2011.04.28.
06:11

Írta: szuperapu

Ciki

Feszülten várom, hogy mikor kezdek ciki apukává válni, és mivel a nagylány az iskolával a szocializáció egy magasabb szintjére lépett, ez a pillanat rohamléptekkel közeleg. Mi több, nyomokban már jelen is van. Amikor például az iskola udvarán hangos „Kisasszony!” felkiáltással jelzem a porontyomnak, hogy megérkeztem, és ideje a játékot abbahagyni, szórványos kuncogást szoktam volt felfedezni. De a kiscsaj, megnyugtatott, hogy őt sem a megszólítás, sem az erre adott környezeti reakció nem zavarja.
Szóval hála az égnek a dolog nem csak rajtam, és az osztálytársakon múlik. Viselkedhetek én a lehető leghülyébb módon, és reagálhatnak erre mások bárhogy, ha lányaim ezt a helyén kezelik. Sőt, a cikit ugyebár csak egy hajszál választja el a menőtől…

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek

2011.04.27.
10:10

Írta: szuperapu

Műanyag világ

A benzin ára az egekben, és a rohamosan fogyó készleteket nézve, nincs is esély arra nézvést, hogy a drágulásnak legalább a léptéke tendenciaváltást mutatna valamikor is. Persze vannak alternatívák. Mármint az üzemanyag és az energia pótlására. Viszont nem nagyon látom, hogy egyéb területen történne valami a kőolajszármazékok helyettesítésének ügyében. Arra senki nem gondol, hogy ezeknek az anyagoknak a felhasználási területe lényegesen szélesebb spektrumon mozog, mint a szimpla elégetés? Ha nem lesz kőolaj, akkor például nem lesz műanyag. És abból nem csak PET-palack készül. Hanem majdnem minden. Alaplap, tornacipő, bútor, vízvezeték, motorkerékpár. Kis túlzással a műanyag tartja össze a civilizációt. De tovább megyek. Kőolaj nélkül nem lesznek gyógyszerek és élelmiszeripari adalékanyagok, nem lesz papír sem. Szóval a hibrid autók fejlesztése nem más, mint szépségtapasz, és a szélturbinákat se nagyon tudjuk majd szervizelni, gyártani meg végképp nem.
Nehéz ügy…, részemről megyek és alapítok egy apokaliptikus szektát…

3 komment

Címkék: gondolat környezetvédelem

süti beállítások módosítása