2010.09.22.
13:55

Írta: szuperapu

Gombaragu

Mivel szóba került a gombaszedés, mint szabadidős tevékenység, adja magát a lehetőség hogy egy gombás recepttel rukkoljak elő. Az őzlábgomba nem tartozik a kedvenceim közé, nem egy markáns ízű gomba, hő hatására nagyon összeesik, és bár előfordulása több mint gyakori, a nagyobb példányok többnyire kukacosak és/vagy szárazak. Sokan rántva szeretik, de szerintem nem éri meg a fáradságot. Tojással dúsítva vagy tejszínes ragunak viszont elmegy.
A gombák kalapjait 1x3 centis darabokra vágom, míg kevés olajon az apróra kockázott hagyma pirulgat. A gombát hirtelen pirítom, a levét elpárolom majd egy jó darab vajjal dúsítom, apróra vágott tárkonnyal sóval borssal ízesítem majd tejszín és mustár elegyével felöntöm. Aztán mehet a tésztára. Penne, vagy valami más. Mindegy. Mellé meg félszáraz fehérbor.
Meg a jóétvágy!

4 komment

Címkék: gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr95560148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

51043 2010.09.22. 14:13:57

gombszedés :)

37041 2010.09.22. 14:19:30

@hphp korrektor lettél? :P (Kösz.)

51043 2010.09.22. 14:28:31

nekünk már ugyan van a hálószobában egy eredeti Chasar, de azért beszállok a kommentversenybe, egy hónapja nem kommenteltem annyit, mint ma, mentségemre szolgáljon, hogy még a verseny kiírása előtt :) az direkt van egyébként, hogy annál a bejegyzésnél nem lehet kommentelni?

67331 2010.09.23. 11:40:08

Jelentem gonosz számító nőszemély vagyok...És imádom a gombaragut, annyira, hogy felőlem fafülgombából is lehet...Azt nem próbáltad, hogy többféle gombából csinálod?
süti beállítások módosítása