2007.09.29.
19:50

Írta: szuperapu

In memoriam

A családi legendáriumban nem sok híres ember fordul meg, de köztük a legnagyobb becsben Zsivótzky Gyulát tartjuk. És nem feltétlenül csak azért, mert édesanyámban egy világtehetségű dobóatlétát vélt felfedezni. Hanem azért is mert olimpiai bajnok, nagyszerű ember és nagyszerű szülő volt. És volt stílusa. Mától sajnos múlt időben. Mert végleg visszavonult a legendák közé.
És megint kevesebb lett a világ...

Szólj hozzá!

Címkék: gyász Zsivótzky

2007.09.28.
15:16

Írta: szuperapu

Szépek

Sokszor félelemmel vegyes büszkeség tölt el a lányaim szépségét illetőleg. Mert nagyon szépek. Gyönyörűek. És nem csak a szülői elfogultság látatja velem annak őket. Legalábbis ebben szentül hiszek, merthogy nekem a szépség megítélése és megalkotása a szakmám, többek között. Szóval az én tündérhercegnőim egzakt módon és nagyon szépek. És emiatt én nagy gondban leszek tíz év múlva. De addig is büszke vagyok. És felpakolom a fotóikat a flickr-re hogy más is egyetértsen velem. (Link a képek kupacban, mai nappal frissítve.)

6 komment

Címkék: internet gyerek

2007.09.28.
14:28

Írta: szuperapu

Emlékmű

A tegnap történtek újra felszínre hozták bennem egy holokauszt emlékmű gondolatát. Illetve megerősítették, mert inkább az érő, száradó napraforgótáblák azok amik inspirálnak, előképpel szolgálnak. Szóval lehet hogy sablonos, de nekem ezekről a táblákról mindig az jut eszembe hogy bronzból megszoborva egy betonplaccon száz darab katonás sorban jól szimbolizálná az egész dolgot képileg is, meg metaforikusan is. Talán.
Talán érdemes továbbgondolni...


3 komment

Címkék: art

2007.09.27.
09:51

Írta: szuperapu

Agyatlan

Gödöllőn a Holokauszt Vagonkiállítás vándorló vagonját ma reggelre egy neonáci véglény agyi kapacitásának apró morzsáit összeseperve, fehér festékkel összefirkálta. Most a vagon "zsidó irtás nem volt" és "zsidók nélkül szebb az élet" feliratokkal hirdeti, hogy az emberi butaság és gonoszság határtalan. És ez már nemcsak elszomorít, hanem végtelenül dühít is, és közben nem fér a fejembe, hogy mi az amitől egy ember agya ennyire megbomlik...

4 komment

Címkék: fasizmus

2007.09.25.
19:29

Írta: szuperapu

Dress code

A tehénparádé aukciója október másodikán lesz a Gresham Palotában. Na, ez az a hely aminek a dress code-ja nem hiszem hogy bármilyen konstellációban lefedné a gardróbom tartalmát. Azért bízom a portaszolgálat jóindulatában, és lehet hogy odatolom a jobbik formámat, ha már két tételt is előállítottam. Az aukciós katalógust elnézegetve nem lesz rossz móka és talán még a konyhára is hoz némi pénzmagot.

4 komment

Címkék: tehenek

2007.09.25.
10:51

Írta: szuperapu

Zénó

A ma reggelt többek között egy rejtély feloldásával kezdtem. Véletlenül. Végre láttam Zénótól a jelenetet amit a lányok minden fogmosásnál eljátszanak. Végre láttam amikor az mondja a család kedvenc gyurmafigurája, hogy: t a s z n y a !

Szólj hozzá!

Címkék: film gyerek

2007.09.25.
07:59

Írta: szuperapu

Tiara

Hát ezt is megértem, bérblogger lettem!
Na, nem mint szuperapu, hanem mint pofonosztó vizuál-kritikus. Merthogy ezentúl kapok némi pénzmagot a Tiara magazinon elkövetett szómenésekért. Remélem azért nem fog monoton munkává válni a kiállítás látogatás és a kukacoskodás, és a profizmus nem telepszik rá az életemre. Linkek továbbra is jobbra a magazin kupacban! Tessék olvasni és okosodni!


4 komment

Címkék: blog magazin

süti beállítások módosítása