2018.09.26.
19:33

Írta: szuperapu

Arcoskodom

Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak kommunikálniuk kell a szemlélővel, s annak kell újralkotnia, és értelmezni azt. Az alkotó nem állhat ott mindig, és nem mondhatja el mindenkinek, mire gondolt.

De...
Szóval van ez a liberális vircsaftnak beállított plakát-kiállítás, az ARC, amit idén jól eldugtak a balga nép elől, de azért betiltani mégsem merték. Elvégre az ilyesmi mégsem dívik a régivágású kereszténydemokráciában. Merthogy ez azért még demokrácia, láthassa, aki akarja, vagy kimontottan keresi. Na, ott, nem messze az Örstől ki van rakva nekem is két plakátom, az egyik ez:

culture_arc.jpg

És akkor a hosszú bevezető után a myarázat:
A NER hősei akik a keresztény kultúrát erejükön felül védelmezik, sőt ezt most már alkotmányos kötelezettségként elő is írják minden alattvalójuknak, ugyanazon a vizeken barnítják az EU-s támogatásokból és az adónkból hatalmasra nőt potrohukat, amibe idén már közel kétezer kétségbeeset menekülő ember lelte a halálát. Többmilliárdos gépen odaröpülve, egy többmilliárdos yachton.
Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom.

Szemléltetésül két cikk: 
Az idén mintegy 1500 menekült halt meg a Földközi-tengeren
A NER győzeteseivel a fedélzetükön gyakran keresztezi egymás útját egy 17 milliárd forintos magánrepülő és egy hétmilliárd forintos jacht

198 komment

Címkék: politika arc art

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr7414265007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrodon 2018.09.27. 10:13:33

Dobó István még tudta, hogyan kell bánni a muszlim "menekültekkel"... :DDD

midnightcoder2 2018.09.27. 10:18:30

Azért kérdezd meg erről az ottani nem muzulmán kisebbség tagjait is. Lehet, hogy egy szír keresztény nem annyira osztaná az optimizmusodat.

Ami pedig a migriket illeti, egyiket sem a gonosz Darth Vader üldözte el egy Halálcsillagra való Alien segítségével, hanem az ottani átlagpolgár üldözi a másik ottani átlagpolgárt. Aztán mind a ketten nekiállnak csónakázni, majd ha itt kikötnek akkor itt fogják folytatni ugyanezt.

Nézz utána picit a várható demográfiai trendeknek a következő 30 évre, különös tekintettel Afrikára. Aztán képzeld el, ha ennek csak a fele Európába költözik, és folytatja azt, amit odahaza művel.

A libbantakban van egy olyan naiv elképzelés, hogy ha az afrikai idejön, akkor a tengerparton otthagyja az értékrendjét, a vallását, a kultúráját, részt vesz egy fél órás bullshit tréningen hogy nőket megerőszakolni nem szép dolog, és hogy a nő helye a családban nem a kecske után következik, majd onnantól kezdve derék liberális szavazó és GDP-t termelő polgár válik belőle. A gyakorlatban viszont ez nem biztos hogy működni fog, pláne nem hosszú távon.

Kampfer 2018.09.27. 10:43:52

Nos, ez tényleg csak egy kis 'arcoskodás', abból is a butább verzió sikeredett. Nem lehet minden elsőre 'penge' ugye!

A plakátod pedig egy semmitmondó, szánalmas kis erőltetett 'megmagyarázás' óhajt lenni, de annak sem ütős.

"A NER hősei akik a keresztény kultúrát erejükön felül védelmezik, sőt ezt most már alkotmányos kötelezettségként elő is írják minden alattvalójuknak, ugyanazon a vizeken barnítják az EU-s támogatásokból és az adónkból hatalmasra nőt potrohukat, amibe idén már közel kétezer kétségbeeset menekülő ember lelte a halálát."

Minden értelmes ember átlátja, hogy a 'keresztény kultúra' abban az értelemben egy marketing fogás, ahogy azt a kormányzat használja. Ugyanakkor minden értelmes ember világosan látja, hogy az általunk is ismert európai életmód, akár kultúra és környezet nagyon komoly veszélyben van, többek között a migráció miatt is. Amennyire ostoba és gyermeteg a kormányzat kommunikációja a 'keresztény értékekkel' kapcsolatban, legalább annyira ostoba, álszent és hazug a te kommunikációd azt illetően, hogy a sok telipakolt hajó semmiféle veszélyt nem jelent! Dehogynem! Hogyne jelentene veszélyt! Nagyon komoly veszélyt jelent! És az, hogy ugyanazon a tengeren yachtok és lélekvesztők is úszkálnak, ezzel semmi újat nem mondtál. Évezredek óta így van ez a Földközi-tengeren (is)! Tudod: az Üllőin is járkálnak limuzinok, Audik, még Bentley-t is láttam és persze járkálnak Ladák és Astrák is. És néha egy-egy astrás vagy ladás meg is hal ott! Ez ilyen.

"Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom."

El vagy tévedve, de nagyon! Nem a milliárdosok és a vallástalan pénzsóvárok késelnek, robbantanak, lövöldöznek le és gázolnak el európai polgárokat! Nem ők rohannak át határokon és kerítéseken át, hanem azok a migrik, akik a lélekvesztőkön várják az NGO-taxikat! Nem a vallástalan pénzsóvárok teszik élhetetlenné a környezetüket, laknak le városrészeket, hanem azok, akik a lélekvesztőkön közelednek, illetve a szárazföldön érkezvén sandán bámulják a járőrt a kerítés mögött! És végezetül nem azok dózeroltatnak templomokat, akik a yachtokon barnítják a bőrüket, hanem egészen más vallástalan és pénzsóvár egyének. De őket hiába keresed az általad fikázott yachtokon! Ők máshol pihennek. Persze, ha itt őket akarnád fikázni, nyilván kevésbé volnál népszerű, hiszen nincs jobb egy egészséges 'orbánozásnál'!

Akkor lettél volna hiteles, ha a plakátodon szépen föltüntetted volna azt a többszáz európait, akit megöltek, megnyomorítottak, ha feltüntetted volna a no-go zónák nyomasztó sötétségét és mindazt a pusztulást, amit a migrijeid idecipeltek magukkal!

Meghalt kétezer migri? Még több is meg fog. De odaát, a víz túloldalán tízezerszám fognak még meghalni. De a megoldást persze te sem mered a plakátodra festeni! Sőt, még csak meg sem említed, hogy valójában mi a megoldás erre a helyzetre.

Valójában te sem teszel mást, mint amit néhány ostoba balliba politikai eről. Ők a saját agyament elképzeléseik céljaira használják föl a migriket, persze a valódi megoldásokról fogalmuk sincs, míg te egy egysterű 'orbánozásra' veszed elő a problémát. A rossz hír az, hogy ha Orbánék nem volnának sem korruptak, sem 'álkeresztények', egyszerűen csak követnék a migrációt elutasító politikát, akkor is ugyanennyi migri fulladna a tengerbe, akkor is ugyanazok volnának az okok és a megoldások is. Persze, akkor valami mást kellene kitalálni a frusztrációk levezetésének okaként! Ezzel viszont épp nekik teszel te is egy nagy szívességet.

Mindenki tudja, hogy korruptak. Mindenki tudja, hogy a keresztény kultúra védelme egy álarc (még akkor is, ha valamelyest már ezzel is valóban védik valamennyire az életformát). Mindenki tudja, hogy bőven volna mit jobban csinálni és priorizálni! De beleálltok abba az egy kérdésbe, amit egyébként minden józan ember a leginkább értelmes és vállalható politikának tart! Elkezdtek sírni a migrikért, hiszen 'szegín menekülők...'! Ezt már évekkel ezelőtt se nagyon hitte el a magyarok többsége, most már egyre több európai sem hiszi el, de legalábbis fenntartásaik vannak a kérdést illetően.

Tudod, én egy picit kijavítanám a plakátod! A yacht helyébe egy őrnaszádot rajzolnék. Tudod, amin van gépágyú és géppuskák is, esetleg rakétavető. Pár napja már elsült egy, hamarosan több is fog! Vagy, az majd a következő évi plakátodon lesz ábrázolva...? Ez így nagyon silány. Szerintem...
Kamp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 10:46:40

Látom, imádsz demagóg plakátokat csinálni.

De tudom, a liberók szerint a keresztény értékeket elsősorban maga Jézus veszélyezteti.

Fülig José 2018.09.27. 10:50:39

@midnightcoder2: a fideSS - programfüzet első oldala mennyire van összefüggésben a poszt témájával? minek másoltad ide ha a felvetést sem érted?
1. szíriában per pillanat a vezír barátja háborúzgat, meg az udvari bohóc a nagy vízen túlról, meg a kicsi a nagy az artúr meg az indián is...kíváncsi lennék hogy a hozzád hasonlóan kőkemény fideSSkutyák mennyire futnának ha az ő fejük felett lövöldöznének...
2. esetleg a rohingjákról olvasál-e? gondolom a zorigó, kurvafijjúg és hasolóan tárgyilagos szennyek erről nem írnak, mert nem fér meg a PÁRT propagandával a kiirtott muszlim gyermekek témája...
3. gondolom azt is, hogy a fényességességes lángoszlop majd megállítja a demográfiai robbanást (is)
4. a libbantak (esse volt még...) elképzelései még mindig jobbak mint a közös, ám rettentő visszafogott tudattal rendelkező, rettegő fideSSbohócok.

Visceroid 2018.09.27. 10:53:13

„A keresztény kultúrát nem a muszlim emberek veszélyeztetik“

Gondolom azok az európai keresztények, akiket muzulmán fanatikusok gyilkoltak meg, szintén hasonlóan vélekednek.

„Hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, de egyetlen istenük a pénz és a hatalom.“

Ejnye no, van egy vallás, amely hívőiről gyakran állítják, hogy a pénz az igazi istenük, de róluk nem szabad csúnyákat írni!

Egyébként pedig: Szíriát és Irkaot az EU-ba Törökország után!

Exploiter 2018.09.27. 10:57:18

Nem teljesen értem, hogy az altruizmus és a kereszténység miért lennének szinonimák.

Még ha a szélsőbaloldaliság és a demagóg propaganda a jelek szerint az is.

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:01:53

Nagyon jó a plakát, és milyen igaz: a kereszténység legnagyobb ellensége az álkereszténység, amely egyre inkább elharapódzik kis hazánkban!
Ki is kiabálta még nemrég teli torokból, hogy "térdre, csuhások"?

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:04:34

@Visceroid:
"Gondolom azok az európai keresztények, akiket muzulmán fanatikusok gyilkoltak meg, szintén hasonlóan vélekednek."
És mi van azzal a sok millió emberrel, akiket a keresztények gyilkolásztak le?

„Ejnye no, van egy vallás, amely hívőiről gyakran állítják, hogy a pénz az igazi istenük, de róluk nem szabad csúnyákat írni!"
Mert minden vallás tagjai között ott vannak. Nem is kevesen.

Kampfer 2018.09.27. 11:09:25

@Attilajukkaja: "Nagyon jó a plakát, és milyen igaz: a kereszténység legnagyobb ellensége az álkereszténység, amely egyre inkább elharapódzik kis hazánkban!"

Ahogy látom, most sem értetted meg a lényegét ennek az egésznek. A plakát inkább ostoba, buta.

"És mi van azzal a sok millió emberrel, akiket a keresztények gyilkolásztak le?"

Az a sokmillió ember is éppen úgy hiába halt meg, mint azok, akikről @Visceroid: társunk említést tett. A különbség annyi, hogy értük már nem tudunk tenni semmit, talán annyit, hogy tanulunk azokból az ostoba hibákból, amelyek az ő halálukhoz vezettek. Megjegyzem: ebből elsősorban azoknak a gyarmattartóknak és nagyhatalmaknak kell(ene) tanulniuk, amelyek politikája és tevékenysége miatt azok a milliók meghaltak. De egyébként hogy jött ez a kérdés ide szerinted...?
Kamp.

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:09:54

@maxval balcán bircaman:
"tudom, a liberók szerint a keresztény értékeket elsősorban maga Jézus veszélyezteti."
Birca, Birca! Már megint beakadt a lemez. :o)))))

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:17:53

@Kampfer:
"most sem értetted meg a lényegét ennek az egésznek. A plakát inkább ostoba, buta."
Magyarázd meg, hogy miért.

"Az a sokmillió ember is éppen úgy hiába halt meg, mint azok, akikről @Visceroid: társunk említést tett."
Ebben egyetértünk.

"A különbség annyi, hogy értük már nem tudunk tenni semmit, talán annyit, hogy tanulunk azokból az ostoba hibákból, amelyek az ő halálukhoz vezettek."
Az emberek SOHA nem tanulnak mások hibáiból, de még a sajátjukból sem gyakran.
Talán azt kellene megtanulnunk, hogy a gyűlölet és a könyörtelenség, az embertelenség nem vezet semmi jóra. Persze, nem vagyok biztos abban, hogy te is erre a keresztényi elvre gondoltál. :o(

"ebből elsősorban azoknak a gyarmattartóknak és nagyhatalmaknak kell(ene) tanulniuk, amelyek politikája és tevékenysége miatt azok a milliók meghaltak."
Szerintem is szégyenletes dolog, amit azok a nagyhatalmak tettek/tesznek, ... de mindezt a kereszténység nevében tették. Márpedig ennél a posztnál ez a téma.

"egyébként hogy jött ez a kérdés ide szerinted...?"
Nem értem a kérdést. :o)
Melyik kérdés hogy jött ide? Az álkereszténységé?

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:20:22

@maxval balcán bircaman:
"Erősen beakadt a liberók lemeze, ez tény..."
Már megint nincs értelmezhető válaszod. Fáradtnak tűnsz. Remélem, nem vagy beteg.

chrisred 2018.09.27. 11:49:07

@midnightcoder2: "Ami pedig a migriket illeti, egyiket sem a gonosz Darth Vader üldözte el egy Halálcsillagra való Alien segítségével,"

Nem, hanem Aszad az orosz légierő segítségével.

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:49:47

@maxval balcán bircaman:
"Mi a konkrét kérdésed?"
Honnan szeded a hazug és gyalázkodó kinyilatkoztatásaidat? Miért állítod pl, hogy "a liberók szerint a keresztény értékeket elsősorban maga Jézus veszélyezteti"? Miért akadt be nálad ez a karcos putyinista lemez?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 11:51:58

@Attilajukkaja:

Liberális közhely az "igazi kereszténység", s mindig kideról az számít ilyennek, aki mást mond alapkérádsekben, mint Jézus.

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:53:57

@maxval balcán bircaman:
"Liberális közhely az "igazi kereszténység", s mindig kideról az számít ilyennek, aki mást mond alapkérádsekben, mint Jézus."
Ez csak a te fejedben van így, mert olyan jól hangzik, miután leírod.

Dogfaceboy 2018.09.27. 11:54:29

A fulladásközeli állapotodban életbe lép egy sor ösztönös, automatikus reakció, ezek az utolsó, kétségbeesett próbálkozásaid arra, hogy életben maradj mielőtt teljesen elmerülnél. Ilyen a függőleges pozícióban lefelé irányuló kézmozdulatod, mellyel megpróbálsz a víz felszínére kerülni, és a fejed hátrafeszítése, hogy a szádon keresztül levegőt tudj venni. Ez általában nem sikerül.
Bár tudatos cselekedeteknek tűnnek, valójában nem azok. Nem tudod irányítani a mozgásodat, nem tudsz odébbúszni, megragadni a feléd dobott életmentő tárgyat, megkapaszkodni a segítségére érkezőben. A szemeid üvegesek, nem fókuszálnak. Némán halsz meg. Az Isten irgalmazzon neked, nekem, mindannyiunknak.

midnightcoder2 2018.09.27. 11:55:08

@Fülig José: 1. Szíriában jelenleg a világi Aszad háborúzik a különféle színű muzulmán szélsőségesekkel. Közben a háttérben a derék illiberális török szövetségeseink népirtják a kurdokat, de ez senkit sem érdekel, mert közben a migriket is visszatartják a határon, és ez azért mégiscsak civilizáltabb mint ha a Patás kerítése teszi ugyanezt. Igaz, ott nem rúgják fel a gonosz operatőrök, legfeljebb ha lelövik őket. Nem mellesleg az átlagpolgárnak kb. semmi baja nem volt Aszadékkal amíg rá nem lépett az amcsik lábára. Az első tömegtüntetésen még csak 2-3 ember lézengett.

2. Azért szerintem a rohingjáknak is tennie kellett odahaza ezt-azt ahhoz, hogy az általában nem a türelmetlenségükről híres buddhistáknak ennyire tele legyen a hócipőjük velük.

3. A népességrobbanást nem innen lehet megoldani, hacsak nem egy jól irányzott atombombával, de ilyenje a Patásnak sajna nincs. Azt meg lehetne oldani, hogy a túlszaporodott migrik ne árasszák el Európát és ne csináljanak belőle Mad Max-ot, de őszintén szólva kissé kétlem, hogy a szélsőjobb ehhez elég gyorsan tör előre Nyugat-Európában.

Amit el lehet érni az max. az, hogy itt a keleti végeken csináljunk egy migrimentes övezetet, ahová majd akkor tudnak menekülni az európai lakosok, amikor majd a szegény szerencsétlen menekültek elegen lesznek a nyugati végeken és nekiállnak egyenként felkoncolni a derék libbantakat. Mert hogy nem csak a fehér ember rasszista, és a kereszténységgel ellentétben az iszlámban van még bőven kraft a másféle hitűek kiirtására.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 11:55:36

a kereszténység legfőbb tana az, hogy a pápának igaza van, erre alapul az egész katolikos és református biznisz.

nos, aki nem fogadja el hogy a pápának igaza van, az nem nevezheti magát kereszténynek, illetve az egyházjog szerint eretnek. hát akkor ez így ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 11:58:02

@Attilajukkaja:

Biztos lehetsz benne, hogy nálad sokkal többet olvasok, nézek liberális médiákat.

Csak egy példa: "Semjén nem keresztény, mert szeret állatot ölni".

Kampfer 2018.09.27. 11:58:51

@Attilajukkaja: "Magyarázd meg, hogy miért."

Bár föntebb részleteztem már, de akkor a kedvedért ismét:

A plakát jelentését a poszter is nagyjából leírta szavakkal:

"...ugyanazon a vizeken barnítják az EU-s támogatásokból és az adónkból hatalmasra nőt potrohukat, amibe idén már közel kétezer kétségbeeset menekülő ember lelte a halálát."

