2010.01.12.
11:34

Írta: szuperapu

Ugrás

Kevesebb, mint öt hét és itt a Téli Olimpia. Tudom, hogy főleg hazánkban meg sem közelíti a nyári játékok népszerűségét, de akkor is egy nagy világverseny egy óriási sport-seregszemle, amit muszáj figyelemmel kísérni. Én is így teszek, annak ellenére, hogy egyrészt meggyőződésem hogy a téli sportok nagy részét szuicid hajlamú őrültek űzik, másrészt olyan rejtélyek övezik egyik másik szakágat, amik gyerekkorom óta borzolják a szürkeállományomat.
Például a síugrást hogyan tanulják meg??
(Merthogy apránként, mondjuk kicsike sáncról ugorva nem lehet - kb. úgy ahogy az úszást sekély vízben - az biztos.)

3 komment

Címkék: sport gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr415560019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nelly 2010.01.12. 14:14:22

ezen az alapveto kèrdèsen màr èn is eltoprengtem egy pàrszor de nem jutottam tul messzire... vannak kisebb sàncok, anno csehszlovàkiàban a Tàtràban làttam olyanokat, de valami sportszakival kellene beszèlni errol...

37041 2010.01.12. 15:03:04

És ezeken a kis sáncokon csak 50 méterről ugranak fejest a hóba?? ;)) (Egy bizonyos magasság alatt a levegőben töltött idő kevés arra, hogy a "repülés" technikáját elsajátítsák. Nem?)

mimi(sf) 2010.01.12. 17:58:29

kicsiben kezdik, aztan mennek tovabb.. meg kell tanulniuk egyensulyozni.. :D amikor az edzo kezebe ugranak, az valami ilyesmi... most kerdeztem ra! mellesleg aleksiek mar partikat szerveznek, hogy melyik nap kinel lehet nezni a zomlimpiat. :D
süti beállítások módosítása