Táplálkozási szokásaink méltatlanul mellőzik a nyulat, mint alapanyagot. Pedig zsírmentes húsa egynemű és igen ízletes. (Persze az sem utolsó a jó tulajdonságainak sorában, hogy az ön- és fajreprodukciós képessége kiváló.) Én gyerekkorom óta imádom, bármilyen formában, és igen sokféleképpen elkészíthető. A hétvégén nálunk tavaszi zöldséges ragu képében került az asztalra.
A közel két kilós nyulat feldaraboltam, sóztam, borsoztam lisztben megforgattam, majd egy serpenyőben megpirítottam. Aztán átkerült egy fazékba. Rá meg a zöldségek. Három sárgarépa karikázva 4-5 zellerszár 1-1,5 centis darabokban, egy-egy fej vörös és lilahagyma négybe vágva, 5-6 gerezd fokhagyma egészben, egy fél csokor tárkony és néhány babérlevél. Aztán az egészet felöntöttem vízzel. Főzés közben az elegyet kiegészítettem fél zacskó előzőleg beáztatott szárított erdei gombával és két marék zöldbabbal. Aztán a végén még fél kiló aprószemű újkrumpli is beleugrott a fazékba, és már csak egy pici türelem...
Igazi egytálétel, négy főre.
Jóétvágy!
2008.04.29.
13:39
Írta: szuperapu
Nyúlragu
5 komment
Címkék: nyúl
A bejegyzés trackback címe:
https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr825559599
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
83035 2008.04.29. 15:32:08
Én is nagyon szeretem a nyúlhúst. Egyfajta szokássá vált, hogy mostanában mindenki nagyon sajnálja őket és ezért nem is eszik inkább.. pedig nagyon finom. A nyúlvadas a kedvenc ételeim közé tartozik. =)
67331 2008.04.29. 15:53:28
Tiszta gasztroblog..Mi meg csorgathatjuk a nyálunkat:)
78388 2008.04.29. 16:04:11
ez tényleg jól hangzik :) és hol veszed hozzá az alapanyagot?
37041 2008.04.29. 17:00:31
Wale! Én gyermekkoromban kaptam rá, pedig az én kisnyulaim végezték a fazékban.
mimke! Ana egyszer majdnem beszervezett a gasztrobloggernek, de ellenálltam. Talán majd egyszer egy video-gasztroblog...
rau! Fővámtéri Nagycsarnok, pinceszintjén van egy hentes ahol van nyúl.
Andi 2008.04.30. 09:41:06
Én kiskoromban váratlanul szembesültem a kedvenc kisnyulaimmal, ahogy megpucolva, rózsazínen fejjel lefelé lógnak egymás mellett... és azóta nem bírom megenni, tudom, hogy finom, előtte ettem, tudom, hogy egészséges, tudom, hogy ez a világ rendje, de nem..... ellenben a kacsa, az finom és jöhet :)
Utolsó kommentek