Nos, ahogy írtam is, ez demagóg ostobaság. Persze, hogy egy tengeren vannak lélekvesztők és luxus járművek is. Az utakon is van kézikocsi is és Bentley is. Előbbiek gyakrabban törnek, a gazdáik gyakrabban halnak, mint az utóbbiak. Ezzel SEMMIT nem mondott a poszter és a plakát sem. A hatásvadászat persze megvan benne, a migricsónak körül szép kis feka migrik merülnek éppen a mélybe. Ok. Majd leírja a tag, hogy idén már kétezer migri megfulladt. Ok. A hír az, hogy még több is meg fog fulladni. De őket látjuk. Akiket nem látsz, azok tízezerszámra halnak meg még a kontinensen. A sivatagban, az erőszakban, betegségekben, éhezés és a szomjúság miatt. Szokd meg a gondolatot, hogy ez csak rosszabb lesz! Elindulnak? Persze. Tesznek valamit a helyzet javítása érdekében? Semmit. Na, ezt az egyenletet kell 'x'-re rendezned és megkapod a megoldást! De azt ugye se te, se a poszter nem pakoljátok ki plakátra! Ezért semmitmondó, de ostoba hatásvadász a plakát.
A másik, ami miatt szánalmas, az pedig az, amit közölni kívánt. Vagyis az 'álkeresztény' Orbán és bandája kommunikációját szépen belemossa a történetbe. Föntebb ezt is részleteztem már.
Csak játssz el a gondolattal, ha a kormány nem volna korrupt, nem 'álkeresztény', hanem valódi keresztény volna, vajon hány migri fulladna a tengerbe? A rossz hír az, hogy ugyanennyi. Ugyanis NINCS ok-okozati összefüggés a kettő között. Amit a tag a plakáttal csinált, az semmiben sem különbözik attól, amit az ostoba ballibák tesznek a nyomorult politikájuk népszerűsítése érdekében! Mindkettő csak FELHASZNÁLJA a migriket és a halálukat egy cél érdekében. Persze megoldást még egyik sem javasolt sohasem! De az alapállításuk, miszerint nem jelentenek veszélyt egy ordenáré nagy hazugság! Nagyon komoly veszélyt jelentenek, ezt az élet már évek óta bizonyítja. Esetleg az is elfért volna a plakáton, hogy azok a kis feka migrik, amelyek nem merültek el a mélyben, mi minden kis finomságokat tudnak művelni Dél-Olaszországban, Franciaországban vagy akár a mutter kertjében! Ez valahogy kimaradt... És ahogy írtam is, lassan időszerű lesz a yachtokat radírozni és átfesteni őrnaszádokká vagy rombolókká! Az első lövések már eldördültek.

"Az emberek SOHA nem tanulnak mások hibáiból, de még a sajátjukból sem gyakran."

Ebben nem értek egyet veled! Személyes példáim is vannak ennek cáfolatára, de akár közösségi szinten is! Egyik legjobb példája ennek az, hogy végre védjük a határt és nem engedünk be migriket! Továbbá nem kívánunk párhuzamos társadalmakat az országban. Épp elég a cigányok jelenléte. Megtaunltuk a nyugatiak kárán. Nyilván nem állandó és örök a tapasztalat, de van példa a tanulásra. Szerintem.

"Talán azt kellene megtanulnunk, hogy a gyűlölet és a könyörtelenség, az embertelenség nem vezet semmi jóra."

Tévedésben vagy. Az, hogy migrik fulladnak a tengerbe, az NEM könyörtelenség vagy gyűlölet az európaiak részéről! Az, hogy nem akarom őket beengedni, nem akarok együtt élni velük, az nem gyűlölet és könyörtelenség, az egyszerűen egy döntés kérdése. Legitim és valid döntés! Az esztelen könyörületesség ellenben valóban nem vezet semmi jóra! Erre is megannyi példa volt már korábban (amiből valakik tanultak, ugye...)!

"Persze, nem vagyok biztos abban, hogy te is erre a keresztényi elvre gondoltál. :o("

A kereszténység nem jelent ostobaságot! Továbbá azt sem jelenti, amit a ballibák (és a poszter is) a kormány fejére olvas! A kereszténység NEM jelenti azt, hogy bárkinek és bárhol, bármikor feltétlenül és kérdés nélkül bármit meg kell tenni a segítség érdekében! Még tavaly kértem egy teológiát végzett jóbarát véleményét erről, aki levezette, hogy a 'felebarát' értelmezése és a feltétlen segítségnyújtás a szűkebb közösségi (a.k.a.: vallási közösség) keretek közötti szeretetet és segítséget jelenti! Keresztények nem háborúztak vagy védték az életüket, családjaikat? Dehogynem. Ahogy ostoba hódítás és kapzsi ármánykodás leplezésére is használták már a kereszténységet! Ahogy az egyik, úgy a másik oldal is csak felhasználja a saját céljai érdekében. Esetünkben azonban a kormány célja a legitim és a logikus. Marketing ide vagy oda!

"Szerintem is szégyenletes dolog, amit azok a nagyhatalmak tettek/tesznek, ... de mindezt a kereszténység nevében tették."

Tévedsz! A kereszténység ÁLCÁJA alatt!

"Márpedig ennél a posztnál ez a téma."

Ez a poszt egy közönséges 'orbánozás' és egy gyenge plakát kínos magyarázgatása, önreklám, semmi több.

"Melyik kérdés hogy jött ide?"

A kereszténység álcája alatt megölt millióké. Mi köze ahhoz a jelenlegi kormánynak és a tengerbe fulladó migriknek? Ez hogy jött ide, erre kérdeztem rá.
Kamp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 11:59:02

@frikazojd:

A református tan történetesen arra alapul, hogy semmilyen pápának sincs igaza. Csak szólok...

Kampfer 2018.09.27. 12:01:03

@chrisred: No és a török, az öbölmenti államok csapatai, az amerikai csapások és az iráni csapatok akciói miatt. Ezeket valahogy állandóan elfelejted, egyszerűen csak 'oroszozol', ahogy 'orbánozni' is szoktál! Sokkal bonyolultabb ott a probléma, mintsem azt egy egyszerű 'Aszad' és az 'oroszok' emlegetésével le lehetne írni!
Kamp.

Heremóka 2018.09.27. 12:01:37

Teljesen egyértelmű, hogy a kormány felhasználja céljaira a MIGRÁNS-hullámot és magát a kereszténységet is. Majd hülye lenne nem tenni. Politikában egyenességet ne keressen senki. Úgy esett azonban, hogy amit -ebben a témában- mondanak, véletlenül igaz. Nyilván nem az igazság követése a szándékuk, ez csak véletlen egybeesés, hatalmon-maradási kényszerből.

Számomra a libbant oldal sokkal érdekesebb. Irgalmatlan pénztömegek elégetése árán is óriási falakba ütköznek, amiket a hazugságaik emelnek eléjük. Azt nem értem, hogy hova ez a sietség?! Ötven év múlva úgyis vége lenne a nyugati civilizációnak, mert a fehér ember ebben a fejlettségi szinten már képtelen megfelelni a maga teremtett világnak és reprodukálódni is egyszerre. (Japánt -és a fejlett kínai vidékeket- ugyanúgy fenyegeti mindez, tehát ez nem kultúrafüggő.)
Miért rohannak a pénzmágnások nincstelen, fanatikus íkúfájterek tömegeinek betelepítésével? Hova ez a türelmetlenség? Tudják, hogy azok egy kapavágást nem fognak tenni sehol, mégis...
Remélem, hogy pont ezzel az észnélküli nyomulásal b.sszák el.

Istenben bízunk!

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 12:06:35

@maxval balcán bircaman: annyi felekezetet mondhattál volna, de te nem, te inkább ismét hülyeségeket beszélsz.

na, jót nevettünk, mostmár mehetsz a picsába, pedofil köcsög.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 12:10:58

@frikazojd:

Te 2-t említettál: a reformátust és a katolikust.

Valójában még a katolicizmus se állítja, hogy a római pápának mindig igaza van. De a református felekezetnél ez eleve fel se merül.

chrisred 2018.09.27. 12:12:06

@Kampfer: A törökök gyártják a menekülteket, igaz, de egyben féken is tartják őket - mégpedig nagyságrendekkel többet, mint amennyit a működésük indukál. Az egész siíta koalíciót nem bontom szét a kedvedért, nálam az Aszad mint hívószó az alavitákra és az összes környékbeli szövetségesére vonatkozik. Trump és az izraeli erők által mért csapások elsősorban a szíriai hadsereget érik, nem hiszem, hogy komoly menekülthullámot gerjesztenének - bár tévedhetek is. Az öbölmenti szunnita államok Jemennel vannak elfoglalva, onnan viszont menekült még a szomszédos országokba se jut el, nem hogy Európába.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 12:13:24

@Attilajukkaja:

A bűnt azok követik el, akik embereket meghívnak Európába, majd nem fogadják őket, lásd a Mertkell-klikket.

Az illegális migrációt gátolni kell, nem támogtani, ugyanis halált okoz.

chrisred 2018.09.27. 12:15:59

@Kampfer: Amúgy a második felére az a válaszom, hogy a konkrét népirtás és a szunnita többség bármilyen módon történő eltüntetése Szíriából elsősorban Aszad érdeke, és Putyin az ő globális szinten egyetlen figyelembe vehető támogatója.

Andy73 2018.09.27. 12:16:26

Nos, az tényleg gyenge műalkotás, amit magyarázni kell. Az, hogy a képen kétféle vizijármű van, valamint vízben úszó, ill. fuldokló emberek is, önmagában nem okat mond.
A felirat már ad némi támpontot, de az sem sokat, mert a nagyobb hajó/motorcsónak/yacht akár a vízben levő embereket is mentheti. Azokat, akik felelőtlenül, önmaguk életét veszélyeztetve egy olyan gumicsónakkal szálltak tengerre, amivel még egy tavon (pl. a Balatonon is) csak a part közelében szabad tartózkodni.

Ha a Balatonon vízbefullad valaki hasonló szituációban, vagy pl. egy vizibicikli-balesetben, akkor sem azokat hibáztatják, akiknek komolyabb hajójuk van a vízen vagy a kikötőkben, hanem azokat, akik felelőtlenül, nem rendeltetésszerűen használták a csónakokat vagy a vizibicikliket, túlságosan eltávolodtak a parttól, vagy figyelmen kívül hagyták a viharjelzést.

Ebben az esetben sem a hajón levők, hanem az embercsempészek a felelősek, akik több ezer dollárt is elkérnek fejenként egy ilyen gumicsónokoztatásért a nyílt tengeren.

És még egy gondolat: az, ha a motorcsónakban utazók keresztény vallásúak, nyilvánvalóan nem fenyegeti a kereszténységet vagy a keresztény kultúrát. Nem ártana megérteni, hogy a kereszténység nem azonos a kommunizmussal, ahol mindenkinek kötelezően egyformán szegénynek kell lenni. Ez az Európában már megbukott rendszer éppenséggel üldözte a kereszténységet. Sajnos a baloldali politikusok jelentős része még mindig ezt teszi.
A kereszténység egyébként valóban ideálként mutatja be az ÖNKÉNTES szegénységet, de nem írja azt elő. Nem kötelező minden kereszténynek szerzetesnek állni, lemondva minden vagyonról.
A kereszténységnél alapvető érték az egyén szabadsága, szabad döntése, ami viszont a muzulmán és kultúrában már egyáltalán nincs így. Ezért az utóbbi terjedése és térhódítása valóban veszélyezteti Európát. Nem csak a keresztény Európát, hanem azt az alapvetően szabad Európát is, amilyennek most ismerjük.

Ajánlott olvasmány: Behódolás.

Attilajukkaja 2018.09.27. 12:17:07

@maxval balcán bircaman:
"Csak egy példa: "Semjén nem keresztény, mert szeret állatot ölni"."
Ennyi a bizonyítékod a liberálisok Jézus ellenes nézeteire? Valaki egyszer ezt írta, akit te liberálisnak hiszel? :o))))
Birca, Birca! Te engem nem veszel komolyan!

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 12:18:12

a birkabuzinak valóságallergiája van.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 12:27:53

A kereszténységre a veszélyt az jelenti, hogy nem bírja elhatárolni magát a Soros féle pénzglobalizációs álhumanizmustól

Most úgy áll a helyzet, hogy ha Soros boldoggá avatását valaki kezdeményezi, akkor jó eséllyel keresztül is menne a Vatikánon. Miközben embermilliókat tett tönkre, háborúk kirobbantásában visel felelősséget, és a tengerbe fulladt migránsok hitegetéséért is felelősséggel tartozik

Elvégre még papírja is van arról, hogy keresztény

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 12:28:18

@maxval balcán bircaman: 5. panacsolat: "Ne ölj!"

Ennyi. Semmilyenzsóti pedig beteges évezettel gyilkol, csak azért mert ha ezt gyerekekkel csinálná (ahogy azt valójában szeretné), azért még a NER-ben is esetleg megbüntethetik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 12:31:24

@frikazojd:

1. Ne gyilkolj. Nem minden ölés tilos.

2. Eleve csak emberekre vonatkozik a tilalom.

3. Buta troll vagy.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 12:36:42

@maxval balcán bircaman: az eredeti arámi szövegben nincs semmilyen kitétel buzigyuri. A hivatalos fordítása pedig Ne ölj.

Semjén egy pedofil elmebeteg mint te.

hümhüm 2018.09.27. 12:38:23

@szuperapu:
Bloggerkém hülye vagy. Vagy csak egyszerűen műveletlen.
Kérlek, sorold fel, hogy milyen keresztény kultúrát találsz észak-Afrikában, amely a muszlim hódítás előtt szinte tisztán keresztény terület volt.
Semmilyet.
Szerinted mi történt a közel-keleti és a mai Törökország partvidékén a keresztény kultúrával?
Megsemmisült illetve totál el van nyomva.
Mi lett Bizánc keresztény kultúrájával? He?
Remélem nem azt állítod, hogy azóta is él és virágzik...
Marha.

hümhüm 2018.09.27. 12:44:05

@frikazojd: Ha műveltebb lennél, akkor láthatnád, hogy:
1. a Tízparancsolatot nem arámi nyelven írták
2. a Tízparancsolat az ember és ember valamint az ember és Isten közti viszonyokra ad útmutatást. Az ember és az őt körülvevő élővilág viszonyával nem foglalkozik.
3. Az ókori zsidóknál állatáldozatot mutattak be különböző vallásünnepi eseményen. Ehhez bizony le kellett ölni egy élő állatot.
Olvass, művelődj...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.27. 12:48:30

@frikazojd:

Na látod, ezért számít eretnekségnek a Biblia szószerinti értelmezése.

A "pedofil" szó jelentésének nézz utána szerintem...

W123qp 2018.09.27. 12:50:01

"Az emberek SOHA nem tanulnak mások hibáiból, de még a sajátjukból sem gyakran."

Ebben nem értek egyet veled! Személyes példáim is vannak ennek cáfolatára, de akár közösségi szinten is! Egyik legjobb példája ennek az, hogy végre védjük a határt és nem engedünk be migriket! Továbbá nem kívánunk párhuzamos társadalmakat az országban. Épp elég a cigányok jelenléte. Megtaunltuk a nyugatiak kárán. Nyilván nem állandó és örök a tapasztalat, de van példa a tanulásra. Szerintem.

Amennyiben nem szeretnétek párhuzamos társadalmakat, akkor nem elég a migriket NEM beengedni, hanem a politikai elitet?(pff.) is el kellene zavarni.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 12:51:40

@hümhüm: azt a kretén kurva anyádat te nyomorult pedofil szarházi te :DD ezt ilyen fidesz szemináriumon tanultad, te csöves? tudom hogy azt hiszed hogy neked van igazed, ez jellemzi az összes terroristát, és hiába is mutatok akármit, te maradsz a laposföldnél meg a kemtrélnél, mert annyira visszamaradott vagy, hogy tenyekkel úgysem lehet megzavarni :D ostoba csicska.

chrisred 2018.09.27. 12:53:51

@hümhüm: "Szerinted mi történt a közel-keleti és a mai Törökország partvidékén a keresztény kultúrával?"

A keresztes hadjáratok folyamán létrejött államokról van szó?

"Mi lett Bizánc keresztény kultúrájával?"

Hallottál már a negyedik keresztes hadjáratról?

Attilajukkaja 2018.09.27. 12:54:02

@Kampfer:
"ez demagóg ostobaság. Persze, hogy egy tengeren vannak lélekvesztők és luxus járművek is."
Akkor te nem értetted meg a plakát lényegét, mert jól látszik rajta, hogy a luxushajó a fuldoklók mellett halad el. Nagy különbség! Ez persze csak szimbolikus ábrázolás, de jól mutatja a lényeget: a szegénységből kikapaszkodott újgazdagok nálunk éppen olyan embertelenek, könyörtelenek a menekültekkel szemben, mint az általuk sokat kritizált egykori gyarmatosítok.

"A hatásvadászat persze megvan benne"
A plakát dolga a hatásvadászat, vagyis szerinted is ütős darab. Egyetértünk.

"a gondolatot, hogy ez csak rosszabb lesz! Elindulnak?"
El, a plakát amúgy sem nekik szól.

"Tesznek valamit a helyzet javítása érdekében? Semmit."
A menekültek? Mégis mit tudnának tenni? Az EU tesz, ezért le is csökkent az Európába érkező menekültek száma minden országban.

"Ezért semmitmondó, de ostoba hatásvadász a plakát."
Számodra az, mert nem látod, amit nem akarsz látni.

"ha a kormány nem volna korrupt, nem 'álkeresztény', hanem valódi keresztény volna, vajon hány migri fulladna a tengerbe?"
Jóval kevesebb, az tuti. Mert nem kerítésekre költene milliárdokat, hanem arra, amire az EU más országai is: menekülttáborokat finanszírozna É-Afrikában és nálunk is, azon munkálkodna, hogy segítse azokat a nemzetközi szerveket, amelyek a háborúk minél előbbi végét szeretnék elérni.

"Amit a tag a plakáttal csinált, az semmiben sem különbözik attól, amit az ostoba ballibák tesznek a nyomorult politikájuk népszerűsítése érdekében!"
Mi köze ennek a bal - vagy jobboldalisághoz? Semmi!

"az alapállításuk, miszerint nem jelentenek veszélyt egy ordenáré nagy hazugság!"
Valamennyi veszélyt persze jelentenek, de ez benne van a pakliban. Azok a letelepedési kötvényeket vásároló orosz, ukrán vagy arab maffiózók is jelentenek. Azokért mikor aggódtál ennyire?

"az is elfért volna a plakáton, hogy azok a kis feka migrik, amelyek nem merültek el a mélyben, mi minden kis finomságokat tudnak művelni Dél-Olaszországban, Franciaországban vagy akár a mutter kertjében!"
Rajzold meg. Tessék!

"ahogy írtam is, lassan időszerű lesz a yachtokat radírozni és átfesteni őrnaszádokká vagy rombolókká! Az első lövések már eldördültek."
Na végre kimutattad a szokásos fogad fehérjét! :o))))
A lényeg, hogy baromi keresztény módon kaszabolhassatok le újra embereket, de minél többet. Nem iga??? :o)))

"Személyes példáim is vannak ennek cáfolatára"
Mindenre van példa és ellenpélda is. A kerítés biztosan nem egy sikeres példa!

"Épp elég a cigányok jelenléte. Megtaunltuk a nyugatiak kárán."
Húha! Mit tanultál a cigányokról a Nyugattól?

"hogy migrik fulladnak a tengerbe, az NEM könyörtelenség vagy gyűlölet az európaiak részéről!"
A legtöbb álkeresztény ezt állítja.

"A kereszténység nem jelent ostobaságot!"
Számomra a dogmatikus vallásosság gyakran jelenti azt, de itt most a keresztényi alapelvekről beszélünk, amibe nem fér bele, ha nem segítünk a bajbajutottakon.

"a 'felebarát' értelmezése és a feltétlen segítségnyújtás a szűkebb közösségi (a.k.a.: vallási közösség) keretek közötti szeretetet és segítséget jelenti!"
Ja persze! Magyarul, csak annak kell segíteni, akinek éppen jónak látjuk. :o))))

"Keresztények nem háborúztak vagy védték az életüket, családjaikat?"
És te most úgy látod, hogy háborúban állunk a menekültekkel szemben? Akkor mégsem volt hiábavaló annyi sok milliárdot kidobni az ablakon a kék plakátokra, mert rád nagy hatással voltak.

