2009.01.17.
16:32

Írta: szuperapu

Forgácsfánk

Ma forgácsfánkot sütöttünk. Nem egy nagy valami, de én egyrészt szeretem, másrészt gyermekkori emlékek garmadáját segít felidézni. Az elkészítése sem egy nagy mutatvány: fél kiló liszt, négy tojás, két kanál tejföl, egy kanál cukor, egy kanál 20%-os ecet egy csipet só és némi izommunka összevegyítésével tésztát készítünk, majd azt kinyújtjuk. Derelyevágóval másfél centi széles és fél méter hosszú csíkokat gyártunk majd ezekből jókora gubancokat. Bő forró olajban pikk-pakk kisütjük, porcukorral meghintjük, családi körben majszoljuk.


7 komment

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr355559755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4651 2009.01.17. 17:02:14

Anyanyelvünk gyakran használt, de nem túl szép szavai között emlegetve, nem értem, hogy miért nem hívtok át engem ilyenkor vendégségbe?

37041 2009.01.17. 18:04:07

Mert messze laksz... :P

105758 2009.01.17. 19:58:35

Nálunk a nagymamán a szakértő forgácsfánk készítésben. Most kedvet kaptam hozzá én is, majd jól egyeztetem a receptetek az övével és akkor jöhet a jó kis olajszag a konyhába porcukor illattal keverve! :)

37041 2009.01.17. 22:12:22

A nagymamák mindig mindent jobban tudnak ;)

67331 2009.01.19. 15:28:51

Fú, amit én csináltam egyszer az egy nagy zsíros massza lett :( Taníts :)

37041 2009.01.19. 17:19:46

mimke! Ugyanolyan tészta ez, mint a pl. a levesbetétek, csak ecet van benne (meg egy kis tejföl, meg cukor). Ugyanúgy kell kinéznie az állagának, meg a külalakjának is. És olyan vastagságúra nyújtod mintha széles metéltet csinálnál... Sütésnél meg bő és forró legyen az olaj.

37041 2009.01.19. 18:46:12

Ja, és a finomlelkű gasztrosznobok lecserélhetik az ecetet rumra vagy pálinkára.
süti beállítások módosítása