2011.11.11.
11:16

Írta: szuperapu

Visszakézből

Az előző bejegyzésben megpendítettem, hogy az internet pusztájába kiáltott szavakat tettek is követik majd. Hát most csoportos kiállítást szervezünk november végi megnyitóval. Az államilag meghatározott 15 témát mi is feldolgozzuk, vizuálisan reflektálva a regnáló hatalmat jellemző visszásságokra. Nem a közpénzeket osztogató udvari lakájok lábához dörgölőzve, hanem a művészet és a történelem iránti alázattól vezérelve.

Mert:

Hazánkban hihetetlen arroganciával folyik a központosítás, a hatalom lehető legkoncentráltabb formábban történő kisajátítása. Ez mind az anyagi javak és termelő eszközök, mind pedig a hatalmi ágak és jogok teljes körű elbitorlásával a szemünk előtt játszódik le. A polgárok pedig a jog és létbiztonság helyett demagógiából gyúrt nemzeti gumicsontokat kapnak koncként, ami csak a gyűlölködés árkainak mélyítésére és a közügyektől való elfordulást segíti.

A Kerényi elvtárs miniszterelnöki megbízott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nevében olyan műveket rendelt, amik jól példázzák a jelenlegi rezsim kultúráról alkotott képét. A hatalom számára művészet nem más, mint eszköz, amivel felépítheti sosem volt mitológiáját, egy nagymagyar giccset, amivel önmagukat fényezik, és amivel egyben elvakítják a tömegeket.

Szomorú hogy ehhez művészek adják a nevüket és műveiket. Persze a művész is csak ember és a piacról él, de nem szabadna, hogy a hatalmat ily módon bárki is támogassa. Mert a hatalom támogatása is csak látszat, a hatalom nem érti és nem szereti a művészetet, csak használja, kihasználja! Nem célunk és tisztünk ítélkezni a most született művek és értékük felett. Nem sajnáljuk a rájuk elköltött közpénzeket sem. De a magunk módján szeretnénk tiltakozni a jelenlegi hatalom kultúrpolitikája ellen a saját eszközeinkkel. Művészettel a művészetért. Ha másként nem megy, így, visszakézből!

4 komment

Címkék: art kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr115560241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

15370 2011.11.14. 11:11:16

Gratulálok a főoldalhoz! Főleg a Freeblog informatikai logisztikában kevésbé, bizonyos politikai irányzatok képviselésében viszont annál járatosabb szerkesztőjének. Annak ellenére, hogy az alábbi favágós székely vicc jut az eszembe az (innen nézve) idiotizmus(nak látszó kultúrpolitiká)ról, amiről írsz. Két székely vágja a fát reggel óta. Úgy déltájt az egyik véletlen' lecsapja a baltával a másik bal karját. Semelyik sem szól semmit, vágják a fát estig. Akkor aztán - még mindig szótlanul - elindulnak hazafelé. A levágott karú csak nem bírja, és a karja maradékát a másik felé mutatva megkérdi: - Komám, ez komoly? - A'. - Akkó' jó, mer' viccnek durva lett volna.

37041 2011.11.14. 11:22:04

[GutBesserWasser](#11744546) Ennyi?? Egy régi vicc? Ez még a te csekély értelmedhez lépest is kevés volt, így min fogunk röhögni? (Bár az kétségtelen, hogy annyira releváns a hozzászólásod mint eddig mindig. Semennyire.)

GutBesserWasser 2011.11.14. 11:50:36

Naaa. Semmi kódolt fasisztázás? Azért a kiállításról kérek szépen értesítést.

37041 2011.11.14. 11:56:03

[GutBesserWasser](#11744615) Nyilvános a dolog, ugyanúgy ahogy a főoldalas blogom amit a saját kis pici egód fényezésére használsz... :P (Jelzem: a kódolás a te gyáva fajtád sajátja.)
süti beállítások módosítása