"a kormány célja a legitim és a logikus."
Ha sokszor leírod, tán még magad is elhiszed. A kormány egyetlen célja a hatalom. Semmi más nem érdekli őket: se te, se én, se a többi gyalog a táblán.

"A kereszténység ÁLCÁJA alatt!"
OK. Ahogy most is ezt teszi a NER.

"Ez a poszt egy közönséges 'orbánozás' és egy gyenge plakát kínos magyarázgatása, önreklám, semmi több."
Tudom, tudom. Mi más is lehetne, ha nem Orbán ánuszát nyalogatja? :o)))))

"A kereszténység álcája alatt megölt millióké. Mi köze ahhoz a jelenlegi kormánynak és a tengerbe fulladó migriknek?"
Semmi. Ez úgy jött ide, hogy Visceroid az európai keresztényekről írt, akiket muzulmán fanatikusok gyilkoltak meg. Az ő logikája szerint, ezért a muzulmánok veszélyeztetik a kereszténységet. Ilyen alapon akkor a keresztények is veszélyeztetik a kereszténységet, hiszen ők is sok millió keresztényt öltek már meg. Ez volt rá a válaszom. Így már érthető?

Midnight Run 2018.09.27. 12:54:41

Szerintem Magyarországnak komoly bevándorlásra lenne szüksége. Főleg keletről és délről - orosz, ukrán, balkáni népek - jöjjenek. A muszlimok integrálása tényleg nehezebb. Az afrikaiak, közép-ázsiaiak meg alacsony képzettségüek.

Mondjuk a kormányzat dajkameséjét a migránsokról nem értem: eladják nekünk, hogy Mária országába akarnak ezek a fickók jönni.
A valóság viszont az, hogy innen mindenki inkább elfelé megy, a migránsok sem akarnak itt maradnak.

Akkor mi a bánatért hisszük el ezt a dajkamesét?

Attilajukkaja 2018.09.27. 12:57:40

@maxval balcán bircaman:
"Pedig ez pont jó példa a hülyeségre."
Legfeljebb arra, nem pedig arra a hazugságodra, hogy a liberálisoknál közhely a Jézus állítólagos állításaival való szembenállás. :o)))
A példádat amúgy honnan citáltad?

Attilajukkaja 2018.09.27. 13:04:36

@Midnight Run:
"Szerintem Magyarországnak komoly bevándorlásra lenne szüksége. Főleg keletről és délről - orosz, ukrán, balkáni népek - jöjjenek."
Ezt sok szakember is mondogatja manapság.
Az a baj, hogy számukra Magyarország már nem elég vonzó hely, inkább továbbmennek az utálatos Nyugatra. :o)

"A muszlimok integrálása tényleg nehezebb. Az afrikaiak, közép-ázsiaiak meg alacsony képzettségüek."
Valóban!

"Akkor mi a bánatért hisszük el ezt a dajkamesét?"
Amiért a többit is: nem akarunk tudomást venni a saját problémáinkról, amiket elsősorban magunk orvosolhatnánk. Inkább sírunk-rívunk, hogy jaj-jaj, minket így meg úgy támadnak Brüsszelből meg az USA-ból, meg jaj jönnek a migrácsok és odavész az a fene nagy kereszténységünk. A sírás pedig nem kerül sok munkába, abban spillerek vagyunk!

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 13:05:41

@maxval balcán bircaman: hopp pirul a popód mi? bepantent próbáld.

Attilajukkaja 2018.09.27. 13:05:48

@maxval balcán bircaman:
"Lásd akár @frikazojd: szövegeit példának..."
Aki nem érti a szarkazmust, az ne példálózzon vele.

hümhüm 2018.09.27. 13:08:43

@chrisred: "A keresztes hadjáratok folyamán létrejött államokról van szó?"
Nem, hanem az iszlám hódításig eltelt kb. 600 év alatt kialakult keresztény kultúrájú területekről: gyakorlatilag az egész Földközi-tengeri partvidék és a mai Jordánia, Szíria, Irak egy része területéről.
@frikazojd: adjak szappant, hogy kimosd a szádat?
Félnótás kis pöcs.

valkyre 2018.09.27. 13:10:15

Az alkotás iróniája jó, mint kérdésfelvetés is találó. A kollektív-ellenségképes propaganda nem túl keresztény.

A magyarázat amit ír a szerző már vitatható. Hangsúlyozza is, hogy "szerintem".

Nem tudhatjuk még biztosan megjósolni, hogy mit indít esetleg el hosszútávon ez az álszent, ellenségképes agymosás.

Egyelőre még, illetve jelen pillanatban láthatóan nem áll készen Európa, - lehet, hogy sosem fog - ha tetszik, ha nem(!) asszimilálódni nehezen tudó embereket befogadni. Jelen állás szerint, hosszú távon, nagyobb számban már veszélyt jelenthet. Legyen bármilyen vallású is.

Ugyanakkor, köztük is nagyon sokan vannak ("libsik" talán?:)) akik viszont be tudnak illeszkedni, értékelik hogy befogadtuk/befogadták őket... Az, hogy mennyire dolgosak vagy mihez értenek már megint más kérdés.

Ellenben a demográfiai mutatóinkat elnézve tényleg veszélyt jelent(het) az európai kereszténységre, illetve kultúrára nézve a közel-keleti, afrikai bevándorlás.

Bár, szigorúan kontrollált formában akár profitálni is lehetne belőle. Sajnos, már az ukránok sem nagyon akarnak hozzánk jönni dolgozni. Hiába bízik ebben (titkon) a kormány. Különben is már kb ott tartunk, hogy ők is utált migránsok lennének.

A számunkra is ideális, kontrollált migráció mindenesetre nem sikerült, az már biztos. Nézzük akár EU-s akár hazai szinten.

Az is biztos viszont, tényleg, hogy ők nem hagyják a vallásukat a tengerparton annyian, mint ahányan mi magunk már itthon elhagytuk azt ;) Lehetne ezzel egy liberális-kereszténydemokrata pártos "Tudta?" stílusú plakátkampányt is nyomatni akár.

Ja, az oroszok/Aszad szerepéről az egészben - is mintha megfeledkeztünk volna az utóbbi időben. de van ott több szereplő is. A dolgok nem feketék fehérek.

W123qp 2018.09.27. 13:12:36

@valkyre:
Nocsak, valaki gondolkodik. Üdvözítő.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 13:13:00

@hümhüm: miért, csak a fideszesek használhatnak erős szavakat? ha nem, akkor takarózz be anyáddal léccykeh.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 13:15:55

@valkyre: Hírek amiket nem tudsz meg a habonymédiában című rovatunkban ma:
Libanoni illetékesek szerint csak rajtuk keresztül 50ezer szíriai tért vissza szíriába idén.

De valósággal ne is ijesztgessünk fideszeseket.

Attilajukkaja 2018.09.27. 13:24:06

@valkyre:
" köztük is nagyon sokan vannak ("libsik" talán?:)) akik viszont be tudnak illeszkedni, értékelik hogy befogadtuk/befogadták őket... Az, hogy mennyire dolgosak vagy mihez értenek már megint más kérdés."
Erről az jutott eszembe, hogy olyan ny-európai országokban, ahová az elmúlt években sok kelet-európai is érkezett, azt figyelték meg, hogy közöttük is sok a képzetlen és a nyelvet nem ismerő. Az érdekesség, hogy őket sokkal kevésbé találták alkalmazkodóknak, mint más bevándorlókat. Ezt azzal magyarázták, hogy az ukránok, lengyelek, magyarok inkább saját közösségeket alakítanak ki az adott befogadó országban, ezért nem érzik úgy, hogy asszimilálódniuk kellene, meg kellene tanulniuk az adott nyelvet, kultúrát. A törökök, afgánok, afrikaiak sokkal gyorsabban alkalmazkodnak a helyi viszonyokhoz, mint a kelet-európaiak. Ez persze személyenként eltérő, de nagyon csodálkoztam, mert nem ezt gondoltam volna.

konrada 2018.09.27. 13:25:11

@frikazojd:
...azért nézz utána, hogy akár a magyar határon átlépő, avagy a Libiából áthajózók hány %-a szír állampolgár...
... s akkor talán elgondolkodsz azon, hogy ezt a migri kérdést le lehet redukálni a szír polgárháborús menekültekre, aminek a vége meg is fogja azt oldani...

konrada 2018.09.27. 13:27:11

@Attilajukkaja:
...jaja! Elég csak a Molenbeek kerületét megnézni...

Attilajukkaja 2018.09.27. 13:34:16

@konrada:
"Elég csak a Molenbeek kerületét megnézni."
Nem jártam ott.

Fülig José 2018.09.27. 13:38:11

@valkyre: "Nem tudhatjuk még biztosan megjósolni, hogy mit indít esetleg el hosszútávon ez az álszent, ellenségképes agymosás."
hát hogy a f@szomba' ne tudnánk? újabb 18/4-eket, amíg csak folyik a stex nyugatról (aztán nyilván távozik a fénycsóva).. ez kell az agyhalott fideSS-rettegőknek. ahogy itt a kolléga írja: csak a valósággal ne ijesztgessük öket..

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.27. 13:40:45

@konrada: ...azért nézz utána, hogy én mit írtam le...
... s akkor talán elgondolkodsz azon, hogy ezt az összes többit csak úgy odaképzelted... mert ilyesmiről én nem írtam.... ...nem mintha nem lenne igaz ... ...... csak én ilyenről ... ...... nem beszélt.....em ...

chrisred 2018.09.27. 13:44:15

@hümhüm: Hát az attól függ. Az eretneknek tartott őskeresztény szektákat (pl. paulikiánusok) mindkét irányzat, a nyugati és az orthodox keresztény államvallás üldözte. Az arrafelé élő orthodox kereszténység pedig a Bizánci Birodalomnak a nyugati keresztesek által történt szétverését követően esett szét.

midnightcoder2 2018.09.27. 13:49:11

@chrisred: A szírek egészen jól elvoltak Aszaddal a felkelésig. Kb. olyasmi GDP-t termeltek a végére fejenként mint mi. Igaz persze, hogy ők olajország...

A felkelők akik igazából iszlám szélsőségesek, legalább olyan lelkesen irtották a helyi nem iszlamista lakosságot, mint Aszadék a felkelőket.

konrada 2018.09.27. 13:50:55

@Attilajukkaja:
...pedig ott aztán látszik - ahogyan írod is - kik gettósítják azokat a városrészeket, ahová tömegesen beköltöznek...

Laciii 2018.09.27. 13:56:10

Kérdezz meg pár valódi menekültet akiknek Iránt kellett otthagyni a muszlim hatalomátvétel miatt.

@frikazojd: nyaralni, aztán vissza németbe felvenni a lóvét.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 13:56:36

@Attilajukkaja:
Most komolyan gondolod, hogy 800 évvel ezelőtti keresztes hadjárat miatt be kell fogadnunk XX millió muszlimot?

A keresztes hadjáratok egyébként szentföldi muszlim térhódítás ellensúlyozására indultak, mint ahogy a reconquista és a rákövetkező inkvizíció is egy 700 évig tartó muszlim hódítástól foglalta vissza Spanyolországot. De volt idő, amikor a muszlim hadak már Párizstól nem messze voltak. Igaz, azóta már be is vették Párizst, Brüsszelt és folyt. köv.

Nem vagyok rasszista de az ember színe fehér. 2018.09.27. 13:56:58

A postolo csak a szokasos arabszopo, sorosberenc lipsi, de majd dunaba lojuk.

chrisred 2018.09.27. 13:57:06

@midnightcoder2: Igen, pont ez volt a gond. Egy túlnépesedett ország lett, amit gazdaságilag egyedül egy fikció, a magas világpiaci olajár tartott fenn. Aszad hasonlóan Kádárhoz, jóléti intézkedéssel tartotta egybe a kisebbségi alaviták által uralt államot, amíg voltak hozzá forrásai.

Attilajukkaja 2018.09.27. 14:01:56

@konrada:
"pedig ott aztán látszik - ahogyan írod is - kik gettósítják azokat a városrészeket"
A gettósodás egy dolog, az alkalmazkodás egy másik. Ki lehet alakítani saját gettókat, közben megtanulni a nyelvet és igyekezni alkalmazkodni a kultúrához, ahol az szükséges (pl. a munkahelyen). A k-európaiak közül szerintem azért sokan azért nem teszik ezt, mert úgy gondolják, úgyis csak egy-két évre mennek oda, tehát nem fektetnek bele plusz energiát. Pedig a nyelvtanulás nem lenne egy buta befektetés.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 14:01:57

@Attilajukkaja:
Sokat vagyok Németországban, legutoljára egy ismert tóparti üdülővárosban. Az ottani Lidl kb. olyan mint az isztambuli bazár, mindenféle egzotikus lepleket viselő népekkel van tele, alig látni fehér embert

Nekem viszont megérte, mert a sertéshúst sokszor adták akciósan még a lejárat előtt, mert nyilván senkinek se kellett

Attilajukkaja 2018.09.27. 14:05:02

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
"Most komolyan gondolod, hogy 800 évvel ezelőtti keresztes hadjárat miatt be kell fogadnunk XX millió muszlimot?"
Eszem ágában sem volt ilyet mondani!!!!!
Csak azt állítom, hogy a keresztények sem voltak semmivel sem jobbak a történelem folyamán, mint a muszlimok, ha keresztények vagy mások leöléséről volt szó.

Kampfer 2018.09.27. 14:06:29

@Attilajukkaja: "Akkor te nem értetted meg a plakát lényegét, mert jól látszik rajta, hogy a luxushajó a fuldoklók mellett halad el. Nagy különbség! Ez persze csak szimbolikus ábrázolás, de jól mutatja a lényeget: a szegénységből kikapaszkodott újgazdagok nálunk éppen olyan embertelenek, könyörtelenek a menekültekkel szemben, mint az általuk sokat kritizált egykori gyarmatosítok."

Korábban írta itt valaki, hogy a kép alapján akár segíteni is érkezhetett az a yacht! De az semmiképp sem jön le, hogy elmegy mellettük. Az újgazdagokat sehol sem érdeklik az átlagemberek. Ez nem újdonság. Továbbá nem tudod, hogy a migrik között mennyi a menekült és mennyi az egyszerű bevándorló!

"A plakát dolga a hatásvadászat, vagyis szerinted is ütős darab. Egyetértünk."

Dehogy értünk egyet! Nem értettél meg. Az, hogy egy plakát hatásvadász, az nem új! Ez is az. De korántsem ütős! Sorokon keresztül kell magyarázni, mit is akart a tag, de az sem jön le belőle. Továbbá ez a plakát egyáltalán nem ütős (ahogy azt írtam is, de nem értetted meg)! Szar. Semmitmondó, ostoba. Ennyi.

"El, a plakát amúgy sem nekik szól."

Én sem állítottam ilyet!

"A menekültek? Mégis mit tudnának tenni?

A migrik? Talán ne öldössék egymást ok nélkül. Talán ne kezdjék el agyonverni azt, aki iskolába jár. Talán ne taroljanak le maguk körül mindent. Talán tényleg vívják meg maguk azt a harcot, amit senki más nem fog helyettük megvívni! Talán kezjenek el építeni országot, társadalmat. Szerintem.

"Az EU tesz, ezért le is csökkent az Európába érkező menekültek száma minden országban."

Ostobaság! Tudod, miért csökkent? Egyrészt azért, mert a migrik sem tudnak már csak úgy átvágtatni a kontinensen. A bolgárok, macedónok, magyarok, szlovének, osztrákok zártak. A románok még megbírkóznak kerítés nélkül is az áradattal. Másrészt jelenleg a törökök intézik el azt, amiért te a magyarokra fröcsögsz évek óta. Tudod, ott a határon szó nélkül szarrálövik a migriket, ha nem állnak meg felszólításra! Na, ezért állt meg! A líbiai sztori még keményebb! De ahhoz a 'zunijónak' semmi köze! Sajnos... Nem találtak megoldást, ez az igazság. Egy köztes állapotban vagyunk.

"Számodra az, mert nem látod, amit nem akarsz látni."

Azt látom, amit te képtelen vagy észrevenni és fölfogni!

"Jóval kevesebb, az tuti. Mert nem kerítésekre költene milliárdokat, hanem arra, amire az EU más országai is: menekülttáborokat finanszírozna É-Afrikában és nálunk is..."

Három éve vitázunk ezen és három éve írkálsz ostobaságokat.
A kerítésnek nem volt célja a migriken segíteni. Az országon kellett segítenie, azt a célt elérte és a mai napig is szolgálja.
Menekülttáborokat finanszírozni? Amik egy hét alatt megtelnek és újra deportálni kell? Majd újra? És a bennük uralkodó állapotok a migrik szerint is rosszabbak, mint az otthoniak? Zseniális! Tényleg jó befektetés. Ja, nem! Hol a határ? Ha beengedsz 50000-et, mit mondasz az 50002-ik, az 51000-ik bociszeműnek? Három éve képtelen vagy erre választ adni! Zsákutca, amiről te itt írkálsz.

"Mi köze ennek a bal - vagy jobboldalisághoz? Semmi!"

Nagyon sok! Persze ezt sem látod... Mindkét oldal a saját céljai mentén használja föl a migriket és a halálukat is. A ballibák a szlogen szerint mindenáron segíteni akarnak (persze nem, csak kell a marketing)! De a módját persze ők sem tudják. A jobboldal pedig egy adott cél (szuverenitás, integritás) érdekében politizál. Ennek egyik leglényegesebb pontja, hogy NEM priorizálja a migrik porblémáját.

"Valamennyi veszélyt persze jelentenek, de ez benne van a pakliban."

Kérlek ezt akkor írd alá úgy, hogy az attilád, az anyád vagy te, esetleg a rokonaid lesznek annak a 'paklinak' a darabjai! Ok, Jukka? Az ő életük lehet az ára a migrik jobb sorsának? Vagy inkább a másét kockáztatnád (ha már a 'pakliban' van ez is)??? A saját és a rokonaid, családod élete legyen a tét! Na, így nyilatkozzál!

"Azok a letelepedési kötvényeket vásároló orosz, ukrán vagy arab maffiózók is jelentenek. Azokért mikor aggódtál ennyire?"

Párezerszer már ezt is leírtuk neked! Mert abból valójában, fizikailag egy deka sem jött ide soha! Egészen más kockázatot jelentenek! Mellesleg neked is leírtam már ezerszer, hogy azt is egy balfasz dolognak tartom, de ugye arra emlékszel, amire neked kényelmes!

"A lényeg, hogy baromi keresztény módon kaszabolhassatok le újra embereket, de minél többet. Nem iga??? :o)))"

Ezért szoktam írni neked, hogy ostoba, buta egy teremtmény vagy. Tudod, a fegyverhasználat nem cél, hanem ESZKÖZ! A cél az, hogy ne jöjjenek át. Megértik, vagy nem értik meg. A fegyver arra szolgál, hogy érvényt szerezzen a rendnek. Tudod, ha felszólításra nem állsz meg, kultúrországban felszólítanak, figyelmeztetnek, majd tüzet nyitnak. De nem ez a cél! Ez csak az eszköz. És minél kevesebbet, annál jobb, annál hatékonyabb. Ez a cél!

"Mindenre van példa és ellenpélda is. A kerítés biztosan nem egy sikeres példa!"

