2011.04.27.
10:10

Írta: szuperapu

Műanyag világ

A benzin ára az egekben, és a rohamosan fogyó készleteket nézve, nincs is esély arra nézvést, hogy a drágulásnak legalább a léptéke tendenciaváltást mutatna valamikor is. Persze vannak alternatívák. Mármint az üzemanyag és az energia pótlására. Viszont nem nagyon látom, hogy egyéb területen történne valami a kőolajszármazékok helyettesítésének ügyében. Arra senki nem gondol, hogy ezeknek az anyagoknak a felhasználási területe lényegesen szélesebb spektrumon mozog, mint a szimpla elégetés? Ha nem lesz kőolaj, akkor például nem lesz műanyag. És abból nem csak PET-palack készül. Hanem majdnem minden. Alaplap, tornacipő, bútor, vízvezeték, motorkerékpár. Kis túlzással a műanyag tartja össze a civilizációt. De tovább megyek. Kőolaj nélkül nem lesznek gyógyszerek és élelmiszeripari adalékanyagok, nem lesz papír sem. Szóval a hibrid autók fejlesztése nem más, mint szépségtapasz, és a szélturbinákat se nagyon tudjuk majd szervizelni, gyártani meg végképp nem.
Nehéz ügy…, részemről megyek és alapítok egy apokaliptikus szektát…

3 komment

Címkék: gondolat környezetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr735560213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pzs 2011.04.28. 10:16:04

csatlakozom, bar szekta helyett inkabb tulelotaborra szavaznek.

47403 2011.04.28. 21:33:36

Azért kicsit több, mint szépségtapasz tekintve, hogy a teljes kőolaj felhasználás ~80%-a energetikai (főleg közlekedés), műanyag gyártásra viszont 10%-nyit sem fordítanak.

rosal 2011.05.02. 22:07:15

belépek...de csak ha én lehetek az Erőforrás Xenu vagy Belzebub.
süti beállítások módosítása