2008.06.12.
11:10

Írta: szuperapu

Nem értem

Vannak ugye az unatkozó nyugdíjasok, akik úgy gondolják, hogy a szomszéd tehenének a megdöglesztése egy nagyszerű népszokás. Aztán vannak a kicsinyes kis megélhetési politikusok akik minden nagyobb horderejű dologra rácsimpaszkodnak hátha akkor a nagyobb konc közelébe kerülnek.
Meg van a Sziget...
És most megint újult erővel áll a bál. És én továbbra sem értem a fentebb említett csoportokat, de azokat sem akik szerint Európa legnagyobb kulturális fesztiválja nem jó Budapestnek.
Mert zajos, és még Szentendrén meg Csepelen is tisztán lehet hallani a koncertek zaját, elnyomja a szomszéd tévéjének hangját meg a villamosét is. Isten látja lelkem, hogy ezt még meg is érteném, de én nem hallottam Újpesten az Erzsébet utcában semmit sem belőle.
És azért sem jó, mert tönkreteszi a Hajógyári-szigetet. Persze ebből csak az látszik, hogy eltűnt a sitthalom, fejlesztették a közvilágítást, parkosítottak, és játszóteret építettek. És ha valaki veszi a fáradtságot, és szeptemberben kilátogat, nyomát sem látja a kitaposott fűnek...
És biztos zavaró egyeseknek, hogy ellepik a várost a gyanús kinézetű fiatalok. De közben megdobják a hazai GDP-t, arról nem is beszélve, hogy az itt bulizó 25-35 éves korosztály termeli ki azon javak nagy részét ami lehetővé teszi, hogy a fent említett csoportok hőzöngeni tudjanak.
Egy hét. Én 51 héten keresztül tűrök, s javarészt szótlanul...

7 komment

Címkék: sziget kommandó

2008.06.10.
14:10

Írta: szuperapu

Ginger ale

Itt a nyár, s vele a meleg, és ilyenkor pótolni kell az elvesztett nagy mennyiségű folyadékot, amin a mostani csapadékos időjárás sem változtat sokat, érdemben. Elsődleges pótlásként személy szerint a hagyományos sör-fröccs párost preferálom, de ennek jelentőségét a velem egy háztartásban élő kiskorúak még csekély mértékben sem tudják átérezni. Ezért van nekik a bodzaszörp, meg a gyömbér-ital. Ez utóbbi elkészítése igen egyszerű.
Cukorból karamellt készítek, azt felengedem vízzel és jól feloldom, reszelek bele gyömbért és felforralom, leszűröm, és adok hozzá citromlevet. Aztán kihűtöm. Aztán behűtöm. A kancsóba és a pohárba citrom (esetleg lime) karika, jégkocka, és opcionálisan mentalevél is kerülhet.
Persze a sör kategóriákkal jobb...

12 komment

Címkék: gyömbér

2008.06.09.
10:19

Írta: szuperapu

Nem téma

Kevés sport van a világban, ami engem nem hoz tűzbe. Az olimpiai sportágak közül kettő ilyen van, és az egyik a labdarúgás. Ebben lehet, hogy közrejátszik a honi helyzet tragikomikus volta, de ettől még a világeseményeket követhetném. Követhetném, ha le tudna kötni 10 percnél tovább. De nem tud. Unalmas és primitív játéknak tartom a focit, ezért most egy témával kevesebb, amiről szóba elegyedhetem embertársaimmal, pedig sokaknak most szinte ez az egyetlen beszédtémája. Nem egy hangzatos téma de téma…

 

11 komment

Címkék: sport foci

süti beállítások módosítása