És újfent. Te bajod. A kerítés egy nagyon sikeres, hatékony és eredményes példa. Nem csoda, hogy te nem érted meg!

==>

Alick 2018.09.27. 14:07:06

@midnightcoder2: A népességrobbanást élelmiszer segélyekkel is meg lehet állitani. Ha ezekben az élelmiszerekben olyan adalék van, ami csökkenti a termékenyésget.

konrada 2018.09.27. 14:08:35

@frikazojd:
Akkor minek hoztad fel?
Leírtad azt, hogy 50 ezer szír ment haza Libanonról, mintha annak valamiféle jelentősége lenne abban a kérdésben, hogy mennyien akarnak a Száhel-övezet különböző országaiból Euórpába áttelepülni.
(...és látod, eddig kibírtam ... pont nélkül.;) Amit egyébként azért szokásom hozzátenni, mert vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy a kommentekben szokásos zanzásított mondatok teljes egészek, így abban a hiszemben akarják okítani a másikat, hogy annak az egész világképe, tudása benne van abban a pár lezárt mondatban.
...mközben annak van előzménye és van folytatása is - mert az egy továbbgondolás, illetve befejezetlen kifejtése a témának.
Talán így már érted, persze az is lehet hogy nem... (a 3 pont ez esetben a -, mert - szót, és az utána következőket helyettesíti, aminek a továbbgondolását a kedves olvasóra bízom!;))

Attilajukkaja 2018.09.27. 14:10:12

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
"Sokat vagyok Németországban, legutoljára egy ismert tóparti üdülővárosban. Az ottani Lidl kb. olyan mint az isztambuli bazár, mindenféle egzotikus lepleket viselő népekkel van tele, alig látni fehér embert"
Klassz! És ez téged zavar a vásárlásban?

"Nekem viszont megérte, mert a sertéshúst sokszor adták akciósan még a lejárat előtt, mert nyilván senkinek se kellett"
:o)))
Én is sokáig éltem egy multikulti országban, és tudtam, hogy a latin, a koreai vagy a zsidó negyedbe menjek-e vásárolni, ha ezt vagy azt akartam venni. Sehol nem éreztem fenyegetve magamat, csak mert másképp néztem ki. Igaz, ott senki nem uszította az egyik bevándorlót a másik ellen. :o)

Alick 2018.09.27. 14:11:11

@Attilajukkaja: Ja, nálunk a nagyvárosba kerülő dzsipókölykök is gyorsabban alkalmazkodnak, mint a vidéki parasztbácsi. Az más kérdés, hogy ez az alkalmazkodás tömegben eltűnő pénztárcákkal és hatékony drogterjesztéssel jár...

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 14:11:35

@chrisred:
A szíriai rencer sokkal demokratikusabb volt, mint az arab országok többségében. Az sem igaz, hogy csak az olaj tartotta volna fenn a jólétet, mint az igazi olajállamokban, pl. szaúdiaknál. A szociális rencer, pl. az egészségügy példásan működött, nagyon jó volt az oktatás, és a nők messzemenő egyenjogúságot élveztek Szíriában

A "nyitott társadalom" csinálóinak sikerült kihasználni az ottani törzsi ellentéteket, a demográfiai helyzetből adódó robbanékony helyzetet (a lakosság 2/3-a 30 évnél fiatalabb), a radikális iszlám iránti újabb fogékonyságot, és csináltak egy a Majdanhoz hasonló felkelést. Irigyeli is mindenki a szíriaiakat, talán még jobban mint az ukránokat a Soroséknak köszönhető hatalmas fejlődésért

Homo fideszbirkusz 2018.09.27. 14:18:41

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: "A "nyitott társadalom" csinálóinak sikerült kihasználni az ottani törzsi ellentéteket,"

Aztán meséld már el Homo fideszbirkusz, hogy Maygarország 1990 óta milyen társadalomban él? Itt az EU-ban???

Ja persze tudom, 2010 óta nagyban megy a röghöz kötött zárt birka társadalom kiépítése, de ezt egyelőre csak 2 millió genetikai hulladék támogatja.

Homo fideszbirkusz 2018.09.27. 14:20:31

@Alick: "A népességrobbanást élelmiszer segélyekkel is meg lehet állitani. Ha ezekben az élelmiszerekben olyan adalék van, ami csökkenti a termékenyésget."

Akkor Orbán valamit ilyet etetett a népével, mert a magyar a világ egyik legyorsabban elfogyó népe lett 2010 óta.

2018.09.27. 14:21:34

@Kampfer: A kerítés csak addig sikeres, amíg meg nem jelenik a túloldalon egy 20-30 ezres tömeg, feszítővágókkal felfegyverkezve. Ceuta és Melilla sem lesz már sokáig tartható, hiába van kettős 8 m-es kerítés, ha nekikezdenek pár ezren, úgy mennek át rajta, mint Fantomas a falon.

Kampfer 2018.09.27. 14:23:56

@Attilajukkaja: ==>

"Húha! Mit tanultál a cigányokról a Nyugattól?"

Leginkább azt, hogy ott sem tudnak integrálódni, ott is rühellnek és képtelenek dolgozni és azt, hogy onnan ki is lehet ám paterolni őket (Olaszország, Franciaország, Kanada)! Tudod, ott egy adott problémára legalább a cigányok vonatkozásában tudtak megoldást (korábban)! Na, ezt tanultam a 'nyugattól' a cigányokkal kapcsolatban.

"A legtöbb álkeresztény ezt állítja."

Akkor talán gondolkozz el azon, hogy van benne igazság! Tudod, a nagyszámok törvénye szerint ha ennyi és ennyiféle ember nyilatkozik hasonlóan, akkor esetleg az elméleteddel lehet a hiba!

"Számomra a dogmatikus vallásosság gyakran jelenti azt, de itt most a keresztényi alapelvekről beszélünk, amibe nem fér bele, ha nem segítünk a bajbajutottakon."

Amiről te beszélsz, az nem a bajbajutottak megsegítése, hanem a saját létünk ostoba veszélyeztetése! Tudod, az értelmes úgy segít, hogy magát nem sodorja bajba. Ha egy húszfős csónakban van már harminc hajótörött, akkor nem veszek föl még harmincat, hogy aztán mindenki odavesszen! Továbbá ha csak annak árán segíthetsz, hogy magad is odaveszel, akkor nem okos, hanem ostoba vagy.

"Ja persze! Magyarul, csak annak kell segíteni, akinek éppen jónak látjuk."

Ez is lehet egy olvasata a dolognak. Igen. Tudod, az ember mindig maga dönti el, hogy kinek segít önként és kinek nem. Azt sem ítélhetnéd el, ha az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondanánk, hogy akkor innentől ennyi volt és szépen befűzzük a hevedert! Az olaszoknak sem véletlenül lett tele a hócipőjük! Ez is okozat és nem ok!

"És te most úgy látod, hogy háborúban állunk a menekültekkel szemben?"

A migrikkel? Most nem. De három éve de facto valós konfliktussá fajult a kérdés. A törökök határain valóban fegyveres konfliktus van. Ott gyakran még a menekülő is tüzet nyit. Nem véletlenül reagáltak a törökök úgy, ahogy. Ami viszont a migráció kérdését illeti, jelenleg már jelent akkora fenyegetést, mint egy kisebb háború.

"Akkor mégsem volt hiábavaló annyi sok milliárdot kidobni az ablakon a kék plakátokra, mert rád nagy hatással voltak.

Már ezt is ezerszer leírtam, de a te bizonyítványod, hogy képtelen vagy fölfogni. Sebaj, ez végülis rólad szól...
Semmi szükségem propagandára ahhoz, hogy tudjam, mit gondoljak! Az a propaganda se nekem szólt és nem is erről. Csak eszköz volt az ellenzék ingoványra csalásához. De erről is ezerszer írtunk már neked!

"Ha sokszor leírod, tán még magad is elhiszed. A kormány egyetlen célja a hatalom. Semmi más nem érdekli őket: se te, se én, se a többi gyalog a táblán."

Nem azért, mert én hiszem, hanem mert így van. Persze, hogy a hatalom a célja. Minden kormányzat célja ez. Ami nem mindegy, az az, hogy mire használja a hatalmát. A migráció kérdését illetően a magam részéről maximálisan egyetértek a kormány szándékával. Másban már kevésbé. De ebben jól döntöttek! Mivel jelenleg itthon ők az egyedüli erő, amelyik ezt képviseli, túl sok választás nem maradt. A többi erő nem véletlenül van ott, ahol van. Rajtuk áll, hogy megértik-e, vagy sem. Ha nem, annak következményeit ők viselik, míg a kormány köszöni, de jól elvan.

"OK. Ahogy most is ezt teszi a NER."

Te tényleg szövegértési gondokkal küzdesz? Én nem ezt írtam föntebb??? Mindkét oldal csak eszközül használja a kereszténységet! Mit vitázol velem erről? Állítottam mást? Te komolyan egy idióta benyomását kelted...

"Tudom, tudom. Mi más is lehetne, ha nem Orbán ánuszát nyalogatja?"

Nem, nem tudod! Azért fáj a fejed már évek óta! Mert képtelen vagy fölfogni, hogy ha csak ilyen silány és ostoba módon támadjátok az Orbánt, azzal csak neki segítetek! És igen! Úgy fogsz meghalni, hogy ő lesz a kormányfő! Te pedig álmodozhatsz mindenféle balliba vágyálmokat, miközben épp azok milyensége okán betonozzátok a hatalomba az Orbánt! A legjobb támogatója épp az ostoba ellenzéke! Ezt vagytok képtelenek évek óta megérteni!
B.

W123qp 2018.09.27. 14:26:14

"Azok a letelepedési kötvényeket vásároló orosz, ukrán vagy arab maffiózók is jelentenek. Azokért mikor aggódtál ennyire?"

Párezerszer már ezt is leírtuk neked! Mert abból valójában, fizikailag egy deka sem jött ide soha! Egészen más kockázatot jelentenek! Mellesleg neked is leírtam már ezerszer, hogy azt is egy balfasz dolognak tartom, de ugye arra emlékszel, amire neked kényelmes!

A hozzánk nem jövő migri baj, a fizető külföldi hozzánk nem jövő orosz maffiózó, nem baj.

Koherens...

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 14:29:04

@Attilajukkaja:
Saját magadat cáfolod. Előbb még azt mondtad hogy Moulenbeekhez hasonlót még nem láttál, aztán jössz hogy milyen jó volt multikulti városokban járni

A saját kultúrához való ragaszkodás egy természetes igény, nem pedig uszítás. Nem is járhattál volna idegen kultúrájú városnegyedekben, ha azok a népcsoportok akiket említettél nem ragaszkodtak volna a saját kultúrájukhoz évszázadokon, egyesek közülük évezredeken keresztül. Úgy mellesleg az iszlám országokban - amiknek jelentős része azelőtt kersztény volt - nem is mehetnél végig az utcán vagy az ottani üzletbe olyan ruhában, amiben Európában egyelőre még lehet járni. A jelenlegi iszlám mainstreamnem tűr meg más kultúrákat

Úgyhogy az európai kultúrának a tömeges beengedéssel vége egyszerű demográfiai okból. Afrika és a Közel-kelet szaporodási ütemével Európa nem tudja felvenni a versenyt, de miért is kéne felvenni?

Mindenesetre furcsa érzés hogy az egykor homogén német nyelvterületen akármerre nézel csak egzotikus középkori viseletű népeket látni. Mintha egy varázsgömbbe néznél, Soros és Merkel világában ez lesz a jövő

DR. Smit Pal 2018.09.27. 14:29:37

"Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom."

Söt az a 2 milliárd arab és néger akit, a Junker, Merkel, Makron, a Pápa, az ENSZ, a hazai es külföldi libbantak akarnak ide betelepiteni kifejezetten erösitené a keresztény kulturát.

chrisred 2018.09.27. 14:32:06

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: "A szíriai rencer sokkal demokratikusabb volt, mint az arab országok többségében."

Mi, kelet-európaiak, akik még a Hazafias Népfront jelöltjeire is szavazhattunk, érzékenyek lehetünk az ilyen kis finomságokra, de valójában nem volt abban semmi demokrácia.

Az oké, hogy volt szociális rendszer, pont ezt írtam, de mibül Ubul? Jó, lehet, hogy nem csak az olaj, lehet, hogy benne voltak a kábítószerkereskedelemben is, mint a duci Kim.

Mint egy vallási kisebbség tagja, Aszad nyilvánvalóan nem engedett teret az radikális iszlám elveknek, sőt pártolta a liberális vallásnézeteket. Már az apja is irtotta az iszlamistákat. Dehát ez Magyarországra vetítve kábé olyan, mintha egy magyar zsidó sorosista támogatással puccsot hajtana végre, a pesti értelmiségre támaszkodva kiépítené az örökletes hatalmát, és mindenkit börtönbe vetnének, aki keresztet visel.

Fülig José 2018.09.27. 14:40:19

@DR. Smit Pal: "Söt az a 2 milliárd arab és néger akit, a Junker, Merkel, Makron, a Pápa, az ENSZ, a hazai es külföldi libbantak akarnak ide betelepiteni kifejezetten erösitené a keresztény kulturát."
hát, eldőlni biztos nem fogunk... :-)

W123qp 2018.09.27. 14:43:55

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
Igen, viszont a magyar átlag állampolgár aki max. valamiféle nyugati üdülőhelyre jut el, annak lövése sincs arról, hogy ezeknek a migránsoknak a java része már évek - évtizedek óta ott vannak, vagy esetleg már egy második generáció tagjai. És nem is volt velük baj. Az tény hogy'15-ben volt egy bumm, de ha nyugatEU-ban joggal gondolhatták, hogy tudják kezelni, hiszen számukra ez nem volt újdonság, illetve ha tetszik, ha nem van gazdasági hasznuk is.

Szóval a Magyarországon a polgárt arra idomítani, hogy ebbeől csak vérfürdő, halál, armageddon lesz...és egy kerítés által az Eu megmentőjének szerepében tetszelegni.

1999-ben voltam először hosszabb ideig No-ban, akkor is sok volt az idegen az utcákban, semmi gond nem volt velük. Sőt a németek java részét ugyanúgy nem érdekli az a téma, mint korábban.

tamask 2018.09.27. 14:48:04

Magyarország a béke szigete Európában, ahol nem ritka a tömeggyilkosság koncerteken és a szisztematikus nemi erőszak alkalmazása a fehér lakosság eltörlése érdekében.

W123qp 2018.09.27. 14:50:12

@tamask:
Igen, itt csak hajléktalanokat gyújtanak fel, de ez egybevág a budapesti rendeletekkel, és amúgy is a mi kutyánk kölyke csinálta, úgy hogy pacsi!

Attilajukkaja 2018.09.27. 14:50:42

@Kampfer:
Jaj ne! Már megint kezded ezt a végtelennek tűnő hosszadalmas levelezést.

"a kép alapján akár segíteni is érkezhetett az a yacht!"
Ja! Életszerű feltételezés. :o)))))

"Az újgazdagokat sehol sem érdeklik az átlagemberek."
Ebben nincs köztünk vita. Akkor sem érdekli őket, ha éppen a kormány élén állnak.

"Dehogy értünk egyet! Nem értettél meg."
:o)))) Nem értetted meg, de ezt szarkazmusnak szántam. :o)))

"hogy egy plakát hatásvadász, az nem új!"
Szerintem egy plakát nem jó, ha nem hatásvadász.

"Szar. Semmitmondó, ostoba. Ennyi."
Vagyis a plakát ütős, különben nem reagálnál rá ilyen hevesen.

"A migrik? Talán ne öldössék egymást ok nélkül."
Szerintem el kellene menned Afrikába és a K-Keletre, hogy továbbítsd az ottaniaknak a bölcs tanácsodat. Különben hülyék maradnak és feleslegesen háborúznak majd. Gondolom, az itthoniaknak is tele van a levelesládád hasonló bölcsességekkel, hogy mit kellene és nem kellene csinálnunk.

"Ostobaság! Tudod, miért csökkent? Egyrészt azért, mert a migrik sem tudnak már csak úgy átvágtatni a kontinensen."
Ez a te saját véleményed, amit semmi nem támaszt alá.
Amúgy meg fogd vissza magad, mert kezdesz bedurvulni, ami szokásod. Jól tudod, hogy nem tűröm a személyeskedéseket, majd az anyázásokat. Amíg normális hangnemben írsz, addig válaszolok.

"Másrészt jelenleg a törökök intézik el azt, amiért te a magyarokra fröcsögsz évek óta."
Persze, hogy a törökök és más, é-afrikai országok miután Merkel megállapodott velük. És én miért is "fröcsögök évek óta" a magyarokra? Gondolom, az Orbán kormányra gondoltál, csak elírtad, hogy a "magyarokra".

"Tudod, ott a határon szó nélkül szarrálövik a migriket, ha nem állnak meg felszólításra! Na, ezért állt meg."
Nem tudom. Te sem.

"Sajnos... Nem találtak megoldást, ez az igazság. Egy köztes állapotban vagyunk."
Ebben egyetértek veled.

"Azt látom, amit te képtelen vagy észrevenni és fölfogni!"
Ja persze! :o))))

"A kerítésnek nem volt célja a migriken segíteni. Az országon kellett segítenie"
A Fidesznek kellett szavazatokat nyernie.

"Menekülttáborokat finanszírozni? Amik egy hét alatt megtelnek és újra deportálni kell?"
A menekülttáborokra szükség van. Itthon is, de főleg Afrikában és a K-Keleten. Most is van belőlük sok, amelyeknek a finanszírozásába beszáll az EU is. Mert elemi érdeke. Nem egy kívánatos dolog, de egy muszáj, ha egyszer katasztrófahelyzet alakul ki. Mit nem értesz ezen?
Neked erre mi lenne a javaslatod azon kívül, hogy jó keresztény módjára mindenkit géppuskázzunk le?

"Tényleg jó befektetés. Ja, nem!"
Próbálj meg nem csak pénzben gondolkodni.

"Hol a határ? Ha beengedsz 50000-et, mit mondasz az 50002-ik, az 51000-ik bociszeműnek?"
Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt. Ehhez persze kellene egy kis hozzáértés és keresztényi jóindulat is, nem csak üres propaganda szöveg a drága kék plakátokon. Na meg egy kis együttműködés a lakossággal és a szövetségeseinkkel is. Az utóbbiak nélkül semmi sem fog menni.

"Mindkét oldal a saját céljai mentén használja föl a migriket és a halálukat is."
Ez a te elképzelésed. Szíved joga, hogy ezt hidd.

"Kérlek ezt akkor írd alá úgy, hogy az attilád, az anyád vagy te, esetleg a rokonaid lesznek annak a 'paklinak' a darabjai! Ok, Jukka?"
Kértelek, hogy ne személyeskedj, bármilyen nick alatt is írsz nekem. Mivel nem értesz a szép szóból, ezért itt berekesztem a beszélgetésünket. Jó lenne, ha megtanulnál úgy kommentelni, hogy senkinek az anyját vagy a rokonait ne hoznád szóba. És ne ostobázd, hülyézd le a másikat, mert nem ért veled egyet. Nem értem, miért teszed ezt, de látom, hogy nem bírod ki. Sajnálom. Amíg nem tanulsz meg kulturáltan beszélgetni, addig engem ne zaklassál! Erre már többször kértelek!
Viszlát!

tamask 2018.09.27. 14:52:18

@Attilajukkaja: a mohamedánista bevándorlók közül egyedül a marokkóiakat tudom valamennyire elfogadni, mert ők árulják a hasist szerte Európában. De ennyi a hasznuk. Az afgán erőszakol, a török maffiát épít mindenhol.

tamask 2018.09.27. 14:53:35

@W123qp: tehát a létező problémák mellé még importáljunk a problémákat a harmadik világból. Szuper ötlet.

