2009.11.11.
19:46

Írta: szuperapu

A csapat

Hát akkor induljon a játék!
Összeállt a csapat az új freeblogos játékra, és a nevet is sikerült kitalálnuk. Ez látszólag a női nem fölényét tükrözi, de tényleg csak látszólag:
Pink Freud
A csapattagok:
mimke, tappancs, nyomibejbi, ujlakas, rekatot, pazzo, szuperapu

6 komment

Címkék: blog játék

2009.11.10.
13:58

Írta: szuperapu

Sült alma

Ebben a békaszaporító taknyos időben szívesen ülnék otthon a lobogó tüzű kandalló mellett, sült almát majszolgatva. Természetesen karamella öntettel. Amennyire nem állhatom a nyers almát, annyira szeretem ezt a gyorsan elkészíthető meleg és édes verziót. Egyszerű és nagyszerű.
Az almákat félbe vágom, kikapom a magházat és vágok nekik egy kis talpat hogy ne billegjenek. Megpakolom mindegyiket cukorral, a cukor tetejére dobok egy kis darab vajat, megszórom őrölt fahéjjal és mehetnek az előmelegített sütőbe. A vaj és a cukor elolvad az almák pedig megrogynak, a tepsi alján pedig képződik egy intenzív fahéjas-almás karamellás lötty amit felöntök egy kis vízzel, felforralom majd keményítővel besűrítem, majd a tányérra helyezett almákra öntöm.
És azon melegében viszem a fotelba a kandalló mellé...

4 komment

Címkék: alma

2009.11.09.
20:24

Írta: szuperapu

Álommeccs

Ha két, álmában is örökmozgó gyermek egy ágyon alszik annak súlyos következményei lehetnek. Mondjuk nem tudják kialudni magukat a folytonos területharc miatt, vagy esetleg az egyik monoklival ébred.Mint ma reggel a kisebbik. Remélhetőleg az óvodában valami olyan körítéssel tálalja a dolgot ami nem lesz terhelő egyetlen családtagra nézvést sem...

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek alvás baleset

süti beállítások módosítása