2006.11.03.
14:12

Írta: szuperapu

Látogatás

Ma elzarándokolunk szülővárosomba és jól meglátogatunk mindenkit. Főként a nemrég született unokahúgomat és kis családját, meg a nagymamámat az otthonban. Felköszöntjük a kisebbik húgomat is annak örömére, hogy áthalad a második X-en.
És ez utóbbi miatt nagyon öregnek érzem magam...

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás húgom

2006.11.03.
14:05

Írta: szuperapu

Összegzés

Tegnap volt a CowParade exkluzív árverése. Amit végül kihagytam. Egyrészt nem tudtam magam exkluzív formába hozni, másrészt meg nem sok értelmét láttam, hogy a partvonalon túl feszengjek. Találtam jobb elfoglaltságot magamnak. Összegeztem a projekt tapasztalatait. Ami a végelszámolást tekintve pozitívra jön ki, annak ellenére, hogy a szervezők, az elvárásokkal szembe helyezkedve sokat hibáztak a kommunikáció terén.

Szólj hozzá!

Címkék: tehenek

2006.10.31.
12:00

Írta: szuperapu

Háború

Tegnap sikerült még egy egeret hidegre tennem.
De ezt az akciót már titokban tartottam, mert a legutóbb a nagylány olyan műsort rögtönzött a döglött egeret simogatva, hogy még az én horror filmeken szocializálódott lelkem is megremegett és majdhogynem sírásra görbült a szám. Főleg annál a résznél amikor is a kisasszony az erdőben kicsinyét sírva kereső egérmamát vizionált elénk.
De akkor is, könyörgöm, háború van!


Szólj hozzá!

Címkék: egér

2006.10.30.
13:09

Írta: szuperapu

Tárkonyos fácánleves

Bár levesek terén nem vagyok erős, de azért van egy-kettő a saját szerkesztésű szakácskönyvemben amivel el tudom kápráztatni az éhes vendégeket. Az egyiket most külön kívánságra közzé is teszem. Ez pedig a tárkonyos fácánleves.
Az egész fácánt 2-3 sárgarépa, és egy csokor finomra vágott tárkony társaságában bőséges vízben megfőzöm. (Persze a só, meg a bors az standard.) A madárkát ezután kicsontozom és felcsíkozom, illetve ezzel egyidejűleg eltávolítom az esetleges söréteket, inakat és szálkákat. A répát leturmixolom, a szárított erdei gombakeveréket beáztatom és szintén csík jellegű formába kényszerítem. Aztán mindezek visszakerülnek a főzőlébe, majd az összeforralást követően 3 dl tejszínnel besűrítem az egészet. Jön még bele mustár, cukor és zsemlegombóc, mint levesbetét.
Ez utóbbi nem kötelező.
Lehet enni kanállal is, meg jóétvággyal.

Szólj hozzá!

Címkék: fácán tárkony

2006.10.30.
09:45

Írta: szuperapu

Átállás

Az őszi óraátállítással egy órával többet lehet aludni. Lehetne. Ha a csajok biológiai óráját is ilyen egyszerűen lehetne tekergetni. Vagy legalább ne hétvégén lenne ez az egész procedúra, amikor egyébként is két órával korábban kelnek a háztartásunkban velünk együtt élő kiskorúak.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek óra

2006.10.30.
09:43

Írta: szuperapu

Törzsvendégség

Alapvetően és a látszat ellenére közösségi embernek tartom magamat. Ennek jegyében pénteken Tandem Café-ban ünnepeltük az unokahúgom érkeztét. Így egy füst alatt a családi kötelékek erősítése mellett a freeblogos közösség valós világába is belekukkantottam titokban. A hely mellesleg kimondottan barátságos, nem kevésbé az árak is.
Kár hogy öreg vagyok már a törzsvendégi státuszhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Tandem Café

süti beállítások módosítása