Fülig José 2018.09.27. 15:00:23

@tamask: 'Magyarország a béke szigete Európában, ahol nem ritka a tömeggyilkosság koncerteken és a szisztematikus nemi erőszak alkalmazása a fehér lakosság eltörlése érdekében."
szép kis béke szigete, ahol nem ritka a tömeggyilkosság meg az erőszak...na tedd le a haskát, öcsi.

W123qp 2018.09.27. 15:02:17

@tamask:
Nem tudom, nekem az, hogy Molenbekbe gettó van...pont leszarom.
Az hogy a barátnőm nyaki MRI-jét az állami rendszerben sürgősséggel 2 hónapra vállalták, és majdnem lebénult. EZ érdekel engem.

Kilopják a szemünket. EZ érdekel engem.

Nincs óvoda, nincs normális orvosi ellátás, hülyére vesz a állam. Ez érdekel.

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:07:59

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
"Előbb még azt mondtad hogy Moulenbeekhez hasonlót még nem láttál"
Ilyet soha nem mondtam. Ha hajlandó vagy figyelmesen elolvasni a kommentemet, akkor azt írtam, hogy ott még nem jártam. Viszont láttam egy videót, amit a kerület polgármesternője adott közre. Ő kifejezetten megvédte a kerületét a lejárató véleményekkel szembe.

"aztán jössz hogy milyen jó volt multikulti városokban járni"
És ez minek mond ellen????????????????

"A saját kultúrához való ragaszkodás egy természetes igény, nem pedig uszítás."
Persze, de ezt a kettőt most hogy hoztad össze? Ki mondott ilyen butaságot ... rajtad kívül?

"Úgyhogy az európai kultúrának a tömeges beengedéssel vége egyszerű demográfiai okból."
Mi az, hogy tömeges? Európa jelenleg 800 milliós lakosságával szemben mi lenne az a szám, amit már nem viselne el? Szerinted.

"Mindenesetre furcsa érzés hogy az egykor homogén német nyelvterületen akármerre nézel csak egzotikus középkori viseletű népeket látni."
Elhiszem. Még akkor is, ha sok köztük a magyar is. :o)

"Mintha egy varázsgömbbe néznél, Soros és Merkel világában ez lesz a jövő"
Szerintem a globalizáció egy megállíthatatlan folyamat. Ezt az információáramlás és a személyszállítás robbanásszerű fejlesztése okozta. Ma már nincsenek határok. Akkor sem, ha méregdrága drótkerítésekkel próbálod védeni magad. Csak magad zárod be egy kalitkába. A fejlődésnek nem tudsz nemet parancsolni.
Te másképp látod?

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:09:50

@tamask:
"a mohamedánista bevándorlók közül egyedül a marokkóiakat tudom valamennyire elfogadni, mert ők árulják a hasist szerte Európában."
:o))))

"De ennyi a hasznuk. Az afgán erőszakol, a török maffiát épít mindenhol."
A magyar meg lop és csal, ahol csak tud. Ilyen sztereotípiákat én is tudok gyártani.

szepipiktor 2018.09.27. 15:11:40

DE!
Ugyanis az iszlám terrorszervezetek alapcélja az európai, amerikai civilizáció eltakarítása, az iszlám általánossá tétele.
Persze, sokat ártanak maguk a mapok, a vatikán is (most a római katolikus keresztényekről beszélek), de ezt megtették már a középkorban is.
Viszont miért érzetél késztetést arra, hogy full demogaóg, közhelyektől hemzsegő indulatos véleményedet begépeld?
Hogy az index miért tette ki, az más kérdés.

DoctorMorreau 2018.09.27. 15:18:11

Hát ez egy baromság..

Mi köze a kereszténységnek a vízbe fuldokló afrikaiakhoz???

Mit vár a készítője, hogy mind az 1 milliárd "felesleges és rossz helyzetben levő" afrikait, arabot befogadjuk??

nem értem ezt a logikátlanságot..

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:28:33

@DoctorMorreau:
"Mi köze a kereszténységnek a vízbe fuldokló afrikaiakhoz???"
Szerintem semmi, de sokan ezzel próbálják riogatni a magyarokat. Ha nem hagyjuk a fekete embereket vízbe fúlni, akkor idejönnek és annyi az évezredekre visszanyúló kereszténységüknek. Pláne akkor, ha éppen arra halad el Mészáros Lőlő jachtja.
Egyértelmű, nem? :o)))

agarik 2018.09.27. 15:30:02

Lássuk be, nem is hiányzik senkinek a keresztény kultúra, ami kimerül olyan dolgokban, mint:
- a család gyűlölete
- rabszolgatartás
- rape culture (legitimizált nemi erőszak)
- tudományellenesség
- kommunista kommunák
- a szombaton dolgozók és gallygyűjtők kivégzése
- eretnekégetés
- "boszorkány"égetés
- lapos-Föld hívés

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:31:23

Annyira örülök minden ilyen migrisimiző blogbejegyzésnek, biztosítja az újabb kétharmadot :D

Plusz lehet röhögni az ilyen kommenteken, hogy "jó de ötszáz évvel ezelőtt a keresztények is öltek", ja igen akkor most se gond ha végigzúg egy sétálóutcán a Béke Vallásának Teherautója :D

Nem igaz hogy ezeket a blogokat nem Orbán csapata írja, annyira kibaszottul kontraproduktívak :DD

Ma Baker 2018.09.27. 15:32:45

Jobb lett volna, ha nem magyaráztad volna a művet szuperapu...
Mert nemcsak a NER lovagokat írtad le, hanem a német Kereszténydemokrata Unió nevű kormányzópárt egészét is, ahol Angela Merkel, egy lelkész lánya a főMUFFti.
Ő a bevándorláspolitikájával tényleg szétcseszi Németországban az alapvetően keresztény erkölcsökre felépített német kultúrát. Bár ebben a Svédek járnak elől leginkább, náluk 5, legfeljebb 10 éven belül polgárháború várható.

Nem mellékesen figyelmen kívül hagyod, hogy ahol sok a muszlim akárhányadikgenerációs migráns, ott azonnal meg is alakítják a saría törvényekért kűzdő pártjukat. És 2040-től, amikor már Németországban is többségben lesznek a muszlimok, nemhiszem, hogy a saría törvények tolerálni fognak bármiféle keresztény megnyilvánulást.

Tehát tényleg veszélyeztetik a keresztény kultúránkat!

midnightcoder2 2018.09.27. 15:32:54

@W123qp: "Igen, viszont a magyar átlag állampolgár aki max. valamiféle nyugati üdülőhelyre jut el, annak lövése sincs arról, hogy ezeknek a migránsoknak a java része már évek - évtizedek óta ott vannak, vagy esetleg már egy második generáció tagjai."

Azért ezekkel is van gond bőven. Pl. az IS-be beállt több ezer európai terrorista nagy része is közülük kerül ki. A maradék sem annyira a munka hőse. De ez alapvetően mennyiségi kérdés. Azokban az országokban, ahonnan ezek a migrik jönnek, nem életbiztosítás európaiként mászkálni az utcán. Na most, amíg pár száz jön közülük európába addig nyilván meghúzzák magukat. Ha pár száz millió lesz itt, akkor már nem biztos.

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.09.27. 15:35:50

A blog az unalomig ismert libbant demagog hazudozás. Az általuk állandoan kigunyolt keresztény vallásal leckéztetnek minket. Miközben itt SENKI SEM a valláshoz ragaszkodik, pont leszarjuk a keresztény vallást. Mert valojában az emberek a hétköznapi megszokott ÉLETFORMÁJUKHOZ, KULTURÁJUKHOZ, NYELVÜKHÖZ ragaszkodnak, és ehhez joguk van. Németországban olyan kiváloan sikerült az integrácio, hogy a német ovodások 90 %-a beszél arabul, miközben a bevándorlok közül SENKI SEM beszél németül.
LESZARJUK a keresztény vallást, mi egyszerüen csak nem akarunk ide arabokat, négereket, ragaszkodunk a genetikánkhoz, a fehér ember maradjon fehér ember.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:36:17

@agarik: pl. laposföldhívés sosem volt, akárcsak a fenti dolgok többsége (első éjszaka joga, vasszűz, erényöv, stb), mind a 19. század(i propaganda) találmánya

en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth

Annyira tudományellenes volt az egyház, hogy pl. a legtöbb egyetemet ő tartotta fenn.

De mindegy, elég megnézni a buta keresztény dél-koreát, és az okos ateista észak-koreát, hogy melyik a fejlettebb :D Vagy ugyanezt buta keresztény usa, okos ateista szovjetúnióval.

chrisred 2018.09.27. 15:38:04

@Ellenzéki Tüntető: Á, biztos nem ők írják, az ő szövegeiket rögtön fel lehet ismerni, két szóból állnak: Soros és Brüsszel.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:38:21

@Demokrácia nélküli liberalizmus: ezért is mondanak keresztény vallás helyett inkább keresztény (alapú) kultúrát, templomba járás meg istenhit nem feltétel ahhoz, hogy valaki keresztény kultúrájú legyen.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:39:35

@chrisred: De most szerinted hány szavazót hoz az ellenzéknek, és hányat riaszt el a migrisimi + keresztényfika kombó?

Nem látják a szemükkel, hogy ez nem megy?

Tynorh 2018.09.27. 15:40:17

Kedves Cikkíró,
Engedje meg, hogy felvilágosítsam arról, aminek a cikk írása előtt utána kellett volna néznie, de valószínű, hogy a gyűlölet miatt vakon sikerült leírni valamit. A keresztény kultúra kifejezés nem azt takarja, hogy ahol az van ott az országban mindenki keresztény. Vagy a kormány keresztény. Ilyen sehol nem volt a történelem során. Mo-on sincs ilyen. A keresztény kultúra a keresztèny hitből fakadó értékek beépítése az ország kultúrájába. Ilyen kultúràlis elemek pl a vallàsszabadsàg, a nők egyenjogúsága a férfiakkal, a törvényeken alapuló szabadságjogok, szólásszabadság, stb. Ezt nem veszélyezteti, idáig sem veszélyeztette a korrupt kormányok ténykedése. Ellenben az iszlamizáció igen. Nem kívánok belemenni, hogy miért, de ha nem tudja miről beszélek, nézzen utána a muszlimok világnézetének az interneten. A keresztény kultúra teszi lehetővé önnek is, hogy büntetés nélkül írkálhat, festegethet mindenféle dolgot, aminek lehet hogy semmi igazságalapja nincs, de a maga véleményét, világnézetét tülrözi. Ha maga nem muszlim , akkor ne kívánja az új EU rend győzelmét, mert nem fog vele senki azokon kívül jól járni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.27. 15:41:34

@frikazojd:

"aki nem fogadja el hogy a pápának igaza van, az nem nevezheti magát kereszténynek"

Kevered a kereszténységet a katolicizmussal.

chrisred 2018.09.27. 15:46:59

@Ellenzéki Tüntető: Nem tudom, mivel ilyen pártok Magyarországon nem léteznek. A jelenlegi ellenzéki pártok közül a Jobbik és a DK eleve bevándorlásellenes, még inkább, mint a Fidesz, lásd a letelepedési kötvény és a kettős állampolgárság elutasítását.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:49:44

@chrisred:
"a DK eleve bevándorlásellenes"

www.origo.hu/itthon/20150617-partok-reagalasa-a-deli-hatarra-tervezett-keritesre-szerbia-fidesz-dk-lmp-jobbik-mszp.html

"Gyurcsány Ferenc szerint embertelen, és szimbolikusan is elfogadhatatlan a kerítés, amit a Fidesz a szerb határra tervez. MSZP-s forrásunk szerint drasztikus és indokolatlan a határ lezárása, rámehet a jó viszony Szerbiával."

Hozzászólok 2018.09.27. 15:53:33

a cikk címe helyesen: szuperapu dühöng hogy orbán hogyan repült - ezért relativizálja az iszlam fenyegetettség problémáját.

gratulálok "szuper"apu

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:57:43

@agarik:
"Lássuk be, nem is hiányzik senkinek a keresztény kultúra, ami kimerül olyan dolgokban, mint"
Gondolom, ezt csak viccnek szántad, még akkor is, ha egyik-másik bűnbe rendszeresen beleesnek néhányan, akik kereszténynek vallják magukat. :o)

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:58:12

@frikazojd: "a kereszténység legfőbb tana az, hogy a pápának igaza van, erre alapul az egész katolikos és református biznisz."

A FENÉKET. A pápai tévedhetetlenség NEM azt jelenti, hogy a pápának mindig igaza van, bármit mond bármikor!

Ahhoz, hogy a katolikusoknak (nem az összes kereszténynek!) tévedhetetlennek tűnjön, ahhoz olyan feltételenknek kell teljesülnie, mint pl. csak hittételekkel kapcsolatban nyilatkozhat (azaz nem mondhatja, hogy 2+2=5 vagy hogy az ég piros), előre és nyomatékosan be kell jelentenie hogy most következik az "ex cathedra" pápai kijelentés, egyértelmű kell hogy legyen, stb. Az hogy tart egy beszédet, vagy többet, az nem ez.

Az ilyesmit nem szokták csak úgy használni, és jellemzően ilyeneket mondanak hogy Mária szűz volt, meg hasonló hittételeket. Nem napi politikai dolgokat.

chrisred 2018.09.27. 16:01:36

@Ellenzéki Tüntető: Na jó, akkor úgy látszik, csak a szerbiai magyarokkal van baja, a szerb államot szereti. :)

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:03:14

@Ellenzéki Tüntető:
"a DK eleve bevándorlásellenes"
Szerintem sem az, viszont elutasítja a Fidesz bevándorláspolitikáját, amely alapján több tucat letelepedési kötvényt adtak el saját meggazdagodásuk céljából. Mint tudjuk, az ilyenek között nem egy orosz maffiózó is van, és olyan arab, akikről a nemzetbiztonságiak is azt mondták, hogy fenyegetettséget jelentenek kis hazánkra nézve.

$pi$ 2018.09.27. 16:05:56

@Ellenzéki Tüntető: "Az ilyesmit nem szokták csak úgy használni, és jellemzően ilyeneket mondanak hogy Mária szűz volt, meg hasonló hittételeket"

Tehát akkor van igaza, amikor olyat mond, amit nem lehet ellenőrizni?

Viccesek ezek a "keresztény értékek", nagyon emlékeztetnek a jósnők meg a léleklátók "értékeire".

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:07:49

@chrisred: Mondjuk az igaz, hogy a DK tényleg ellenzi a bevándorlókat, feltéve hogy azok magyar identitással bírnak, pl. felvidékiek, vajdaságiak, erdélyiek, netán hasznot hajtanak az országnak.

Az azonosítatlan muszlim hordák viszont jöhetnek százezrével.

Agyrém.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:09:29

@$pi$: "olyat mond, amit nem lehet ellenőrizni"

Többek közt ezért hívják "hit"-nek. Vedd úgy, mint egy közös mém, ami az ottaniaknak szól, megértened nem kell.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:10:49

@Ellenzéki Tüntető:
"a DK tényleg ellenzi a bevándorlókat, feltéve hogy azok magyar identitással bírnak, pl. felvidékiek, vajdaságiak, erdélyiek, netán hasznot hajtanak az országnak."
Erre van valami bizonyítékod is vagy csak üres pufogtatás, amit írsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.27. 16:11:42

@Tynorh:

Mindezekkel a nem tisztelt posztoló is tisztában van. Ám a kereszténységgel szembeni gyűlölete olyan erős, hogy inkább pusztulni hagyná, sőt aktívan hozzájárulna a keresztény kultúra (ami - ahogy helyesen írod - nem egyenlő a keresztény hívőkkel) elpusztításához, ha ezzel magát a kereszténységet is kiirthatja.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:13:22

@Attilajukkaja: pl. Gyurcsány Ferenc kiállása a magyar ÁP ellen 2004-ben.

De szerintem Chrisreddel beszéld meg, szerinte bevándorlóellenesek a DK-sok :D

Nagy Anita Sv 2018.09.27. 16:15:23

@Tynorh: Az Orbanizacio sokkal jobb...:)

$pi$ 2018.09.27. 16:16:12

@Ellenzéki Tüntető: "Többek közt ezért hívják "hit"-nek."

Tehát akkor igaz volt amit írtam ugye?

"Vedd úgy, mint egy közös mém, ami az ottaniaknak szól, megértened nem kell."

Ha igaz volt amit írtam, akkor miért célozgatsz rá, hogy nem értem? Miből gondolod, hogy te például többet tudsz a memetikáról mint én? Miből gondolod, hogy te jobban tudod, hogy mit jelent az, hogy "hit"?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:17:57

@$pi$: ...mi a fasz bajod van? Szerintem nyugodj le kicsit :D

$pi$ 2018.09.27. 16:18:59

@Ellenzéki Tüntető: "Többek közt ezért hívják "hit"-nek."

Egyébként meg nem, a hit nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit nem lehet ellenőrizni. Az emberek (például a keresztények) rengeteg olyan dologban hisznek, amit lehet ellenőrizni.

Ott van például a föld életkora. Lehet tudni, hogy nem 6000 éves, mégis sokan hiszik, hogy annyi. Vagy az alakja. Elég jól lehet tudni, hogy nem lapos, a muszlimok egy jelentős része azt hiszi, hogy lapos.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:19:36

@Ellenzéki Tüntető:
"pl. Gyurcsány Ferenc kiállása a magyar ÁP ellen 2004-ben."
Annak semmi köze a bevándorláshoz. Én annak idején tiszta szívvel megszavaztam a határon túli magyarok állampolgárságát, de ha tudtam volna, Orbán mire használja fel, hogyan él vissza vele, nem teszem.

"De szerintem Chrisreddel beszéld meg, szerinte bevándorlóellenesek a DK-sok"
Köszönöm a javaslatot, de én arra lettem volna kíváncsi, hogy TE mivel támasztod alá az állításodat. Egyelőre semmivel. :o)

chrisred 2018.09.27. 16:22:03

@Ellenzéki Tüntető: A 23 millió románozásból kiindulva nincs ilyen feltétel. Nem hiszem, hogy Fletó annyira nagymagyar lenne, hogy Románia összes lakosát magyarnak tartja.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:24:11

@$pi$: sőt azt is sokan hiszik, hogy "a középkorban azt hitték hogy lapos a Föld", pedig nem hitték. Meg vannak akik azt hiszik hogy az egyház visszafogta a tudományt, miközben a keresztények kb. meghódították a nem-keresztény világot a technológiájukkal.

Mire akarsz kilyukadni? Csak piszkálódsz? Virtue signalling? Unatkozol? Most akarod megbeszélni, hogy működik a hit meg a vallások? Rég nem erről van szó, ember. A "keresztény kultúra" nem azt jelenti, hogy valaki naponta imádkozik, vagy egyáltalán hogy hisz Istenben. De lehet valaki bármennyire ateista, azt gondolni hogy az utóbbi 1000 keményen keresztény évnek nincs erős hatása a mia kultúrára, mindenképp hamis. Fentebb kifejtették. Ha unatkozol, kössél bele másba, nekem erre most nincs időm.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:27:17

@chrisred: Szerintem ezt a logikai példát fel is lehetne használni a ballib retardáltságának mérésére.

