2010.05.19.
09:17

Írta: szuperapu

Trianon

Nem nézem semmivel sem többnek a külföldi fasisztákat a hazaiaknál, de most a kettős állampolgárság ügyében mégis a szlovák idiótáknak kell igazat adnom. Az automatikusan és nagy számban osztogatott kétes minőségű és következményű jogviszony bizony beavatkozás a környező országok belügyébe. Sőt, ha sarkítani akarok, akkor tulajdonképpen ez a legfontosabb mozgatórugója a történetnek. Egy szimbolikus revizionista gesztus, egy kis jelzés a nagyvilág felé, hogy mi még mindig a múltat rágicsáljuk, kis hazánk nagy részének még mindig a történelmi sebekben való turkálás okoz kéjes kielégülést.

Pedig már egy ideje tudjuk, hogy Trianon a trianoniaké!

12 komment

Címkék: fasizmus

2010.05.19.
09:15

Írta: szuperapu

Otthonszülés

Van ez az otthonszülés meg a Geréb Ágnes, és borzolja a kedélyeket fenemód. Nekem is megvan persze a véleményem, de az nem az egészségügy meg az egyéni szabadság, meg a szülés szentsége, hanem az emberi butaság körül forog. Mert az otthonszülés egy választható alternatíva, a legtöbb esetben ráadásul egy problémamentes, rengeteg pozitívummal bíró alternatíva, de a benne rejlő veszélyeket nem árt számba venni. Ha valaki az állítólagos szakmai kompetenciáját adja bele, akkor hatványozottan ez lenne a dolga. Nem lehet a dolgot vallásos hevülettel csinálni, nem szabad megingathatatlan dogmaként ragaszkodni az elveinkhez. Mert az életekbe kerülhet. Ahogy most is. Már megint.
És aki ezek után vakon követi a fent emlegetett kontárt az nem más, mint egy buta szektatag…

49 komment

Címkék: emberek

2010.05.17.
09:07

Írta: szuperapu

Gombaleves medvehagymával

Gombaleves fronton valahogy kicsit mindig is lyukas volt a repertoárom, de ez a szombat óta a múlté, mert sikerült összekotyvasztanom egy olyan kombinációt, ami szó szerint állati. Mármint az összetevőket tekintve.
Egy marék apróra szecskázott medvehagymát és valamivel több rókagombát úgy tíz deka vajon kicsit megpároltam felöntöttem húslével meg egy kis félszáraz fehérborral. Felfőztem, belemorzsoltam öt deka füstölt kecskegomolyát, majd másfél deci tejszín és két evőkanál mustár keverékével besűrítettem. Só meg bors - ízlés és szükség szerint.
Jóétvággyal fogyasztandó, a maradék fehérborral kísérve. Már ha ez utóbbit nem kóstoltuk be főzés közben…

6 komment

Címkék: leves gomba

süti beállítások módosítása