem is olvasok. Csak az Angst-ot. Nagy Gergőtől.
Még szerencse, hogy jómagam a világtendenciával szembemenvén megint életem legjobb évét tudhatom a hátam mögött. És ha elmarad a világvége, akkor 2008 az én évem lesz!

13 komment

Címkék: zene könyv

2007.12.28.
21:56

Írta: szuperapu

Boldog

A karácsony, tradicionálisan, a nagy veszekedésekről és a balesetekről szól.
Ebből a szempontból nyugodalmas évet zárhatunk. Veszekedés nem volt. Sőt! Béke, szeretet. Balesetből is csak apróbbak. Kicsit leforráztam magam a hal alaplével, a jobb hüvelykujjamhoz hozzáégett egy csillagszóró, és Wii-teniszezés közben ütköztem a radiátorral. Semmi komoly.
A kisasszonyok boldogítják a nagyszülőket, a nagyszülők meg  karácsonyi ajándékként vigyáznak rájuk.  (Az ajándék, természetesen nekünk szól!) És mi ki is használjuk ezerrel: mozi, buli, csavargás, miegymás. Csak nehogy hozzászokjunk...

2 komment

Címkék: baleset ajándék

2007.12.24.
20:16

Írta: szuperapu

Fák

Hát az úgy kezdődött, hogy a nagylány bepozicionálta a karácsonyfatalpat, nehogy a Jézuska a tévé elé vagy kandalló mellé rakja a fát a nagy sietségben. Aztán az ebéd abszolválása után, mindenféle galád ígérettel az ágyba könyörögtük a kiskorúakat és szupertitkos faöltöztetésbe kezdtünk a nejemmel. Az akció teljes sikerrel zajlott le, a kisebbik "Boldog Karácsony van!" csatakiáltással robogott le a lépcsőn és az ajándékokra fittyet hányva ölelgetni kezdte a fát. De azért a játékok is bejöttek. Társasjátékoztunk estig, aztán megnéztük a János vitézt, ami nem meglepő módon bejött a csajoknak. Hát ugye, az alma meg a fája!

Szólj hozzá!

Címkék: film gyerek

süti beállítások módosítása