1. Ha románia lakossága 23 millió (volt akkor)
2. és ebben benne vannak az erdélyiek
3. és valaki azt mondja, hogy 23 millió román

akkor lerománozta-e az erdélyieket

Retardált ballib válasz: Jó de nem is mind a 23 millió erdélyi

Valós válasz: igen

Bkkzol 2018.09.27. 16:27:30

A muszlim életforma, hagyomány kb. 100-150 év (minimum) lemaradásban van Európától. Ezt elég nehéz belátható időn belül ledolgozni. A népszaporulat viszont akkora, hogy esélytelen az integráció.
Valaki tud egy sikeres integrációt nagy tömegekben???

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:30:17

@Ellenzéki Tüntető:
"akkor lerománozta-e az erdélyieket"
Na és?

KUHULIN 2018.09.27. 16:30:32

Kedves Szuperapu!
Sok-sok muszlim szomszédot, valamint új rokont kívánok a családba! Puszi!

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:30:34

@Bkkzol: Persze, a muszlimok integrálják az egyre kisebb őslakosságot.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:33:39

@Attilajukkaja: "Na és?"

Na és ez nem volt tiszta chrisrednek, mert nem érti a különbséget a "lerománozni az erdélyieket" meg az "azt a kijelentést tenni, hogy minden román az erdélyi" fogalmak közt, tehát elmagyaráztam neki.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:49:52

@Ellenzéki Tüntető:
"Na és ez nem volt tiszta chrisrednek, mert nem érti a különbséget a "lerománozni az erdélyieket" meg az "azt a kijelentést tenni, hogy minden román az erdélyi" fogalmak közt, tehát elmagyaráztam neki."
Értem.
De Chrisredet ismerve, ez nem volt ennyire egyértelmű. :o)
Igaz, nem olvastam vissza a kommentjeiteket.
Azért köszi a magyarázatot!

Kampfer 2018.09.27. 16:52:43

@Attilajukkaja: "Jaj ne! Már megint kezded ezt a végtelennek tűnő hosszadalmas levelezést."

Máskor meg az a bajod másokkal, hogy nem érvelnek neked, csak elhajtanak a fenébe! Most akkor mit akarsz?

"Ja! Életszerű feltételezés."

Éppen annyira életszerű, mint hogy elmegy mellettük és otthagyja! Ez egy kép. Pillanatot ábrázol, nem videó!

"Ebben nincs köztünk vita. Akkor sem érdekli őket, ha éppen a kormány élén állnak."

Kormányaink élén elég gyakran álltak ilyenek. Emlékezz: a megyó, a csótány, a libajnai, minisztereik: oszkó, veres, kóka. Egyik sem egyszerű hivatalok volt!

"Nem értetted meg, de ezt szarkazmusnak szántam."

Annak viszont gyenge volt.

"Szerintem egy plakát nem jó, ha nem hatásvadász."

Ha valóban azt közvetíti, amit a készítője sugallni kívánt, továbbá az üzenete HITELES! Nos, a poszter simán demagóg, ostoba és az érvelése hiteltelen. Ennélfogva a plakátja is csak egy ócska 'orbánozás'! A poszt, amit írt hozzá pedig egy harmatgyenge önreklám. Inkább kontraproduktív.

"Vagyis a plakát ütős, különben nem reagálnál rá ilyen hevesen."

Nem láttál te még akkor ütős plakátot! Magára a plakátra és a készítőjére is szarok. A bejegyzése és az érvelése gusztustalan számomra, bizonyítja, hogy ő sem különb a legostobább kormánypropagandistánál! Egy alomból valók, csak a színük más.

"Szerintem el kellene menned Afrikába és a K-Keletre, hogy továbbítsd az ottaniaknak a bölcs tanácsodat.

Nem kérték a tanácsomat, továbbá nem vagyok olyan hülye, hogy a környékükre menjek! Térképen is kerülöm azokat a helyeket, a közelükbe sem vágyom! Mellesleg menj te közéjük, úgyis állandóan a segítségről papolsz! Akkor mi gátol meg, hogy odamenj és segíts nekik? Ne itt, ott! Náluk, otthon!

"Különben hülyék maradnak és feleslegesen háborúznak majd."

Szerintem ezt eltaláltad, ez továbbra is így lesz. És ez független bármilyen jótanácsomtól. És jól látod, tényleg síkhülyék, de ez az ő dolguk, nem hiszem, hogy foglalkoznunk kell velük!

"Gondolom, az itthoniaknak is tele van a levelesládád hasonló bölcsességekkel, hogy mit kellene és nem kellene csinálnunk."

Nem, nincs. Az itthoni levelesládák általában négyévente vannak tele. Szavazások alkalmával, amit választásoknak hívnak. Tudod: akkor dobáljuk a kis levélkéket egy-egy 'x'-szel jelölve a dobozba. Na, az én véleményem akkor kerül kikérdezésre és én akkor és ott tudom elmondani. Egyéb bölcsességeimre nem kíváncsiak, ahogy a tiédre sem. Egyszerű a képlet: akarod? Nem. Akkor közülük tudsz választani. És ennyi.

"Ez a te saját véleményed, amit semmi nem támaszt alá."

Csak a tények. De abban te mindig nagyon gyenge voltál, kisjukka! Tudod: mint a napelemek 'energiatároló képessége'! Vagy a határőr fegyverhasználata és feltételei... Ja, hogy katona sem voltál! De azért osztottad az észt! Tehát a tények: idén télen is kb. 75-80 ezer migri téblábolt a balkáni útvonalon. A görögöktől a szlovénokig. Ha igazad volna, akkor annak a 75 ezernek legalább a fele itt, rajtunk keresztül caplatott volna a merkel valagába. Vajon miért nem így történt...? Hm...???

"Amúgy meg fogd vissza magad, mert kezdesz bedurvulni, ami szokásod. Jól tudod, hogy nem tűröm a személyeskedéseket, majd az anyázásokat. Amíg normális hangnemben írsz, addig válaszolok."

Nem tudsz olvasni? Hol anyáztalak le...???

"Persze, hogy a törökök és más, é-afrikai országok miután Merkel megállapodott velük.

Nem érted, mi? 'Elintézik' alatt azt értem, hogy simán lelövöldözik a migriket. Továbbá ott nem járkál csak úgy ki-be a táborból! És ha okoskodik, akkor úgy elverik, mint a szart! Na, ezt intézik el ott a törökök a homokdűnéken túl! Ez így akkor rendben van, mert a mutter tárgyalta le? De itt nem lenne rendben. Értem. Konzekvens.

"És én miért is "fröcsögök évek óta" a magyarokra? Gondolom, az Orbán kormányra gondoltál, csak elírtad, hogy a "magyarokra"."

Hogy miért, azt nem tudom, de nem is nagyon érdekel. De folyamatosan 'magyarozol'!

"Nem tudom. Te sem."

Dehogynem! Tudjuk. (Te lehet, hogy nem...) A 'zunijó' is tudja, a mutter is. Mindenki tudja. De nem 'pc' beszélni róla! Ezek tények, ahogy a szinte tökéletes török határzár is. Az erről szóló migri beszámolókat '17-ben szépen 'elhalkították' a 'zunijóban'!

"A Fidesznek kellett szavazatokat nyernie."

Kevered az okot az okozattal! '15-ben megépítették, védte az országot. Most is védi. '18-ban ez szavazatokat hozott a kormánynak. Nem azért nyertek '18-ban, hogy AZTÁN fölhúzzák '15-ben a kerítést! Hoztak egy döntést, megvalósították, az intézkedés bevált. Evidens, hogy egy támogatott és eredményes döntés és az azt követő sikeres tevékenység szavazatokat hozhat egy kormánynak. Ebben mi az új és ez miért furcsa???

==>

tamask 2018.09.27. 17:06:13

@Attilajukkaja: a magyar, román, cigány, lengyel már Európában van, velük nem lehet mit kezdeni, de melléjük kora középkori gyűlöletideológiák által vezérelt népeket betelepíteni nem lenne szerencsés. Ha bajod van a magyarokkal, akkor melléjük miért akarsz náluk is primitívebb embereket betelepíteni?

tamask 2018.09.27. 17:09:43

@Fülig José: Magyarország a béke szigete Európában.
Abban az Európában, ahol nem ritka a tömeggyilkosság koncerteken és a szisztematikus nemi erőszak alkalmazása a fehér lakosság eltörlése érdekében.

Kampfer 2018.09.27. 17:13:08

@Attilajukkaja: ==>

"A menekülttáborokra szükség van. Itthon is, de főleg Afrikában és a K-Keleten."

Nem tudsz teljes népeket táborokban tartani évekig, ezt fogd föl! A táborok időleges megoldást jelenthetnek. Nézd meg Libanont! Mi lett belőlük, miután többmillió 'menekült' él náluk táborokban? Az Index egy eléggé kimerítő riportot közölt róluk. Megjegyzem, kissé kontraproduktív is lett a migriket illetően, már ami a megítélésüket illeti.

"Most is van belőlük sok, amelyeknek a finanszírozásába beszáll az EU is."

És persze Magyarország is! A V4-ekkel együtt is és önállóan is. Ahogy az újjáépítésbe szintén! Helyesen!

"Mert elemi érdeke. Nem egy kívánatos dolog, de egy muszáj, ha egyszer katasztrófahelyzet alakul ki. Mit nem értesz ezen?"

Te nem érted meg, hogy ezt nem úgy lehet kezelni, ahogy az ostoba avramiatököm elképzeli, nem is beszélve a timmerbaromról! Segíteni ott és akkor tudsz, ahol és amikor elfogadják, kérik és ahol ÉRTELME is van! A szíreknél jelenleg még semmi értelme, mert harcok folynak. Az irakiaknál már van értelme és tettük is. A táborok léte nem cél, hanem eszköz! Ezt a V4-ek érdekes módon föl tudják fogni, a nyugatiak nem. Ha erről lenne csak szó, miért ugatják a demográfiát és a munkaerőhiányt??? Mégis céljuk van a migrikkel? Mégsem csak a háború az indok, inkább az olcsóbb munkaerő szüksége? Miért nem jók a németeknek az olasz és spanyol munkanélküliek? Miért erőltetik a fekákat és a muszlimokat???

"Neked erre mi lenne a javaslatod azon kívül, hogy jó keresztény módjára mindenkit géppuskázzunk le?"

Legéppuskázni normál esetben senkit sem kell! A megoldás a következő volna:
- Végre eldönteni, hogy mit akarunk. Konstans harcokat, vagy fegyverszünetet, békét. Ha előbbit, akkor viseljék a következményt azok, akiknek érdeke a balhé. Ha nem, akkor végre (akár katonai erővel) rendet és fegyvernyugvást kell teremteni.
- Egy legitim hatalmat kell támogatni az adott területen (igen, akár Aszadot is), aki egy államként funkcionáló entitást tud teremteni és működtetni. Akkor is, ha az NEM DEMOKRATIKUS!
- A kialakított rendet követően a migriket haza kell telepíteni, az újjáépítést pedig szervezetileg koordinálni és jórészt finanszírozni. A katonai jelenlétet mindaddig fenntartani, ameddig az önálló politikai entitás is képessé válik az önvédelemre és a rendvédelemre.

Nos, mindezekre jelenleg a 'zunijó' önmagában képtelen. Akkor is az lenne, ha mindez a célja lenne, de láthatóan fentiek sajnos nem is szerepelnek célként a politikájában.

"Próbálj meg nem csak pénzben gondolkodni."

Te most komolyan írogatsz...? Ki beszélt pusztán pénzügyi befektetésről??? Ezek nem csak pénzügyi értelemben vett 'befektetések', de nagyon komoly humánerőforrást, technikai erőforrásokat, politikai tevékenységet, a hazai társadalmat érintő gazdasági és politikai jellegű terheket is jelent! A pénz csak egy része az egésznek. Nem lep meg, hogy ezt te nem látod egyértelműnek!

"Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt. Ehhez persze kellene egy kis hozzáértés és keresztényi jóindulat is, nem csak üres propaganda szöveg a drága kék plakátokon. Na meg egy kis együttműködés a lakossággal és a szövetségeseinkkel is. Az utóbbiak nélkül semmi sem fog menni."

Süket duma! Csak rejtőzködsz! Tehát ha az 50 ezer már bejött és még várakozik odakint 156 ezer, akkor mit csinálsz??? SENKI sem tudja, hol húzza meg a határ! A szövetségeseink sem. A lakosság sem! Akkor sem, ha ez a szakmája, ezt fogd már föl végre! Nincsenek határok, a megoldás fájdalmas és leginkább az afrikaiaknak kell fájjon! Az ő kezükben a kulcs. Minél jobban szaporodnak, annál többen halnak meg. Annál többen indulnak el és annál többen fulladnak meg a yachtok között! Szörnyű és fájdalmas, de ez van. Korábban emlegetted nekem a természet törvényeit. Akkor is utaltam erre! Igen, a természet eldönti, mi legyen azzal a 200 millió emberrel, amelyek egy 20 millió számára sem elegendő erőforrást jelentő területen élnek! Meghalnak. A fent említett okok valamelyike miatt.

"Ez a te elképzelésed. Szíved joga, hogy ezt hidd."

Aki kicsit is képes gondolkodni és átlát az ilyen és ehhez hasonló plakátokon, annak ez egyértelmű. Nem hit kérdése, pusztán gondolkodásé.

"Kértelek, hogy ne személyeskedj, bármilyen nick alatt is írsz nekem."

Mi a személyeskedés? Az, hogy emlegettem a családod? Igen, ez ilyen. Te írtad, hogy ez 'benne van a pakliban'! Pontosan. Ezt gondold végig úgy, hogy a családod, téged, a rokonaid érinti! Igen, akkor is gondold úgy, ha az ő életük megy rá! Ne a 'másé', az övék, a tiéd! Ha így sem gond, akkor hiteles a véleményed!

"Mivel nem értesz a szép szóból, ezért itt berekesztem a beszélgetésünket."

Azt majd én eldöntöm, hogy mikor, mit és hogyan írok, Jukka! Értek én mindent, a fentiek szerint számodra nem világos a szavak jelentése, de ez engem nem frusztrál.

"Amíg nem tanulsz meg kulturáltan beszélgetni, addig engem ne zaklassál! Erre már többször kértelek!"

Ne kommentelj és reakció sem lesz. Ez ilyen. ;-)
Üdv: Kamp.

apro_marosan_petergabor 2018.09.27. 17:20:18

Ölég zavaros cikkecske. Írója nem ártana, ha békukucskálna egy kicsit a törtnelem könyvekbe(még a amrxsták is megírták), hogy a mozlim (iszlám) török birodalom ostromolta sok száz éven áta a keresztény Európát. Ahol eredményt ért el, ott a kereszténység elliminálódott, kihalt az eredeti népesség, s mindenkit iszlámosítottak, akit lehetett. Egyelőre még az EU-n belül nincsenek erőfölényben, de a teplomokról, iskolákból stb. már leszedetnék a keresztet, mert az sérti a vallásukat...
No, nem várnám meg, míg erőfölányba kerülnek. Ez Magyaroszág majdnem teljes megsemmisüéséhez vezetett... 4 millióból 1 millió lakos lett... akkor kezdtük el betelepíteni az láhokat, stb. intezívebben.
A cikk többi része is ennyit ér.

Gleccsertetű 2018.09.27. 17:22:58

@frikazojd: Ló tircách! לֹא תִּרְצָח׃

nem baj, h nem tudod, az a baj, h nagy a mellény

Gleccsertetű 2018.09.27. 17:25:02

@frikazojd: nnna, tipikus ballibsi. végső érv a kurvaanyázás

Kampfer 2018.09.27. 17:29:49

@W123qp: "A hozzánk nem jövő migri baj, a fizető külföldi hozzánk nem jövő orosz maffiózó, nem baj."

A hozzánk érkező, de nálunk maradni nem akaró migri komoly baj. Tehát ne is jöjjön be. Erre éppen megfelelő projekt a határzár. A hozzánk jönni nem akaró, de kötvényért öt évre letelepedési jogot kapó orosz maffiózót jó eséllyel egy átlagpolgár sosem látja, de még a hatóság sem, hiszen fizikailag nincs is az országban. Ahogy ez Máltán, Cipruson és még ki tudja hány uniós államban így van. Ettől függetlenül neked is leírom, hogy ne legyenek kétségeid: magam is egy oltári faszságnak tartom ezt a kötvényesdit! '12-ben, '13-ban talán indokolható volt, de most már semmiképp sem az! De a kettő fenyegetés nem ugyanaz! Sem jellegében, sem nagyságrendjében!
Kamp.

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:32:48

@Kampfer:
"Ne kommentelj és reakció sem lesz. Ez ilyen."
Ezt felesleges is volt leírnod! :o)))
Nem vagy érdemes a válaszomra, főleg miután megint felhoztad az anyámat és a családomat, mintha az valami érv lenne. Megmondtam, hogy ilyen stílusú levelekre nem válaszolok.
Azért örülök, hogy most nem Oroszlánszívként jelentkeztél be, mert arra a nickre ne igazán szolgáltál rá!!!!

$pi$ 2018.09.27. 17:35:15

@Ellenzéki Tüntető: "sőt azt is sokan hiszik, hogy "a középkorban azt hitték hogy lapos a Föld", pedig nem hitték."

Dehogy nem hitték, most is sokan azt hiszik. Nem mindenki hitte azt, persze Eratosthenész már időszámítításunk előtt megmérte a föld kerületét, ez azonban nem jelenti azt, hogy az emberek nem hitték, hogy lapos a föld.

"Meg vannak akik azt hiszik hogy az egyház visszafogta a tudományt, miközben a keresztények kb. meghódították a nem-keresztény világot a technológiájukkal."

Sokmindenben visszafogta a tudományt, még most is visszafogja. Az egyesült államokban például folyamatosan kampányolnak az evolúció elméletének oktatása ellen a keresztények, a mai napig is azt hazudják, hogy az evolúció csak egy "elmélet" és majd akkor szabad komolyan venni, ha "bebizonyítják".

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:40:32

@tamask:
"a magyar, román, cigány, lengyel már Európában van, velük nem lehet mit kezdeni, de melléjük kora középkori gyűlöletideológiák által vezérelt népeket betelepíteni nem lenne szerencsés."
A magyar is eléggé gyűlöletközpontú. Mostanában pláne. Amúgy nem értem, mi a gondod a lengyelekkel, a románokkal vagy a cigányokkal Európában. Miért mondod, hogy velük nem lehet mit kezdeni? Miért érzed a magyarokat annyival felsőbbrendűnek, mint pl. a lengyeleket?
És ki mondta, hogy én ide be akarok telepíteni bárkit is?

"Ha bajod van a magyarokkal, akkor melléjük miért akarsz náluk is primitívebb embereket betelepíteni?"
Neked meg ki mondta, hogy bajom van a magyarokkal???
A magyar kormánnyal van bajom. Sajnálom, ha nem érted a különbséget.

$pi$ 2018.09.27. 17:42:47

@Ellenzéki Tüntető: "De lehet valaki bármennyire ateista, azt gondolni hogy az utóbbi 1000 keményen keresztény évnek nincs erős hatása a mia kultúrára, mindenképp hamis."

Attól, hogy a kereszténységnek erős hatása van a mai kultúrára még nem nevezheted úgy, hogy "keresztény kultúra". Rám például Albert Einsteinnek volt nagy hatása, de nem nevezhetsz Einsteinnek.

