2008.11.12.
08:58

Írta: szuperapu

Intelligencia

Az APEH-nál ezentúl bizonyos állások betöltésének előfeltétele lesz az intelligencia teszt. Adatkezeléssel járó bizalmi munkát csak az kaphat, akinek az intelligencia-hányadosa eléri a 90-et. Hát nem tették magasra a lécet! Mindenesetre jó tudni, hogy komplett idióták mostantól nem férhetnek hozzá a személyes adataimhoz, és nem piszkálhatják az adóbevallásomat. Persze az elég ijesztően hangzik, hogy ez eddig megtörténhetett.
Mondhatnánk, hogy ez de jó gyakorlat, de én egyrészt bízom a magyar közoktatásban, ahol 100-as IQ alatt azért még mindig nehéz diplomát, de még érettségit is szerezni, másrészt nem hiszek az e fajta tesztek mindenhatóságában. Annak ellenére, hogy elég szép eredményeket értem el az ilyeneken…

15 komment

Címkék: emberek ügyintézés

2008.11.11.
10:49

Írta: szuperapu

Presztízs

Na most már megint nem tudom hol áll a fejem!
Sok mindent vállalok be, ráadásul inkább csak a kihívás miatt. Persze a presztízs értékű munkák hátterében a (hiúságomat legyezgető) felém áradó bizalom áll, de akkor is a nagyobb felhajtó erő az, hogy kipróbáljam magam. Ismeretlen, vagy kevésbé ismert területeken. Egy interjú egy általam nagyra tartott hírességgel, egy lemezkritika, egy könyvajánló egy nevesebb hírportálon. Közben webdesign munkák, amikben még mindig járatlan vagyok. Persze a napi robot, a napi hobbi, és a kiscsalád mellett.
Csak tudnám ki találta ki, hogy a nap 24 órából álljon...??

4 komment

Címkék: munka idő

süti beállítások módosítása