2007.07.15.
07:49

Írta: szuperapu

Jegyvásárlás

Tegnap megvettük a Sziget jegyeket. Idén is, egyenlőre még, napijegyet. De legalább az már biztos, hogy a hőn áhított Madness koncerten ott leszek. Viszont most is külön-külön bulizunk az asszonnyal, mert egyrészt neki a szerdai program jobban bejön, másrészt így nem kell a gyerekek felügyeletével bajlódnunk.
De jövőre már újra hetijegyesek leszünk!

Szólj hozzá!

Címkék: sziget

2007.07.13.
19:34

Írta: szuperapu

Szponzor

Ahhoz képest, hogy péntek 13-a van, egész jól alakult a napom. Kaptam egy ígéretes felkérést, és egy ígéretesnél kicsit jobb ajánlatot. Ez utóbbi alapján úgy néz ki, hogy egy cég szponzorálja a szeptemberi kiállításomat, és így az anyagköltség már megvan. Nagy szó hogy látnak bennem valamit, de az még inkább hogy ezt a maguk módján kifejezésre juttatják.
Én meg a magam módján prostituálódom.
Tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: art

2007.07.12.
09:37

Írta: szuperapu

Promóció

A TehénParádé 2007 szervezői ma 10 órától a Gödörnél akcióznak!
A Design Terminálnál, lehet maszatolni egy plasztik jószágon. Hátha ez lendületet ad a projektnek, remélem tömegesen vesznek részt rajta a résztvevő tömegek.

2 komment

Címkék: tehenek

2007.07.11.
10:59

Írta: szuperapu

Fiatalosan

A Petőfi Rádiót azóta hallgatom, mióta interjút készítettek velem. Ez a momentum juttatta ugyanis eszembe, hogy létezik egy ilyen adó is. A júniusi profilváltás óta meg egész egyszerűen nem tudok leszakadni róla. Az Est FM óta nem volt alkalmam ilyen jó zenei profilhoz. És igenis a közszolgálatiság tárgykörébe tartozik, hogy ebben az elkorcsosult/elmaradott ízlésű országban valaki igényességre nevel azzal, hogy minőségi popzenét sugároz.
Persze az unatkozó nyugdíjasok az eltelt közel másfél hónapban biztos több raklapnyi kefét rágtak meg, de én örülök neki hogy az élet visszavett egy szeletet magának a világból.


4 komment

Címkék: zene rádió

2007.07.11.
10:38

Írta: szuperapu

Határidő

C I T Y {arc}
Pénteken van a leadási határidő az óriásplakát pályázatra.
Persze hogy csak most sikerült a közel háromnegyed részben kész plakátsorozatomnak a koncepcióját átértékelnem. Tegnap hajnalban megálmodtam az új helyes irányt. Új feliratok, új címek, új futam.
Csak ki ne fussak az időből!


3 komment

Címkék: arc

2007.07.09.
13:58

Írta: szuperapu

Megnyitó szöveg

A "Kicsit Béta" kiállításom kapcsán egy momentummal még adós vagyok. Tehát most más tollával ékeskedve álljon itt a megnyitó szövege, ahogy azt Iványi Brigi megalkotta:

Stílszerűen a világszenzációkét szolgáló bloggerrajzkiállítást megnyitó szövegemet híres ember idézetével kezdem, amit a közelmúltban találtam:
"A megnyitó miatt is fázom egy kicsit. Félek hogy kevesen lesznek, hogy sokan lesznek, hogy nem tetszik senkinek. Ez utóbbi ellen ugyan felvértez a tény, hogy szerintem jó lett az anyag, és a nejem is jónak látja, és egyébként is jól bírom a kritikát. Főleg a pozitívat."
Na ezt a Császár Norbi írta az ő énblogján, amin át jó mélyre enged minket bekukucskálni az ő életébe. Ami nyitott könyv, nyílt titok, vagyis nem is titok, pl. többször bevallja benne, hogy van neki hétköznapja - még ha saját külön bejáratú is. De ebbe a hétköznapba igencsak sokminden befér pl. a saját vizuális nyelven való rövid, tömör önkifejezés kialakulása.

RovArt - ezt a stílust Chasar aka szuperapu alapította, neki igen nagy jövőt jósolunk, mi a posztmodern történetírói. nem csupán azért gondoltunk arra, hogy ezt a művészettörténeti korszakot alkotó korszakalkotó bloggerrajzstílust itt most bemutassuk, mert ti még biztos nem ismeritek, mivel biztos ismeritek, hanem azért mert a Tandem az bloggerkocsma, és a szuperapu az egy blogger. A rovartizmusnak két fontos gyökere van 1. az egyiptomi szkarabeuszbogár ikonográfiai története 2. szuperapu túlélőmentalitása a csótányos panelben. A csótányok szkarabeuszistenné nyilvánítása pedig mi más mint a panteista világkép legoptimistább értelmezése. A rovarok szeretete lenyűgöz, tekintettel arra, hogy én hányok tőlük, kiabálva és hidegrázva iszkolok előlük, Norbi viszont dédelgeti a kitinpáncélosok hadát, vagyis a rovart úgy esztétikus hogy lényegében antiesztétikus főszereplőket igyekszik szalonképessé varázsolni. A RovArt-nak ugyanakkor formai szempontból vannak ugynevezett előfutárai , a wikipédia és az enciklopédia britannica egyöntetűen azt állítja, hogy pl. a szentendrei iskola jeles képviselői úgyis mint ef Zámbó öcsi és Wahorn András valamint köre mind
ide sorolható.

A rovart másrészt azért izgalmas mert izzók vannak benne...,
na jó félre tréfa, egy énblog a hordozója vagyis énblog is, mert a szuperapu aka norbi aka chasar azt csinálja, hogy a hagyományos eszközökkel a hagyományos papirokra rárajzol tehát kétkezi 3 D-s munkát végez, majd ezt mint a szavakkal el nem mondható valóságrészek illusztrációját feltölti a blogjára. nem szakmai blogot ír és nem a világról csak úgy általában. Van arca a saját arcát odatolni, bogarakkal átrajzolva. Az énblog saját sztorikról szól, szuperaput kötelezi a név és jó sokat olvasunk arról, hogy szuperapu mitől szupi ( jól leosztotta a nemek közötti munkamegosztást: szuperapu versus gonoszanyu) és hogy a lányok mitől angyalok.

Gyors összefoglalás: szuperapu hiperaktív nemcsak azért mert kétgyerekes szuperapu-ként még bloggol is, hanem mert pólókat is tervez (külföldön is), mint civil aktivista és ő az első akire számítani lehet, ha valami új kreatív felhívást teszünk közzé a városban.
Mit illik megjegyezni itt és most: az az énblog és a rovart összefüggése.

Szólj hozzá!

Címkék: idézet

2007.07.09.
13:34

Írta: szuperapu

Hiányzott valami

Ma hazajön a hölgykoszorú kétharmada a hosszú-hétvégéről, Miskolcról. Ami elég ahhoz, hogy legyen valaki aki beleeszik a vacsorámba, felkelt hajnalban, és átkapcsoltatja a televíziót a mesecsatornára.
Már kezdtem szarul érezni magam...

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek

süti beállítások módosítása