A kereszténység több mint ezer éven át határozta meg az erkölcsi, jogi keretet, amiben éltünk, ma már nem így van.

A tízparancsolatból például hetet vet el a mai társadalom, a mai jogrend. A maradék három meg minden előtte más vallásban és kultúrában megvolt.

Ha megpróbálnád megtiltani a szomszédodnak, hogy képet készítsen, hogy más istent imádjon, hogy a hetedik napon dolgozzon a törvények alapján ellened járnának el. Ha a bíróságon arra hivatkoznál, hogy Jehova mindta neked mit tegyél orvost hívnának.

Kampfer 2018.09.27. 17:48:58

@Attilajukkaja: "Ezt felesleges is volt leírnod!"

A mellékelt ábra szerint mégsem!

"Nem vagy érdemes a válaszomra, főleg miután megint felhoztad az anyámat és a családomat, mintha az valami érv lenne."

Nézd, az értékítéleted hidegen hagy. Semmit sem tudsz rólam! De a szövegértéseddel már nem először van nagyon komoly probléma! Családod és édesanyd abban a vonatkozásban hoztam elő, hogy ha rólok volna szó, ha az ő biztonságuk és életük múlna azon, hogy 'ez is a pakliban van', akkor is ilyen könnyen és lazán jelentenéd ki, hogy ez van, ezt kell szeretni? Benne van, hogy valaki rákefél. Ok. De ha tudnád, hogy nem más, nem valaki ismeretlen, hanem te és a családod viselitek a következményt, akkor is ilyen határozott volnál a kérdésben???

És sajnos az nem engem minősít, hogy mindezeket te személyeskedésként értékelted és nem voltál képes értelmezni az ezzel közölt valódi mondanivalót! Ami pedig az érveket illeti. Nos, ott vannak feketén-fehéren. Ahogy szinte mindig! Nem ez az első eset, hogy inkább röppensz holmi 'személyeskedésre' hivatkozva! Persze, ez sem engem kell frusztráljon. Anno egyszer megígértem, hogy sokakkal ellentétben nem hagylak érvek és konkrétumok nélkül! Láthatóan mindez mit sem ér az esetedben. Ez van...

"Megmondtam, hogy ilyen stílusú levelekre nem válaszolok."

Azért komoly bajban lennél, ha konkrétan meg kéne nevezned, mi volt a sértegetés vagy hol becsméreltem a családod...! Téged már minősítettelek, ez nem vitás! Persze az sem, hogy bőven rá is szolgáltál. De ahogy olvasom néha a bejegyzéseid, elég vastagon nem vagyok ezzel egyedül! ;-) De ugye, aki 'kekeckedő', azzal szokott ilyen történni. Igaz, jukka?

"Azért örülök, hogy most nem Oroszlánszívként jelentkeztél be, mert arra a nickre ne igazán szolgáltál rá."

A b1-eseknek is fáj ám az igazság! Ez ilyen. Ettől még persze meg kell kapniuk, ami jár nekik! Szerintem...

Nos, hogy mire szolgáltam rá és mire nem, ezt te nem tudod megítélni! Mint említettem, semmit sem tudsz rólam és eddigi infók alapján a legtöbb kérdésben az ismereteid felületesek vagy inkább elégtelenek (nem sorolnám ismét őket), de mégis vadul osztod az észt velük kapcsolatban. Nem lep meg, hogy más emberekkel kapcsolatban sem tudsz érdemben és legalább helytállóan megnyilatkozni! Nem baj, nem rólam szól. ;-)
Kamp.

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:49:30

@$pi$:
"Sokmindenben visszafogta a tudományt, még most is visszafogja. Az egyesült államokban például folyamatosan kampányolnak az evolúció elméletének oktatása ellen a keresztények"
Ebben igazat adok neked!
Sajnálatos, hogy nálunk ugyanezt most NER csinálja. Mindent megtesz a modern oktatás és a tudomány ellen. Szörnyű, hogy ezt is megéltük. Pont mi, akik mindig is élen jártunk a tudományokban és az innovációban. A Rubik kocka hazája most visszavonulót fúj. :o(((

$pi$ 2018.09.27. 17:52:43

@Ellenzéki Tüntető: "...mi a fasz bajod van? Szerintem nyugodj le kicsit"

Abszolút nyugodt hangnemben logikus érveket hoztam fel az álláspontom alátámasztására. Miből gondolod, hogy nem vagyok nyugodt?

Olyan nyugodt és laza vagyok mint a klopfolt hering.

$pi$ 2018.09.27. 17:57:23

@Attilajukkaja: "Sajnálatos, hogy nálunk ugyanezt most NER csinálja."

Sajnálatos, ez igaz, de nem ugyanazt csinálják. Nálunk roppant lightosan megy a kereszténykedés, de igen, el kellene már felejteni, hogy a hiszékeny emberek jobbak mint az okosak.

"Mindent megtesz a modern oktatás és a tudomány ellen."

Csodákat! Komolyan mondod, hogy ez "minden"? A "Boko Haram" például azt jelenti, hogy "a nyugati oktatás bűn". Ennek fényében nem mondhatod komolyan, hogy ami nálunk van az a "minden" az oktatás ellen.

"Szörnyű, hogy ezt is megéltük. Pont mi, akik mindig is élen jártunk a tudományokban és az innovációban."

Én ebben nem nagyon hiszek, de nem álltunk olyan rosszul mint másban.

Attilajukkaja 2018.09.27. 18:08:24

@$pi$:
"Nálunk roppant lightosan megy a kereszténykedés, de igen, el kellene már felejteni, hogy a hiszékeny emberek jobbak mint az okosak."
Általában lightosan megy, kivéve a kormánypropagandát, amely már az óvodákban is ezt várná el.

"Komolyan mondod, hogy ez "minden"?"
Én így látom, persze nem a Boko Haramhoz képest. Eszembe sem jutott hozzájuk hasonlítani a magyar oktatást, inkább az előző három évtized magyar oktatására gondoltam. Ahhoz képest találom elképesztőnek, amit most a NER művel az iskolákkal, az egyetemekkel és a Magyar Tudományos Akadémiával.

"Én ebben nem nagyon hiszek, de nem álltunk olyan rosszul mint másban."
Miben nem hiszel? :o)

$pi$ 2018.09.27. 18:25:47

@Attilajukkaja: "NER művel az iskolákkal, az egyetemekkel"

Majdnem húsz évet húztam le a felsőoktatásban, cirka tíz éve otthagytam. Egy régi motorostól hallottam hogyan lehet legjobban összefoglalni amit gondolok: olyan év még nem volt, hogy jobb lett volna és mindig változott. :D

agarik 2018.09.27. 19:00:35

@Attilajukkaja: Oh, nem, tök komolyan mondom. Sőt: minden egyház szervezett szélhámosság, így az összes papot börtönben akarom látni!

@Ellenzéki Tüntető: Kivéve, hogy laposföldhívés igenis volt. A Biblia egyértelműen laposnak mondja a Földet, a Világegyetem legöregebb égitestének, úgy 6000 évesnek. Fölötte egy szilárd kupla-éggel, a firmamentummal.
Istenke (aki persze a valóságban nem létezik) rendre le is rázza róla a gonoszokat. De gondolom kényelmesebb tagadni amit írásba adtatok, és képeken megrajzoltatok, mint szembenézni a valósággal.

Első Éjszaka Jogáról (se vasszűzről, sde a többi általad említett badarságról, amik fele nem is létezett EGYÁLTALÁN) senki nem szólt, mivel az nincs benne a Bibliában, kis hazugom. Amiről szó van, az a szolgák megerőszakolása, hadifogolynők szexrabszolgává silányítása, el nem jegyzett szűzlányok nemi erőszak általi feleséggé tevése. Merthogy ez mind Isteni Parancsolat. A Bibliában.

Az egyház annyira tudománybarát, hogy elégette a tudományos könyveket, halállal sújtotta a Biblia lefordítását, monopolizálta az írás-olvasást (amíg a feduális földesurak el nem lopták tőlük), életfogytig bezárták Galilleit, elevenen égették el aki szembement a mozdíthatatlan geocentrikus világképükkel, és hozzáteszem amikor fenntartottak is tudományos létesítményeket, azok AZ EGYHÁZTÓL FÜGGETLENÜL, SŐT ELLENÉBEN érték el eredményeiket.

Észak-Korai NEM ateista, és Dél-Korea NEM keresztény. Amit nézzünk meg azok a képesítés és a vallásosság összefüggése: azt látjuk minél magasabb a képesítés, annál kisebb a szektatagságra való hajlam, az alaptalan hit.
Vagy nézzük meg Orbániát, és hasonlítsuk össze a skandináv országokkal, amik híresen ateisták. Yep. A helyzet nyilvánvaló.
Sőt, hasonlítsuk össze az ISIS-t, mint olyan országot ahol más sincs csak vallás, és ... Kb. bármelyik másik országot. Khm, az ISIS már nincs is! A vallást leradírozzuk a térképről, mert ostobaság mindenestül.

Az oroszok nem ateisták, mikor legutóbb néztem ortodox kereszténység dúlt, és az ország mélyrepülésbe kezdett.
Az USA vezetői is amíg ateisták voltak, a dolgok rendben mentek. Egy elmebeteg keresztény került az elnöki posztra (Trump), és rögtön felmondott minden klímamegállapodást, mert "a tudomány az hoax", megvonta az egészségügyi ellátást, mert a tudomány hoax, egy "az oltás autizmust okoz" vallásos elmebeteget rakott meg egészségügyi miniszternek mert "a tudomány hoax", stb.
Asszem értjük egymást.

PS: a szovjetunió SOHA nem volt ateista, amikor létezett KOMMUNISTA ideológiát követett. És megjegyzem az USA is majdnem tökéletesen összeomlott a kapitalizmusával, lásd Fekete Péntek. A kereszténységet is csak névleg, és törvénytelenül iktatták be mindenhova (pl. az elnöki eskübe), pusztán azért mert a szovjetek nem voltak keresztények, sőt üldözték az egyházakat. Amit egyébként jól tettek. A maffiára le kell csapni!
Nézzük csak meg a Vatikánt: ma már semmi más mint egy pedofilhálózat, évente ezrével erőszakolják meg a kisfiúkat MINDEN ORSZÁGBAN. Nyilvánvalóan itt is. Lehet a TE gyereked is KÖZTÜK VAN.

horvathviteztamas 2018.09.27. 19:34:10

Pontos megfogalmazás, még pontosabban a libsik

agarik 2018.09.27. 19:38:11

@$pi$: És nem is szóltunk arról, hogy a Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk.
Pl. nem jelenik meg minden férfi háromszor egy évben A Templomban, és eszünkbe se jut megfőzni a gödölyét az anyja tejében. A hetek ünnepéről azt se tudjuk micsoda itt helyben...

Che21 2018.09.27. 19:43:37

Naggyon szép plakát.

Egyetlen hibája, hogy lemaradt (valszeg nem véletlenül), hogy mindez, mármint a tengerbe fulladás, a tenger muszlim részén történik.

Az oka pedig az, hogy a muszlimok egy része a gonosz keresztényekhez szeretne akár élete kockáztatásával is átjutni a muszlim tesók elől.

Persze a keresztények a hibásak, hogy nem mennek át a tengeren szegény muszlim tesók elől menekülő muszlimokat kimenteni a tengerből a muszlim partoknál.

Még véletlenül sem a muszlim tesók a hibásak, azért mert irtják a többi muszlimot.

Hibás, csak a keresztény lehet.

nnnnnnnn 2018.09.27. 19:56:44

miért nem olyan plakátot csináltál amin muszlimok erőszakolnak meg kényszerházzaságban feleségül vett 12 éves gyereklányokat "veszélyben a kultúra" felirattal?

agarik 2018.09.27. 20:26:19

@nnnnnnnn: Mert a keresztények ugyanazt csinálják. Sőt, nekik 4-évesekkel sincs gondjuk a Biblia szerint!

A kultúrát nem a muszlimok, hanem a kereszténység fenyegeti errefelé.

agarik 2018.09.27. 20:27:49

@Che21: Hm. A Vatikán befogadott olyan 400 muszlimot. Másnapra mind elmenekültek, nehogy seggbekúrják őket a keresztények. Más keresztény ország meg nincs Európában.
Szóval ennyit a kereszténységről.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 20:58:06

@Attilajukkaja:
" a globalizáció egy megállíthatatlan folyamat ... Ma már nincsenek határok. Akkor sem, ha méregdrága drótkerítésekkel próbálod védeni magad"

Ezt majd magyarázd el Sorosnak is, mert akkor felesleges méregdrági biztonsági rendszereekkel védeni a newyorki birtokát, aki akar úgyis bejut, nincsenek határok, blablablabla alszik a kisbaba

virtualglobetrotting.com/map/george-soros-house/view/google/

agarik 2018.09.27. 21:00:37

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Összekevered az ország határokat a telekhatárokkal, kis fidesznyik. És tudod hogy hazudsz.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 21:16:37

@W123qp:
Sokat éltem Németországban és nem űdülő turistaként. Rengeteg bajuk van a németeknek a migrincsekkel, kezdve ott hogy rengeteg pénzbe kerülnek és ez soha nem fog visszajönni. Van viszont erőszakos bűnözés, csalás, kosz és rendetlenség

Amikor lakást kerestünk, először azt tisztázták velünk hogy nem vagyunk muszlim bevándorlók (akárhányadik generációs). El is mondták, hogy milyen tapasztalataik vannak velük. Nem PC dolog, soha nem fogsz ilyet olvasni a német sajtóban. Meg az indexes fosblogokban se

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 21:18:56

@agarik:
Mi a különbség az országhatár és a telekhatár között?

Ja az hogy az egyik az én házam az én váram (Soros módra) a másik meg a ti határotok, xarok rá. Így gondolkodik az igaz libsi

dare 2018.09.27. 21:22:00

Ez a kép a menő?
Szomorú ha valakinek csak ez ugrik be a keresztény kultúráról, de persze mindenki azt gondol amit akar.
Kicsit furcsa azért, hogy a keresztényekről csak agyhalott, frusztrált, pedofil személyiségek ugranak be sokaknak, viszont a muszlimokról meg szinte csak ártatlan gyerekek, nők, és teljesen békés iszlámot hirdető imámok.
Kettős mérce mi? :DD
Úgy szüntetni meg a kereszténységet, hogy közben átadjuk a terepet az iszlámnak, az a világ legnagyobb butasága fog lenni, nagyobb azokétól is, akik a Római Birodalom bukását előidézték.
De végre pontot tehetnek majd ennek a 2000 évig tartó ügynek a végére.
Látszik végre a megoldás (talán ezért az izgalom), csak keresztény kultúrát "féltő" ateisták, biztonságérzetet teljes mértékben elvesztett liberálisok, és a szellemiségét vesztett társadalomba betelepülni igyekvő vallási fanatikusok kombinációja érheti el végre a kívánt hatást.
Nehéz szülés volt, csak 2000 évig tartott.
Mondjuk ott keleten, távol keleten, majd egy kicsit nehezebb lesz a modern "felvilágosodásnak" megértő fülekre találnia, de talán újabb 2000 év alatt arra is kisütnek majd valamit a buksikba.
Már ha lesz egyáltalán még valaki ezen a bolygón, akit a pénz általi felvilágosultak meg tudnak majd téríteni.

csakférfi 2018.09.27. 21:31:31

@agarik:

" Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak.
Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap.
Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz.
Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered...ha éppen arra tartja kedved....azaz nem tiszteled őket.
Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát....

Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz.

csakférfi 2018.09.27. 21:37:29

@dare:
"Már ha lesz egyáltalán még valaki ezen a bolygón, akit a pénz általi felvilágosultak meg tudnak majd téríteni."

:)
Jó a hasonlatod..."pénz általi felvilágosultak".
Tetszik!

agarik 2018.09.27. 21:43:25

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Vajon mi a különbség a magánterület és a közterület között?
Idióta pici nácim, #HalálANemzetállamokra csak azt mondhatom. A lemezed lejárt, és aki Adolf Hitler nyomdokain jár, az nem méltó semmire.

@csakférfi:
Édes bogaram, hol van a Tízparancsolatban hogy dolgozz? Hogy ne lopj? Hogy ne ölj? Nem mintha ezek a judeizmus találmányai lennének.
Egyébként meg mi bajod a szexmunkásokkal? Legit, adófizető munka, ellentétben a papsággal.
Plusz dolgozok szombaton, és azt kívánok meg amit akarok, valamint köpök Féltékenységre.

De had világosítsalak meg kretardkám, hogy a Tízparancsolat, ahogy a Bibliában áll, az ez:

#1 Nem szabad imádnod más istent Jehován kívül.
#2 Ne csinálj magadnak öntött isteneket.
#3 A kovásztalan kenyér ünnepét megtartsad.
#4 Mindaz ami az anyja méhét megnyitja, az Istenek Istenéé legyen.
#5 Hat napon munkálkodjál, a hetedik napon (SZOMBATON) pedig pihenj.
#6 A hetek ünnepét is megtartsd.
#7 Háromszor esztendőnként minden férfiú jelenjen meg az Úrnak, Izráel Ura Istenének színe előtt. (Ezt a muszlimokkal kell letárgyalnod, mert az ő szentélyük áll a Templom Hegyen jelenleg, és annak lerombolása a Végítélet, azaz egy újabb Világháború jele lenne számukra!)
#8 A húsvét (mármint a páshka) ünnepét tartsd meg.
#9 Földed zsengéiből az elsőt vidd fel az Úrnak a te Istenednek házába.
#10 Ne főzz gödölyét (kecskegidát) az anyja tejében.

Ezért cserébe (hiszen a Tízparancsolat a Szövetség Kőtáblái, azaz egy SZERZŐDÉS szövege) a Seregek Ura kiűzi előled az Emoreust, Kananeust, Khittheust, Perizeust, Khivveust, Jebuzeust.

EZ a tízparancsolat, az általad emlegetett dolgok NEM SZEREPELNEK benne.

Viszont felhívnám a figyelmedet, hogy ha keresztény akarsz lenni, akkor a) gyűlölnöd kell apádat, anyádat, egész családodat b) el kell adnod MINDENED, ÉS a pénzt a szegényeknek adni. Ja, és c) kannibálnak is kell lenned. Tehát: eladtad már MINDENED?

csakférfi 2018.09.27. 22:41:34

@agarik:
Tehát .....ferdítesz és süketelsz......hogy igazadat bizonyítsd.

1 És kihirdette Isten ezeket az igéket következőképpen: ² Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, aki kivezettelek Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
³ Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt. 4 Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van. 5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld őket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve őrködő Isten, aki megemlékszik az atyák bűnéről a fiakon harmadiziglen és negyediziglen azokon, akik engem gyűlölnek. 6 És kegyelmet gyakorlok ezrediziglen azokon, akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják.
7 Ne vedd az Örökkévalónak, a te Istenednek Nevét álságra, mert nem hagyja büntetlenül az Örökkévaló azt, aki álságra veszi az ő Nevét.
8 Emlékezzél meg a szombat napjáról, hogy megszenteljed. 9 Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat. 10 A hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát, sem te, sem fiad, sem leányod, sem szolgád, sem szolgálónőd, sem barmod, sem az idegen, aki kapuidon belül van. 11 Mert hat napon alkotta az Örökkévaló az eget és a földet, a tengert és mind ami benne van és megpihent a hetedik napon; azért áldotta meg az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt.
12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön, melyet az Örökkévaló, a te Istened neked ad.
13 Ne gyilkolj.
Ne paráználkodj.
Ne lopj.
Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot.
14 Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálónőjét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé!
"
Wiki idézet.

