Mivel szóba került a gombaszedés, mint szabadidős tevékenység, adja magát a lehetőség hogy egy gombás recepttel rukkoljak elő. Az őzlábgomba nem tartozik a kedvenceim közé, nem egy markáns ízű gomba, hő hatására nagyon összeesik, és bár előfordulása több mint gyakori, a nagyobb példányok többnyire kukacosak és/vagy szárazak. Sokan rántva szeretik, de szerintem nem éri meg a fáradságot. Tojással dúsítva vagy tejszínes ragunak viszont elmegy.
A gombák kalapjait 1x3 centis darabokra vágom, míg kevés olajon az apróra kockázott hagyma pirulgat. A gombát hirtelen pirítom, a levét elpárolom majd egy jó darab vajjal dúsítom, apróra vágott tárkonnyal sóval borssal ízesítem majd tejszín és mustár elegyével felöntöm. Aztán mehet a tésztára. Penne, vagy valami más. Mindegy. Mellé meg félszáraz fehérbor.
Meg a jóétvágy!
2010.09.22.
13:55
Írta: szuperapu
Gombaragu
4 komment
Címkék: gomba
A bejegyzés trackback címe:
https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr95560148
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
51043 2010.09.22. 14:13:57
gombszedés :)
37041 2010.09.22. 14:19:30
@hphp korrektor lettél? :P (Kösz.)
51043 2010.09.22. 14:28:31
nekünk már ugyan van a hálószobában egy eredeti Chasar, de azért beszállok a kommentversenybe, egy hónapja nem kommenteltem annyit, mint ma, mentségemre szolgáljon, hogy még a verseny kiírása előtt :) az direkt van egyébként, hogy annál a bejegyzésnél nem lehet kommentelni?
67331 2010.09.23. 11:40:08
Jelentem gonosz számító nőszemély vagyok...És imádom a gombaragut, annyira, hogy felőlem fafülgombából is lehet...Azt nem próbáltad, hogy többféle gombából csinálod?
Utolsó kommentek