2008.04.19.
12:56

Írta: szuperapu

Spárgakrém leves

Persze legszívesebben meghívnék mindenkit egy tányér levesre, akinek a nyáltermelését beindította az előző poszt utolsó sora, de mégsem teszem. Merthogy a szakácstudományomba vetett hitem nem valami nagy, az elkészült étek mennyisége meg még kisebb. Ezért virtuális vendéglátás gyanánt inkább álljon itt a recept (aminek legfőbb jellemzője, hogy idő és anyagtakarékos).
Egy csomag (kb. fél kilogramm) spárgának fejét veszem három centis nyakkal számolva, és a többi részét felaprítva hámozás nélkül tíz deka vajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem, majd felöntöm egy liter csirke alaplével és megfőzöm. Rövid forralás után, gyors hűtés, majd még gyorsabb turmixolás következik, majd az elmaradt hámozás és a fás részek okán a passzírozás. Az elegybe beleöntök 3 deci tejszínt, utána dobálom a spárgacsúcsokat, és újra felforralom.
Sajtos pirítóssal kísérem.
Fehérborral öblítem.
Jóétvágy!

8 komment

Címkék: spárga

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr615559585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

72203 2008.04.19. 18:50:28

Soha nem mertem spárgát enni :) olyan ijesztően néz ki... :D de ezek után lehet kivégzek egy csokorral a zöldségestől :D szimpi recept.

37041 2008.04.19. 19:35:16

A spárgában két dolog ijesztő: 1. A harmada alapból kuka. (Az alsó része szálkás, fás.) 2. Meg kell hámozni, ami elég pepecs meló. Ez a recept ezt a két dolgot küszöböli ki.

86215 2008.04.19. 22:26:44

cukorspárgából is jó? mert akkor gyorsan felteszek főni két spulnival:)

72203 2008.04.19. 22:29:18

Ahha, na pl, ezt sem tudtam, annyira ijesztő volt a kinézete, hogy ennyit...miért nem töröl itt a backspacem -vagyhogyírják? a freeblogon? (felmerült probléma a spárgaleves mellé) szóval annyira nem vettem a fáradtságot, hogy a felso...feldolgozásának utánamenjek :) e...izémá...angolzellere -ről mit tus (megőrülök) tudsz ajánlani...na jó, hanyagolom, átsugárp.ozom a kérdéseim inkább fejben :P :(

72203 2008.04.21. 10:09:15

meggyógyítottam a dörgölésgombot és ma megyek spárganézőbe :)))

37041 2008.04.21. 13:10:15

A szárzeller nagyon jó cucc! Én centis darbokra vágva vajon megpárolom és köret lesz hal köré, vagy a csirkemell mellé dobom a wokba, vagy...

12139 2008.04.22. 02:21:32

Ó, majdnem lemaradtam a receptről, kipróbáljuk mihamarabb. :)

72203 2008.04.22. 07:49:21

Elkértem a panaszkönyvet a zöldségesnél :) nincs spárgája...kerülgettem az angolzellert :) lehet ma beválllalom, ha már megvegásodtam, kipróbálhatnék valami újdonságot is :D köszi a tippeket!
süti beállítások módosítása