Ha meg tudsz élni úgy hogy nem dolgozol.....tőzsde...vagyon..stb.
Akkor ?
Mellébeszélsz.

agarik 2018.09.27. 23:51:28

@csakférfi: Mit ferdítek te IDóta?

A wikidézet szép, de mi köze ennek a Tízparancsolathoz? Konkrétan, hol nevezi ezt a maflaságot amit összehordtál Tízparancsolatnak?
És ha annak is nevezné te sültmegvezetetett, aki ferdít és süketít lévén Te vagy, Tízparancsolatnak, akkor is hol marad belőle a Szerződés MÁSIK fele, azaz az Elohimra vonatkozó kötelezettség?

Nézzük meg inkább a Bibliát, és keressünk rá a Tíz Parancsolat kifejezésre:

És monda az Úr Mózesnek: Vágj két kőtáblát, hasonlókat az előbbiekhez, hogy írjam fel azokra azokat a szavakat, amelyek az előbbi táblákon voltak, amelyeket széttörtél.
2
És légy készen reggelre, és jöjj fel reggel a Sinai hegyre, és állj ott előmbe a hegy tetején.
3
De senki veled fel ne jöjjön, és senki ne mutatkozzék az egész hegyen; juhok és barmok se legeljenek a hegy környékén.
4
Vágott azért két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és felkelvén reggel, felméne Mózes a Sinai hegyre, amint az Úr parancsolta néki, és kezébe vevé a két kőtáblát.
5
Az Úr pedig leszálla felhőben, és ott álla ő vele, és nevén kiáltá az Urat:
6
És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú.
7
Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen.
8
És Mózes nagy sietséggel földre borula, és lehajtá fejét.
9
És monda: Uram, ha előtted kedvet találtam, kérlek járjon az Úr velünk; mert keménynyakú nép ez! Kegyelmezz a mi vétkeinknek és gonoszságunknak, és fogadj minket örökségeddé.
10
Ő pedig monda: Ímé szövetséget kötök; a te egész néped előtt csudákat teszek, amilyenek nem voltak az egész földön, sem a népek között, és meglátja az egész nép, amely között te vagy, az Úrnak cselekedeteit; mert csudálatos az, amit én cselekszem veled.
11
Jegyezd meg magadnak amit ma parancsolok néked. Ímé kiűzöm előled az Emoreust, Kananeust, Khittheust, Perizeust, Khivveust, Jebuzeust.
12
Vigyázz magadra, nehogy szövetséget köss annak a földnek lakosaival, amelybe bemégy, hogy botránkozásra ne legyen közötted.
13
Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.
14
Mert nem szabad imádnod más istent; mert az Úr, akinek neve féltőn szerető, féltőn szerető Isten ő.
15
Hogy valamiképpen szövetséget ne köss annak a földnek lakosaival, hogy amikor isteneiket követvén paráználkodnak, és áldoznak az ő isteneiknek, és meghívnak téged, egyél az ő áldozatukból.
16
És feleséget ne végy az ő leányaik közül a te fiaidnak, hogy mikor paráználkodnak az ő leányaik isteneiket követvén, a te fiaidat is paráználkodásra vigyék, az ő isteneiket követvén.
17
Ne csinálj magadnak öntött isteneket.
18
A kovásztalan kenyér innepét megtartsad: hét nap egyél kovásztalan kenyeret, amint megparancsoltam néked, az Abib hónap ideje alatt; mert Abib hónapban jöttél ki Égyiptomból.
19
Mindaz ami az anyja méhét megnyitja, enyém legyen, és minden hímbarmod is, amely a te tehenednek vagy juhodnak első fajzása.
20
De a szamárnak első vemhét juhon váltsd meg; ha pedig nem váltod, szegd nyakát. Fiaid közül minden elsőszülöttet megválts, és ne jöjjön üresen előmbe senki.
21
Hat napon munkálkodjál, a hetedik napon pedig pihenj; szántás és aratás idején is pihenj.
22
A hetek innepét is megtartsd a búza zsengének aratásakor; meg a betakarás innepét is az esztendő végén.
23
Háromszor esztendőnként minden férfiú jelenjen meg az Úrnak, Izráel Ura Istenének színe előtt.
24
Mert kiűzöm a népeket előled, és kiszélesítem határodat, és senki nem kívánja meg a te földedet, mikor felmégy, hogy a te Urad Istened előtt megjelenjél, esztendőnként háromszor.
25
Áldozatom vérét ne ontsd ki kovász mellett, és a husvét innepének áldozatja ne maradjon meg reggelig.
26
Földed zsengéiből az elsőt vidd fel az Úrnak a te Istenednek házába. Ne főzz gödölyét az anyja tejében.
27
És monda az Úr Mózesnek: Írd fel ezeket a szavakat; mert ezeknek a szavaknak értelme szerint kötöttem szövetséget veled és Izráellel.
28
És ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot.

-----------

DE még HA valami okból a TE szövegeddel is dolgoznánk - IGEN, MEG TUDOK ÉLNI ha szombaton dolgozok, ha megkívánom MINDENKI feleségét, és ha összefarigcsálok akárhány istenképet is, mint teszik a keresztények az öngyilkos-szobraikkal.
Kurvázni is annyit kurvázok amennyit nem szégyellek és a pénzemből futja.
Ellenben a TE szövegedben egy fia szó nincs arról hogy dolgozni kéne. Ezt csak úgy kitaláltad, még a HIBÁS, fölösleges idézgetéseddel, ami NEM a Tízparancsolat sem tudsz dolgozni.
Anyám és apám továbbá két baszottnagy seggfej, hugyozok a koponyájukba.
Az istened nemlétező torkába szintúgy.

csakférfi 2018.09.28. 00:48:19

@agarik:
Öregem ........

"A tízparancsolat (héberül: עֲשֶׂרֶת הַדִּיבְרוֹת ă`szeret haddivrót) a judaizmus és a kereszténység alapját képező legfontosabb vallási és erkölcsi parancsolatokat tartalmazza, amelyet a Biblia szerint Jahve (Isten) adott Mózesnek a Sínai hegyén, 40 napos böjtje után, két kőtáblára írva.[1][2]

A tízparancsolat alapja: 2 Mózes 20:1-14 (lásd lent), illetve 5 Mózes 5:6-21.[3] A 2 Mózes 34-ben egy másfajta megfogalmazás szerepel,[4] ezt ritkábban használják.

A tízparancsolat néhány további említése a Bibliában: 5 Mózes 4:13,[5] 5 Mózes 10:4,[6] 2 Krónika 5:10,[7] Nehémiás 9:13-14,[8] Máté 19:17-21,[9] Zsidó 9:4[10]"

Wikipédia
Most erről vitázol?
Komolyan?

"3 órája
@agarik:

" Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak.
Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap.
Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz.
Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered...ha éppen arra tartja kedved....azaz nem tiszteled őket.
Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát....

Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz.
"

Ennek 3 órája.
Te ilyen ember vagy.
Ferdítesz és süketelsz . Magadat gondolod valakinek engem meg idiótának.
Gondolkozz !

csakférfi 2018.09.28. 00:50:46

@agarik:
Mégvalami......nem hiszek istenben.

csakférfi 2018.09.28. 00:56:16

@agarik:

"Ellenben a TE szövegedben egy fia szó nincs arról hogy dolgozni kéne. Ezt csak úgy kitaláltad, még a HIBÁS, fölösleges idézgetéseddel, ami NEM a Tízparancsolat sem tudsz dolgozni.
Anyám és apám továbbá két baszottnagy seggfej, hugyozok a koponyájukba.
Az istened nemlétező torkába szintúgy."

Ezt írtad.
Az istenhívők az elmeroggyantak enyhe formája......nem kell kezelni.

Téged viszont nagyon kéne.
Vannak etre megfelelő gyógyszerek és orvosok akik néha rádnéznek.

$pi$ 2018.09.28. 05:14:37

@agarik: "És nem is szóltunk arról, hogy a Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Nos igen. A tízparancsolat valójában nem tíz és mivel több különféle változata is van, ezért nem is egyértelmű.

Használhatjuk a következő eljárást: megnézzük, hogy az adott keresztény szekta szerint mi is a tízparancsolat és aztán leellenőrizzük, hogy az általuk elfogadott tízparancsolatból mennyit tartanak be.:D

$pi$ 2018.09.28. 05:23:44

@csakférfi: "amelyet a Biblia szerint Jahve (Isten) adott Mózesnek a Sínai hegyén, 40 napos böjtje után"

Ezeket a kőtáblákat Mózes összetörte amikor lejött a hegyről és közvetlen utána hatalmas tömegmészárlást rendezett (ennyit arről, hogy "ne ölj").

Később visszament a hegyre, ahol isten azt ígérte, hogy újra táblákra vési a parancsolatokat azonos szöveggel. Ez azonban nem jött össze, az új táblák nagyobbrészt teljesen új parancsolatokat tartalmaztak, a régiek közül egy csomó nem szerepelt rajtuk.

$pi$ 2018.09.28. 05:38:24

@csakférfi: "Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak."

Ez egy, ne lopj. Ezt szokták az egyik parancsolatnak nevezni a keresztények és erre szoktak is emlékezni. Persze a második kőtáblakészleten ez nem volt rajta.

"Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap."
Igen, a második, amire emlékezni szoktak. Persze ez sem volt rajta a második kőtáblákon. Azokon az van, hogy az elsőszülött gyerekeidet fel kell áldozni, azaz meg kell ölni.

"Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz."

A nelopj már volt, a kurvázást meg egyáltalán nem tiltja a tízparancsolat, csak a paráználkodást. A bibliában rengeteg férfi jár prostituálthoz és fel sem merül, hogy az valamiféle komoly bűn lenne. Szerintem nyilvánvaló, hogy a bibliai időkben nem volt bűn a prostitúció, hogy ma nem bünteti a törvény a házasságon kívüli nemi életet és a társadalom sem igazán ítéli el.

"Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered..."

A tízparancsolat erről sem szól. Arról szól, hogy halálbüntetés mellett tisztelni kell a szülőket. A szülők megverhették, eladhatták, sőt meg is ölhették a gyerekeiket, ezért nem ártott tisztelni őket.

A mai társadalom nem várja el, hogy tiszteld a szüleidet, a tiszteletet ki kell érdemelni.

"Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát...."

A biblia nem tiltja, hogy a szomszédod halálát kívánd. A juhait, a marháit nem kívánhatod, de a halálát igen. A mai társadalom nem tiltja, hogy azt mond, "de szép autója van a szomszédnak, bárcsak nekem is lenne ilyen". :D

"Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz."

Szerintem ha kereszténynek vallod magad, akkor érdemes lenne áttanulmányozni a tízparancsolatot. A keresztény erkölcs legfontosabb elemeiről van szó.

Kezdheted itt: ateistanaplo.wordpress.com/2011/06/14/a-tizparancsolat/

Látod, látod, az ateisták jobban tudják a tízparancsolatot, mint te. Ciki, nem? :D

$pi$ 2018.09.28. 05:47:27

@dare: "Kicsit furcsa azért, hogy a keresztényekről csak agyhalott, frusztrált, pedofil személyiségek ugranak be sokaknak, viszont a muszlimokról meg szinte csak ártatlan gyerekek, nők, és teljesen békés iszlámot hirdető imámok."

Sokaknak? Ki a fene az, akinek a muszlimokról a "békés iszlámot hirdető imámok" jutnak az eszébe?

Mohamed próféta egy hadúr volt. Egy pedofil rablógyilkos.

Az iszlám azt jelenti, hogy "behódolás", célja, hogy az egész világon mindenütt, mindenki behódoljon a muszlim vallású embereknek, az ő istenüknek.

Az iszlám erre a háborút használja, amit szentnek tart.

Ne haragudj, de csak a legtájékozatlanabb emberek tarthatják békésnek az iszlámot.

csakférfi 2018.09.28. 05:58:06

@$pi$:
Te hülye vagy!
Nem hiszek istenben!
Az hogy te hogyan ....milyen elmeháborodottan magyarázod a tízparancsolatot....leszarom.
A kultúránk szerves része a klasszikus tízparancsolat.

"Isten Tízparancsolata így szól: Kiv 20,1-17
1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Vágod öregem?
Hülyeségeiddel mag traktálj mást!

$pi$ 2018.09.28. 09:12:08

@csakférfi: "Az hogy te hogyan ....milyen elmeháborodottan magyarázod a tízparancsolatot....leszarom."

Úgy konkrétan van valami érved az ellen, amit írtam? Merthogy annyit mondasz, hogy "hülyeség", aztán egy deka érved sincs.

"8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!"

Az megvan, hogy ilyen például nincs a bibliában? Persze, én értem, hogy ezt te valahol olvastad, ezek amolyan modernizált parancsolatok, amikre büszke lehet egy keresztény, amiket jó érzéssel tudnak emlegetni, de ezen NEM a biblia által előírt parancsolatok!

Mások becsületében kárt ne tégy?! Ne hazudj?! Öregem, ezek a te parancsolataid, nem a biblia parancsolatok!

És hol van ez?

"Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást (arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent, se ami(k) a földön van(nak) lent, se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt."

Értem én, hogy ez egy kereszténynek kínos, de benne van a bibliában, nem lehet csak úgy letagadni. Vagy te jobban tudod a tízparancsolatot mint a biblia?

Tessék, Károli fordításban:
"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."

Miféle "klasszikus tízparancsolatot" hirdetsz te itt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:10:22

@W123qp:

"Sőt a németek java részét ugyanúgy nem érdekli az a téma, mint korábban."

Kérdezd erről azoknak a kisebb településeknek a lakóit, ahová a lakossággal összemérhető számű migrit telepítettek be.

A nagy hazudozásodból azt is kihagytad, hogy korábban jórészt törökök éltek Németországban, akik egy szekuláris iszlám államból érkeztek, nem terheltek belső vallási konfliktusokkal (síita-szunnita-egyebek ellentétek), ebből következően viszonylag jól beilleszkedtek.

Mindez nem áll a most beletepített arab csürhére. A négerek meg külön megérnek egy misét.

$pi$ 2018.09.28. 10:17:42

"Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom."

Nos, ez természetesen butaság. Európában évezredeken keresztül volt keresztény kultúra, a hatalmon csak olyanok voltak, akik csak kereszténynek hazudták magukat, de csak a pénz meg a hatalom érdekelte őket. A keresztények ugyanis kötelezően szegények, Krisztus, a mondabeli alak, akit követnek elmondta, hogy csak az követheti őt, aki szegény.

A gazdagok és hatalmasok nem veszélyeztették a keresztény kultúrát, cirka 2 ezer éven keresztül jól megfértek egymással, a kereszténység ugyanis a hatalmasok számára kitűnő eszköz a hatalmuk fenntartására.

A "keresztény kultúra" végét a tudomány fejlődése, a felvilágosodás, a könyvnyomtatás, a szekuláris mozgalmak (ateisták) a jólét, a demokrácia, a szabadgondolkodók, a liberálisok jelentették (nem amai liberálisok, ma már mást jelent ez a szó).

A muszlimok igenis veszélyeztetnék a keresztény kultúrát, a vallások ugyanis folyamatos harcban vannak egymással. Ahol muszlimok élnek nagyobb számban, ott pár százalék üldözött és megvetett keresztény lehet, több nem.

Már most szedik le a kereszteket, már most tiltják be a keresztény jelképeket, a keresztény szokásokat ott is, ahol csak 10-20% muszlim él. Azt mondani, hogy a muszlimok nem jelentenek veszélyt a keresztény kultúrára, egyszerűen hazugság.

$pi$ 2018.09.28. 10:21:25

Sőt, nem csak a keresztény kultúra maradékait, de a sokkal fontosabb liberális, demokratikus, szekuláris és tudományos vívmányokat is veszélyeztetik.

A muszlim vallásúak nem titkolt terve, hogy ezeket elsöpörjék. A demokrácia betiltásáért tüntetnek, az emberi jogokat semmibe veszik, a nők egyenjogúságát tagadják, a szólás és véleményszabadságot sértőnek tartják.

Nem, kedves blogger nem a keresztények kerülnek elsőnek életveszélybe, hanem az ateisták és a liberálisok, a "másként gondolkodók", a homoszekszuálisok. A keresztények egy darabig kihúzhatják, ha a sarokba vonulnak és összekuporodnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:46:21

@Attilajukkaja:

Drága éjsötét Lyukacska,

"Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt."

Merkel nyanya már meghúzta a határt, amikor kijelentette, hogy "es gibt keine Obergrenze für das Asylrecht", azaz a menedékjog nem ismert felső határt.

Másrészt amint elérted az általad meghúzott felső határt, a többieket ugyanolyan kemény - vagy még keményebb - eszközökkel vissza kell tartanod/küldened, amilyenek miatt most Magyarországot ekézik.

Egymillió "menekültig" Willkommenskultur, az egymillió-egyedikre meg lövetsz? Esetleg agyonlöveted a törökökkel, jó pénzért?

Mellesleg bárhol húzod meg a határodat, egyszer el fogod érni, mert tíz- és százmilliók akarnak Európába jönni, és a számuk napról napra nő. Ám minél többet engedsz be, politikailag annál erősebbek lesznek, és egyszer eljő az az idő, amikor már ők is beleszólnak abba, hányan jöhetnek be. S onnantól már senkit nem fog érdekelni a te határod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:58:04

@Che21:

"Persze a keresztények a hibásak, hogy nem mennek át a tengeren szegény muszlim tesók elől menekülő muszlimokat kimenteni a tengerből a muszlim partoknál."

Ebben tévedsz, mert pl. a Frontext éveken át pont ezt tette, talán teszi most is. Ahogy ezt teszik az ún. NGO-k hajói is. Ott várakoznak a líbiai partoktól pár km-re és már veszik is a fedéleztükre a "menekülteket" - s hogy, hogy nem, nem a pár kilométerre lévő líbiai partra viszik vissza őket, hanem Európába hozzák őket.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.28. 13:39:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az NGO hajók nem várakoznak a líbiai partoknál, tehát nem droszt-szolgáltatást látnak el ezek a vízitaxik, hanem hívásra mennek

Itt egy útvonalanalízis a "mentőhajónak" nevezett vízitaxikról, ami pontosan mutatja a mozgásukat. Egyenesen célra tartanak már 12 órával a migrincsek csónakjának indulása előtt, felveszik és viszik a migrincseket a líbiai partok előtti vízterületől a többszáz kilométerre levő olasz kikötőkbe. 5:15-től látható a mozgásdiagramjuk, ebből pontos képet lehet kapni a disznóságaikról. Szerencsére most már csak múlt időben

A médiában persze úgy jelenik meg hogy kimentették a 3 éves gyereket a Szicíliai szorosból, miközben a líbiai strandoknál készült a szívszaggató felvételek. Komplett hazugság az egész

www.youtube.com/watch?v=46GKJyp9lE8

$pi$ 2018.09.28. 16:00:38

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Igen ilyen videókat én is láttam. Roppant felháborítónak tartom. Törvénytelen, erkölcstelen, felháborító. Azonnali katonai beavatkozásra lett volna szükség, már akkor, amikor elkezdték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 17:56:45

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

Gyomorforgató, ahogy mindezt van bőr a pofájukon humanitárius segítségnek hazudni.
süti beállítások módosítása